Ana içeriğe atla
10 Haziran 2010 tarihinde Vril tarafından gönderildi

Sinyal "WOW !" 15 Ağustos 1977

Arkadaşlar öncelikle Selamlar ; 

Forumu ve Sayfayı ilgiyle takip ediyordum.Kayıt olmak bugune kısmetmiş. Gerçekten ciddi ve aydınlatıcı bi forum.emeği olan herkese teşekkürler...

Ben Wow sinyali ile ilgili bilgi vermek istiyorum.

Bu sinyal  Big Ear (Büyük Kulak) radyoteleskopunda dar bantlı bir radyo sinyali olarak tespit edildi. inyal, dünya dışı, hatta güneş sistemi dışı kökenli sinyallerden beklenen tüm özelliklere uyuyordu. Medya tarafından büyük ilgi gören sinyal, tüm çabalara karşın tekrar tespit edilememiştir.

Sinyalin yıldızlararası sinyallerden beklenen özelliklere tamı tamına uymasına şaşıran Ehman, bilgisayar çıktısındaki izini daire içine almış, sayfa kenarına "Wow!" (İngilizce hayret ünlemi, "vay be!") yazdı. Bu ünlem, daha sonra sinyalin adı haline geldi. 

 

Big Ear teleskopu sabitti ve gökyüzünü taramak için dünyanın ekseni etrafındaki dönüşünü kullanıyordu. Dünyanın dönüş hızında, Big Ear'ın gözlem penceresinin genişliği dikkate alındığında, teleskop gökyüzündeki belli bir noktayı tam olarak 72 saniye boyunca tarayabilmekteydi. Bu nedenle bir dünyadışı sinyalin 72 saniye sürmesi beklenirdi, sinyal ilk 36 saniye boyunca güçlenmeli, daha sonra zayıflamalıydı - bu süreler, Wow! sinyalinin süresiyle tamamen örtüşür.

Dolayısıyla, Wow! sinyalinin gerek uzunluğu, gerekse süresi, dünyadışı bir kaynağa işaret etmektedir.  

 

Bu sinyal sanırım "the contack" filminede ilham vermiştir. Bence ufoloji alanında başlı başına rededilemez bir kanıttır...

 

 

Wow 15 Ağustos 1977 Sinyal Uzaydan gelen sinyal

Yorumlar

Sinyalin sadece adı "wow" çünkü bu olay o kadar hayret vericiki adamın ilt tepkisi sinyali aldığı anda kağıda wow yazmak oluyor...

Eğer izlediyseniz contack filminde birden bire sinyal gelmeye başlıyordu.. o anda dünya dışı varlıklarla ilk temas yaşanıyordu.. düşünsenize dünya tarihini insanlığı kökten sarcacak bi olay.. adam wow diyerek az bile yazmış...

Teknik ayrıntılar 

Daire içine alınan "6EQUJ5" kodu, sinyalin yoğunluk değişimini göstermektedir. Boşluk 0 ila 0,999 arası yoğunluğu, 1 ila 9 rakamları kendilerine karşılık gelen 1,000 - 9,999 arası yoğunlukları, harflerse bunun üzerindeki yoğunlukları (A=10,000-10,999, B=11,000-11,999, vs.) göstermektedir. "U" değeri, bu teleskopla tespit edilen en yüksek yoğunluktur (30,000-30,999 arası). Buradaki "yoğunluk", bir birimi değil, sinyal/parazit oranını verir. Parazit, belli bir bantta geçen birkaç dakika içinde tespit edilen miktarın ortalaması olarak ölçülür.

Sinyalin bant genişliği 10 kHz'in altındadır (çıktıdaki her sütun 10 kHz genişliğinde bir kanala tekabül etmekte olup, sinyal sadece tek bir sütunda görülmektedir). Frekans olarak 1420,356 MHz (J. D. Kraus) ve 1420,456 MHz (J. R. Ehman) değerleri öne sürülmüştür. Bu değerlerin her ikisi de 1420,405 MHz'deki hidrojen hattına yakındır. İki eşlek konsayısı öne sürülmüştür:

Bahar açısı = 19s22d22s ± 5s
Bahar açısı = 19s25d12s ± 5s
Yükselim (her iki konsayı için) = -27°03´ ± 20´ (tarih başı B1950.0).

Gökyüzünün bu yöresi, Yay Takımyıldızı'nda, 5. kadirden yıldız Chi-1 Sagittarii'nin yaklaşık 2,5 derece güneyinde yer alır.

Peki aklıma bişey takıldı. Sinyali alan radyo teleskopu sabit ve dünya dönüşüne göre sinyalleri aramak zorunda. Peki her gün bu sinyalin alındığı koordinatlara denk gelen radyo teleskopu birdaha hiç sinyal alamamışmı? Eğer zeki bir yaşam formu bunu bilinçli olarak yolamışssa bunun devamlılığı olması gerekmezmi?