2.000 yıl önce ıraklılar pili ne için kullanıyorlardı acaba
Alman arkeolog Wilhelm Konig tarafindan 1938'de Irak'in baskenti Bagdat'in yakinlarinda bulunan 2 bin yillik pil, bilim adamlarini saskina düsürdü. Konig, 13 santimetre boyundaki toprak bir kabin içine monte edilmis bir bakir silindir, onun etrafindaki demir çubuk ve testinin agzini kapatan asfalttan olusan bu nesneyi "dünyanin en eski pili" olarak tanimladi. Pilin 2 volt enerji ürettigi saptanirken, 1800'lü yılarda modern pili icat eden Alessandro Volta adli Italyan kontunun da söhretine gölge düstü.
Yorumlar
bugün sabahtan beri
bugün sabahtan beri haylazlığım üzerimde sanırım güneşin altı neresi hehehehe
Sn ukıkar...evet doğru bir
Sn ukıkar...evet doğru bir atasözü,güneş altında değişen birşey yok:)çok güzel bir özet...her dönem elde ne varsa onunla birşeyler icat olmuş:)
bunun ne anlama geldiğini
bunun ne anlama geldiğini merak ediyorum bildiğimden değil buna bilim içerisinde ufo ve geçmiş yaşamda çok zeki olduğumuz ve türlü hadiselerle kapalı ve zavallı bir bilinç seviyesine mahkum olmadan önceki halimize inanmayan bilim insanlarına ve dış dünya varlıklarıyla ilişki içerisinde olduğumuza inanmayan bilim insanlarını merak ediyorum :))) ama her zaman ki gibi onlar bir kılıf hazırlar
2.000 yıllık pil konusunda
2.000 yıllık pil konusunda acaba diyorum dünya dışı varlıklar arada bir gelip halimize acıyıp insanlara teknoloji transferimi yapmaya çalıştılar.
Bir Latin atasözü ''güneş
Bir Latin atasözü ''güneş altında yeni bir şey yok'' der.