Mars'a yolculuk!
İnsanlığın 'Kızıl Gezegen'e gitme hayali sonunda gerçek oluyor...
Bilim adamları tarafından son teknoloji kullanılarak geliştirilen nükleer reaktörlü plazma roket saatte 198 bin kilometre hıza çıkacak. Vasimr isimli roket böylece Dünya ile Mars arasındaki 78 milyon kilometrelik mesafeyi 39 günde kat edecek.
İnsanoğlu yıllardır Mars’a gitmenin planlarını yapıyor. Ancak Dünya ile Mars arasındaki mesafe 78 milyon km olduğundan çağımızın uzay araçlarıyla yolculuk yaklaşık 500 gün sürüyor ve dönmek mümkün olmuyor. Yine de umutlarını yitirmeyen bilim adamları bu soruna da bir çözüm geliştirdi. NASA’dan Franklin Chang Diaz’ın 40 yılda geliştirdiği “plazma roket” Mars’a çok daha kısa sürede gitmenin kapısını aralıyor.
Dünyaya dönülebilecek
Popular Science dergisi, yedi kez uzaya giden Diaz’ın (60) hesaplarına göre Mars yolculuğunın sadece 39 gün süreceğini yazdı. Uzay aracı, Plazma motorlar sayesinde Mars yörüngesine gidebilecek. Sonra da astronotları taşıyan küçük mekikle gezegene inilecek. Yapılacak keşiflerden sonra Mars’tan havalanan mekik ana gövdeye yeniden kenetlenerek dünyaya dönecek.
PLAZMA ROKET NASIL ÇALIŞIYOR?
Vasimr adı verilen roketin nükleer reaktörlü plazma motoru hidrojen gazını 2 milyon dereceye kadar ısıtıyor ve ayrışan gaz roketi iterek aracı muaazam bir hıza ulaştırıyor. Yapılan testlerde her biri bir otobüsten büyük olan hidrojen tanklarla beslenen plazma motorun uzay aracını 198 bin kilometre hıza çıkartabileceği saptandı. Diaz, “80’inci yaşgünümden önce Mars’a gitme hayalimi gerçekleştirmek istiyorum” dedi.
Yorumlar
sonunda mars'a da amerikan
sonunda mars'a da amerikan bayrağı dikilecek ha :)
hesapta hata var..78 milyon
hesapta hata var..78 milyon /198 Bin =393,3 saat
=393,3/24=16,..Gün eder
dünyadan ayrılma yörüngeye girme gibi daha yavaş hızlarla ile geçen süre dahil birlikte 20 günü aşmaz..39 gün doğru ise hız yanlış..yazılandan daha yavaş..
büyük ihtimal bunun yapımı
büyük ihtimal bunun yapımı uzayda olur çünkü normal bi araç olmayacağa benziyor şuanda amerikanının yaptığından büyük olur o yüzdende bana göre uzaydan ateşlenmesi daha mantıklı olur
HATA:Bunlar ya hesap bilmiyor
HATA:Bunlar ya hesap bilmiyor yahut bizimle eğleniyorlar
Dünya ile Mars arasındaki mesafe zamana göre değişmektedir. Uzaklığın ortalaması 78.39 milyon kilometredir. İki gezegen en yakın olduğu zaman bu uzaklık 54.5 milyon kilometre, en uzak olduğu zaman da 401.5 milyon kilometredir.
1-78 milyon /198 Bin =393,30 saat =393,3/24=16 Gündür
2-54 milyon /198 Bin =272,73 saat =272,7/24=11 Gündür
2-401milyon /198 Bin =2.025,2 saat =2.025,2/24=84 Gündür
Hız açısından farklı bir
Hız açısından farklı bir ulaşım şekli bulmamalılar. evrende ışık hızı ile hareket etmek bizim dünyadaki tosbağa ile hareket etmemizden farklı değil. ( güneş sistemi içerisinde gayeti iyi olabilir ama )
evrendeki uzaklıklar ve büyüklük göz önüne alındığında solucan deliği adını verdikleri zamanı bükme bu vesile ile uzak mesafeleri yakınlaştırma gibi bir teknoloji ve yahut.. evrenin hareket ettiği gerçeğini kabul ederek ( şahsi düşüncem) bizimsabit kaldığımızı hesap ederek farklı bir teknoloji yad bilimle gitmek istediğimiz yeri ayağımıza getirmek olabilir ozaman zaman problemini çözeriz sanırım. uzaklıklar milyon ışık gibi mesafelerle ölçülen bir evrende başka hız limitlerine ulaşmamız yada transfer teknolojisi bulmamız şart..
samanyolu galaksimizin 100.000 ışık yılı genişliğinde olduğu hesaba katılırsa ışık hızıyla ne kadar uzaklara gidebileceğimizi yada gidemeyeceğimizi hesaplamak çok güç olmasa gerek..
saygılar.
yahu once bır yorungeye
yahu once bır yorungeye cıkmayı becersınler de sonra marsa gıderler ...
40 günde devri alemden sonra
40 günde devri alemden sonra 39 günde Mars'a yolculuk.
İlerde neleri göreceğiz acaba?