Ana içeriğe atla
31 Mayıs 2010 tarihinde anah tarafından gönderildi

UFO olduğunu düşündüğüm bir fotograf çektik.

Dün gündüz baya bir ufolardan bahsettiğim arkadaşımla birlikte dün akşam çekilen taze fotografı sizinle paylaşmak isterim. Fotografın çekildiği yer Göktürk/İstanbul'dur , saat 21:30 sularında kırmızı bir top olarak görünmeye başlandı. ve bir süre horizontal(yatay) olarak gitmeye devam etti. ve bir süre sonra ışığı zayıflayarak kayboldu.

olayda şu gibi çelişkileri de düşündüm,

  • Olay yeri konum itibariyle uzak da olsa uçakların dönüşlerinin görüldüğü bir yerdir.Fakat görülen ışık yanıp sönmemekte ve ve parlaklığı dakikalarca devam etmektedir.
  • Bu bir uydu da olabilir ama uydular parlak kırmızı bir renk yayar mı?
  • Peki bir meteoroloji balonu olabilir mi? bence olamaz.

Olayın yaşandığı yerde 1 sene önce yine aynı şekilde 3 adet kırmızı nesne yüksek irtifadan uzunca bir süre geçiş yapmıştır ve olay ailem tarafından gözlemlenmiştir.

Peki tüm bu çelişkilerin ve kafa karışıklığının yanında sizce bu nedir ?

ufo istanbul kemerburgaz anah

Yorumlar

anah şöyle bir resime bakıldığında, bir çok şeyin dışında bir cisime ''ufo''ya benzediğini söylemek isterim ama tabbi ki resim yerine bir video kaydı olsaydı daha sağlıklı yorumlama şansımız olurdu. resmin ile ilgili ne gibi araştırmalar yaptın veya yapmayı düşünüyorsun, bence güzel bir analiz sonucu neyle karşılaşmış olabileceğini daha iyi anlarsın(anlarız)...heyecan dolu paylaşımın için teşekkürler!! ( sadece bir kare mi çekebildin yanındaki arkadaşların da bir iki kare alabildiler mi?)

Hareketlerini bize de anlatır mısın ?
 Hareketleri bilmezsek hiç bir yorum yapamayız?Hızlı mı yavaşmı? hava rüzgarlımıydı ? Rüzgar yönüne miydi ? manevra yaptı mı? Eğer hızlıca bir hareket yaptıysa ve düz gittiyse benim gözlemime benziyor...

arkadaşlar öncelikle fotografı çekmeme rağmen aynı skeptik yaklaşımı bende sergilemekteyim. gidişat yataydı ve rüzgar kesinlikle yoktu. bir başka şey ise , ben fena sayılmayacak bir photoshop kullanıcısıyım resmi renleri terse çevirmek dahil ve hatta renk ölçümlerini de kendi bildiğim kadarıyla yaptım. ama cisim uçağa hiç benzemiyordu. ve orta hızda seyrediğ birden zayıflayarak kayboldu. ve geriye sadece fotograf kaldı. işte hepsi bu kadar. sadece ben ufo olarak nitelendirebiliyorum :)

Iridium uydu şlosu, yeryüzünden 782 km yukarıda, dairesel yörüngelerde dolanan toplam 72 uydudan oluşuyor. Uydulardan her birinin, büyüklüğü evinizin kapısı kadar olan ve neredeyse bir ayna kadar parlak üç anteni var. Eğer, uydulardan birinin anteni, güneş ışığını gözlemciye doğru yansıtacak konuma gelirse, bu parlama –8 kadir değerini aşabiliyor. Bu da Venüs’ten yaklaşık 100 kat fazla karanlık bir ortamda gölgelerin oluşması için yeterli bir parlaklık demek. Iridium parlamalarının yaklaşık 10 saniye kadar sürdüğünü de ekleyelim. Mir uzay istasyonu, yukarıda değindiğimiz gibi, Iridium uyduları fırlatılmadan önce en parlak uyduydu. Mir’i gözlemek istiyorsanı z, biraz acele etmelisiniz; çünkü, istasyon yakında kullanım dışı kalacak ve düşürülecek. Ancak, Mir’in yerini Uluslararası Uzay istasyonu alıyor. istasyonun parlaklığı şimdiden yaklaşık Mir’inki kadar. Tamamlandıktan sonraysa yaklaşık -1 kadir parlaklıktaki Mir’den çok daha parlak olacak. istasyonun parlaklığının –3 kadire ulaşabileceği sanılıyor. Her iki istasyonun ve çoğu uydunun bulunduğunuz konumdan ne zaman görüleceği, parlaklığı ve gökyüzünde izlediği yol, NASA’nın http://liftoff.msfc.nasa.gov/RealTime/ JPass/20/ internet adresinde veriliyor. Ancak, burada Iridium uydularıyla ilgili bilgi yer almıyor. Iridium uydularıyla ilgili ayrıntılı geçiş verilerine http://www.heavens-above.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca, http://liftoff.msfc.nasa.gov adresinden, yine Iridium uyduları dışındaki uyduların gökyüzündeki konumlarını görebilirsiniz. Yapay uydu gözlemleri, biraz gökbilimin kapsamı dışında kalsa da, amatör gökbilimcilerin ilgi alanlarından biri. şu an yörüngede dolanan 8000’den fazla uydunun yaklaşık 400’ünü çıplak gözle görebiliriz. Yapay uydular için en iyi gözlem zamanı, sabah hava aydınlanmaya başlamadan kısa bir süre öncesiyle Güneş’in doğması arasında geçen; bir de akşam Güneş’in batışıyla havanın iyice kararmasından kısa süre sonrası na kadar geçen süre.

http://www.heavens-above.com/AllPass1Sat.asp?satid=25544&lat=0&lng=0&loc=Unspecified&alt=0&tz=CET bu linkte tarih üzerine tıklayınca uydu yörüngeleri de gözüküyor

Abi 2 dak. önce öyle bir olay yaşadım ki şuan kendimi fenerli gibi hissediyorum.Ablam balkona cagır dı ufo var dedi,hızlıca çıktım kamerayıda aldım elıme çekmeye baslıyorum mavi yeşil mor ışık yansıtıyordu,1metre aralıkla acayip manevralar yapıyordu,meğersem uçurtmaymış,kuyruğu karanlıkta belli olmadığı için seçemedik tam panic atac olduk ailece ya şaşkınım.offff of şansa bak.

sundan dolayi goktasi olmadigini dusunuyorum. aslinda mekan zannettiginiz kadar karanlik degildi ve o boydaki bir objektif daha reel seyleri cekmek icin oldugundan boyle bir seyi cok uzakmis gibi algiliyor. goktaslari bildigim kadariyla kirmizi lamba gibi bir rengi uzun sure ve yatay olarak surduremez , uzay istasyonuda her nekadar yansiticilari olsada kirmizi degildir. merak ettiginizi biliyorum cunku bende merak ediyorum sizin gibi. atladigimiz birsey daha var , ayni bolgede gecen sene simetrik bir sekilde 3 kirmizi nesne daha gorundu. ben birde stars'tan bir fikir almayi dogru buluyorum. STARS ORDAMISIN?