Ana içeriğe atla
3 Ocak 2010 tarihinde ukikar tarafından gönderildi

Güneş Sistemi Hakkındaki Tarihi Bilgiler

Eski uygarlıkların güneş sistemindeki dokuz gezegeni bildiği hatta henüz keşfedilmemiş gezegenler konusunda fikir sahibi oldukları iddia edilmektedir. Nibiru isimli bir gezegenin 3600 yıllık periyodlarla güneş etrafında döndüğü bile söylenmektedir. Bu konu resmi otoriteler tarafından doğrulanmamıştır. Hatta plutondan biraz daha büyük bir gezegene nibiru (Marduk) bile denilmiştir. Gezegenin günümüz astronomları tarafından kefedilmesi 2003 yılında olmuştur. Ancak bu gezegen söyelnildiği gibi güneş etrafındaki bir turunu 3600 yılda değil 570 yılda tamamlamaktadır. Ayrıca bırakın gelişmiş bir uygarlığa sahip olmayı yüzey sıcaklığı -200 Santigrat civarındadır. Bu durum bile astronomi konusunda ne derece az bilgi sahibi olduğumuzu göstermeye yeterlidir. Kaldıki Sümerlilerin yada Maya'ların Neptün gibi gözle görülmeyen gezegenleri nasıl bulmuş olabileceklerini idrak edelim.

Şurası önemli bir gerçektir ki astronmi ile uğraşan her medeniyet bir yörünge hesabı olduğunu keşfetmiştir. Bu hesap uyarınca gözle görmeseler bile bir gezegenin yerini aşağı yukarı olasılık olarak hesaplayabilmişlerdir. avrupa da dahi Neptün önce matematiksel olarak bulunmuş daha sonra da astronomlar tarafından gözlenmiştir. plutonun bulunuşu da bu yolla olmuştur. dikkat ederseniz eski uygarlıklar bu gezegenlerin yerini keşfetmişler ama niteliklerinden, yapısındaki elementlerden hiç bahsetmemişlerdir.

Bu gezegen keşiflerinin sadece eski medeniyetlere has bir özellik olduğu anlaşılmamalıdır. Bu konuda İslam medeniyeti de güzel örnekler vermiştir. Bu konuda ülkemizdeki en güzel örnek Bursa Ulu Camiidir. Aşagıdaki resimlerden de anlaşlacağı üzere minberin sol kısmında güneş ve dokuz gezegen resmedilmiştir.

Bursa Ulu Camiindeki tarihi minber

Bu örneği sık sık vermemin sebebi eski uygarlıkların gökyüzü bilgisi hakkında insanlarda bir merak ve gizem dürtüsü uyanmasıdı. benim kanaatim astronomi üzerine yoğunlaşmış her uygarlığın bu bilgiye ister istemez ulaşacağı yönündedir. Nitekim 300 yıllık bir çaba ile Batı uygarlığının geldiği nokta bellidir.

                                                                                                              

Eski Uygarlıklar ve Güneş sistemi

Yorumlar

Bunlar çok güzel bilgiler sağ ol   bu hakda bende okumuşdum hatta bu maya  uyqarlığının bu kadar bilgili olmasının sebebi  yani onlara bütün bunları öyreten ak benizli ak sakallı uzun boylu bir adammış. Bu adam teknolojide de astronomide de bildiyi her şeyi onlara öyretmiş.Bu adam mayalıların gözünde  tanri gibiymiş.Ve bu adam giderken bir gün geri dönüceyini söylemiş.İlginç yanı o ki bu adam hakkında yalnız maya tabletlerinde diyil diyer uygarlıklarda da biligiler bulunmaktadır.    Bu bilgileri bir arkeolog 14000 yıl yaşında tabletlerden öyrenmiş.Bu tabletler hayla londrada ve s. şehirlerdeki müzelerde   bulunmaktadır. 

Arkadaşlar size bir link vericem en son görüntülenmiş( 2010-da)  ufo videolaından biri bana pek inandırıcı gelmedi ama  doğru da ola bilir .Teknoloji o kadar ilerledi ki artık sahte ile doğru videoları ayırmak çok zor. 

 

LİNKİ VERİYORUM.

 

http://*************

 

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...... 

Mayalar da Mısırlılar da tarım toplumu idi. Mısırlılar ekip biçmek için Nil nehrini gözlemlemek zorundaydılar. Nilin taşma zamanları ile sirius yıldızının göründüğü zamanların çakıştığını fark etmişlerdi. Bu nedenle Sirius'u gözleyerek Nil'in taşma zamanının gelip gelmediğini takip ediyorlardı.

Mayalar sabanı bilmezlerdi. tıpkı tekerleği bilmedikleri gibi. Güney Amerika'da at bilinmiyordu. At'ı oraya İspanyollar götürmüştür. Bu nedenle o devasa taşları nasıl yerlerrinden oynattıkları tam bilinmiyor. Aslında neden piramitler yapıldığı da bir muamma. Piramidin Mısırlıların Ka enerjisi dedikleri enerjiyi orta noktasındas yoğunlaştırıp cesedin kendiliğinden mıumyalanmasını sağladığı ( yada en azından kolaylaştırdığı) söyleniyor. Bir keresinde merak edip kartondan ölçeğine uygun bir poiramit yapmıştım. Kral mezarı olarak gösterilen bölgeye'de bir parça kıyma koymuştum. Kıyma kısa bir süre içerisinde kendiliğinden mumyalanmıştı. Yada ben öyle zannettim. Bu deneyi ve ölçüleri Bilim ve teknik Dergisinden almıştım. Merak edenler Google'den benzer şeyleri öğrenebilirler.