Ana içeriğe atla
19 Haziran 2010 tarihinde kuzey tarafından gönderildi

Dünya'yı bekleyen 9 tehlike

Arkadaşlar dünyamız her an tehlike içerisindedir ve işte dünyada ola bilecek 10 en büyük tehlike.

 

1- EVRİM SAATİNİN SONU
Bilim adamları, doğadaki canlıların evrim saatini belirleyen telomer adlı DNA zincirlerinin kısalmasıyla, kanser, alzheimer gibi yaşlılığa bağlı hastalıkların da oluşma riskinin artığını kaydediyor.

Olasılığı: Düşük
Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: 80%

2-İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Atmosferde biriken zararlı gazların yarattığı sera etkisiyle bu yüzyılın sonuna kadar dünya sıcaklığında yaklaşık 2 derecelik artış bekleniyor.Bu ısı artışı, gıda stokları üzerinde onarılamaz hasar yaratacak.

Olasılığı: Yüksek
Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: 60%

3- KARA DELİKLER
Bilim adamları, dünyanın bir kara delik tarafından yutulması olasılığını da göz ardı etmiyor.

Olasılığı: Çok düşük
Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: 100%

4- KOZMİK PATLAMA
Samanyolu'ndaki bir gezegenin patlamasıyla ortaya çıkacak gama ışınları, dünyada yeni bir buzul çağı başlatabilir.

Olasılığı: Düşük
Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: 40%

5- METEOR ÇARPMASI
Çapı 1.5 kilometre büyüklüğünde bir meteor, birkaç milyon yılda bir dünyaya çarpıyor. Çarpışmanın küresel sonucuysa yeni bir buzul çağı.

Olasılığı: Orta
Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: 50%

6- AKILLI ROBOTLARIN HÂKİMİYETİ
Gelişen teknolojiyle 2050′ye kadar robotların insanlar gibi düşünmeye başlayacağı tahmin ediliyor. Bunun sonucunda yaratıcıları üzerinde hâkimiyet kurma olasılıkları göz ardı edilmiyor.

Olasılığı: Yüksek
Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?:  80%

7- SALGIN HASTALIKLAR
Son yüzyılda AIDS, SARS gibi salgın hastalıklarla mücadele eden insanoğlunun, daha kötü salgınlara maruz kalabileceği belirtiliyor. En yakın olasılık, Asya’yı vuran kuş gribi virüsünün tüm dünyaya yayılması.

Olasılığı: Çok yüksek
Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur: 30%

8- SÜPER VOLKAN PATLAMASI
Süper volkanlar, 50 bin yılda bir faaliyete geçiyor. Yarattıkları yıkımsa, meteor çarpmasının yaklaşık 12 katı.

Olasılığı: Çok yüksek
Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur?: 70%

9-NÜKLEER SAVAŞ

Nükleer savaş olursa savaşın ilk günlerinde nüfusun çok olduğu ülkelerde ölecek insanların sayısı.

Çin: 16.716.000
Hindistan: 12.424.000
Pakistan: 9.171.000
Brezilya: 7.962.000
Mısır: 7.834.000
İran: 7.431.000
Rusya: 6.273.000
Japonya: 5.890.000
Arjantin: 4.337.000
ABD: 4.056.000
Fransa: 3.509.000
İngiltere: 2.891.000
İsrail: 2.594.000

 Savaş bittiklden sonra  insanların ölümü daha da artacak çünki nükleer bulut gök yüzünü tutacak ve dünyayı soğukta bırakacak.

Olasılığı:Çok Çok Çok yüksek

Gerçekleşirse insanlığın ne kadarı yok olur: 90%

Nükleer silah dünya Nükleer Nükleer savaş Nuclear war 3. Dünya Savaşı World War 3

Yorumlar

çok güzel bi derleme ama nükleer savaş 2 tane var

şu robot işi de bi çıkmaz yol gibi

insanlara gerçek anlamda yararının dokunması için insanlardan zeki olması lazım insanlardan zeki olursa da bizi yönetirler

onun yerine biyoloji üzerinde uzmanlaşıp hizmet edmesi için canlılar üretilebilir ve dnalarında sadece sahibinin isteklerini yapması gerektiği yazılır bu robotlardan daha güvenilir ama bi de beyin gücü var

sadece birinin etkilenmesiyle beyin güçlerini kullanarak telekinezi falan yaparlar insanları yok ederler bu da bi çıkmaz :s

Aslında ben robotlara tam karşıyım çünki robotlar gerçek olursa insanlar emeyin ne olduğunu unuturlar her şeyde robotları kullanırlar insanların ne kadarı işsiz kalır teknolojiye karşı biri gibi görünmek istemem ama robotların olmasını hiç istemem.

insanların bi amacı kalmaz robotlar yaygınlaşırsa bütün işleri robotlar yapar

bütün işleri robotlar yapıcağından paranın da değeri olmicak

insanlar eğlencek ve ibadet edicekler çoğunluk ibadet de etmicek gerçi ama hayatlar ondan sonra eğlenme üzerine kurulcak

Benim düşünceme göre en yakın iki tehdit var. Bunlardan ilki nükleer savaş, ikincisi'de küresel iklim değişikliği. Atılan her bomba havaya toz zerreciklerinin yayılmasına yol açar. Bu zerrecikler en yakın zamanda nemlenerek yağmura yol açarlar. Çünkü yağmurun oluşması gereken şartlardan biri tozlanmadır. Yağacak yağmurda bol miktarda çamur olacaktır. Bir nükleer savaşta elbette ilk beklenen radyoaktif yağmurlar olur. Oluşacak nükleer patlamalar nedeniyle atmosfer'de elektromanyetik ışıma oluşacaktır. Bu ışıma doğası gereği tüm elektrikli aletleri bozacaktır. Tabi kullanılacak diğer savaş yöntemleri'de iklimi tehdit edecektir. Toprak kirlenecek, uzun bir dönem kıtlık yaşanacaktır. Yaşanacak bu kıtlık ve savaş insan toplumlarında daha büyük bir kaos ortamının doğmasına neden olacak ve savaş öncesindeki durumdan daha geri ve sağlıksız nesiller yetişecektir.

Belki karamsar bir tablo ama ben nedense bu durumun çok daha önceleri yaşandığını düşünüyorum arkadaşlar. Daha önce burda sizlerin'de paylaşımına sunduğum bazı tarihi olaylar bu düşünceme en büyük kanıtdır bence.

6 ve 10 da ıkı adte nukleer savas demıssın sevgılı kuzey.

bunlara bırde ben bırseyler ılave etmek ıstıyorum. Kac ınsan veya canlı olur bılemıyorum ama doganın dengesının fecı sekılde bozulacagı bununda bıze kotu sırayet etmesı soz konusu.

" Dunyanın donus hızının yavaslaması "

Dıger bır olasılık teknolojık olarak bızden gelısmıs eme kotu nıyetlı ddv lerın dunyamızı ısgalı

"aids, kus  gribi gıbı olumcul hastalıklardan daha hızlı yayılan ve kurtulması oldukca zor olan kuvvetlı ve acımasız bır vırusun ınsanogluna peydahlanması."

Yukarıda saydıklarım bıze ne kadar zarar verır bılemıyorum ama felaketın buyugude olsa kucugude olsa fark etmez. felaket felakettır.

Sevgı ve saygılarımla