Ana içeriğe atla
1 Haziran 2010 tarihinde BarisAslier tarafından gönderildi

Bende Uzaylıyım...

İnsanoğlu da bir varlıktır (var oluştur). Uzayı sonsuz veya sonsuz olmayan bir mekân olarak düşünecek olursak; Dünya’mızdan başka Âlemlerin olmadığı düşünmemiz; biz insanoğlunun “bir tek bizler varız” bencilliğine örnektir. Bazı kişilerin “Ben uzaylıyım” demesi; bazı kişilerce alay konusu olmaktadır. Bu yazımda; Uzay ve uzaylı kavramlarının yanı sıra, uzaylılarında biz insanoğlu gibi dost olup olmadığına cevap bulacaksınız) Olaylara geniş bakmanın yanı sıra; oluşlardan kendimizi soyutlayarak 3. bir kişi olarak düşünmek; olayların daha çabuk anlaşılmasını veya çözülmesini kolaylaştıracaktır. “Biz Dünya’nın içinde var oluşumuzu sürdürürken; Dünya neyin içinde var oluşunu sürdürüyor?” sorusu bizimde uzaylı olduğumuzun bir ispatı gibidir. Dünya uzayın bir parçasıysa; bizlerde uzayın bir parçası değil miyiz...?

Örnek: Türkiyeliyiz, Amerikalıyız, Japonyalıyız… Tüm insanlık için düşündüğümüzde; “Dünyalıyız”. Tüm uzay için düşünüldüğünde; “Uzaylıyız”. Var oluşların bakış açısına göre nereli olduğu değişir...

“Bizden başka uzayda var oluşlar var mı?” sorusuna cevap: Dünya’mızda bizden başka yaşamlar var olduğuna göre; Dünya’mızda çeşitli bitki örtüleri, çeşitli hayvanlar, tanımlanan veya tanımlanamayan yaşamlar var olduğu gibi; bizden başka Dünya dışı varlıklar yok diyemeyiz. Dünya dışı varlıklara yok diye bilmemiz için; Tüm uzayın keşfedilmesi gerekiyor. Bu keşifler Dünya için yapıldı. Dünyanın sonsuz bir düzlem değil; Elips şeklinde bir küreden olduğu ispatlanmıştır. Şu an ki nesil için sorulması gereken soru; Uzay sonsuz bir mekân mıdır...?

İnsanoğlu Dünya’mızda ki tüm canlıları merak edip; incelerken veya yaşayışları belgesellere kaydedip; Tüm insanlığa sunarken; belirli bir besin zincirinin olduğu ve bu besin zincirinin bir parçası olduğumuzu görüp; ister istemez doğaya(tabiata) uyum sağlamak zorundayız...

Biz insanlık Dünya’mızdaki canlıların yaşam tarzlarını incelediğimiz gibi; Dünya dışındaki var oluşları merak ediyorsak, yıldızları gözlemliyorsak… Aynı düşünceleri bir Uzaylıymış gibi düşünürsek; Dünya dışındaki var oluşlar içinde bu düşünceler geçerlidir. Dünya dışındaki var oluşlarda bizleri merak edip gözlemeye hakları yok mu? Bence gözetlenmemiz doğaldır. Yanlıştır diyenlere cevap: Madem başka var oluşları gözetlenmesine karşısınız; neden belgesel seyrediyorsunuz...?

Örnek: Ülkeler arasındaki uydular bizleri gözetliyorsa; kimin nerede olduğunu 1saat içinde bulunabilir. Uyduların bizi gözetlemesine tepkide bulunmak yerine; Birkaç uzaylının bizleri veya doğamızı izlemesinde neden tepki gösterdiğimizi anlayamıyorum. Uydularımızı çıplak gözle görebiliyor muyuz? Hayır. Peki, uyduları kullanan kişiler bizleri görüyor mu? Evet.

Bazı bilgilerin insanlıktan saklanması Dünyada kargaşa çıkmasını önlemek amaçlıysa; neden Dünya’mızda savaşlar hala devam ediyor? Dünya’mızda zaten kargaşaların var olduğunun ispatıdır. Bu kargaşaların çıkmasını da uzaylıların üstüne atmak mantıksızdır. Dünyadaki savaşlara neden olan insanoğlunun çıkar kavgalarıdır...

Biz insanoğlu kendi aramızda anlaşmazlıklar sonucunda; tartışmalara, dargınlıklara, kavgalara, şiddete veya savaşlara neden oluyorsak; Dünya’mızdaki savaşlara neden olan uzaylılar değil insanlığın kendisidir.
İnsanoğlu arasında iletişim yetersizliğinin örneğidir.
Dünya’mızda vahşi hayatı veya doğayı koruma dernekleri olduğu gibi; Dünya dışındaki varlıklar arasında insanoğlunu korumayı görevini üstlenenler olamaz mı...?

Örnek: Bir meteor parçasının bilinmeyen bir cisim tarafından; Dünya’ya düşmeden yok edilmesi. Sorulması gerekenler;

— Meteor parçası nereye düşecekti? Meteor nasıl olurda Dünyadaki radarlara görünmedi? Meteor düşmüş olsaydı, kim veya kimler yok olacaktı...?

bu örnek ile tüm uzaylıların düşman olmadığının bir ispatı gibidir.
Her görülen UFO’lara füzeler ile saldırmamız çok saçma bir davranış olur. Aslanın arabayı ısırması gibi davranırsak; vahşi doğadaki canlılardan hiçbir farkımız kalmaz....

Mevlana’nın sözü; “Gel, gel, ne olursan ol yine gel”...

İnsanlar bile bazen kendi aralarında iletişim kuramadıkları için anlaşamıyorlar. Dünya dışı varlıklarında hemen bizleri anlamasını beklememiz bir hatadır. Biz onları onlarda bizi inceleyerek, gözlemleyerek birbirimizi tanıma fırsatı elde ederiz. Biz belgesellerdeki canlıları izleyerek tanıyorsak; Dünya dışı varlıklarında bizleri gözlemleyerek tanıma çabaları olamaz mı?

İnsanoğlu neden saldırgan olur? Sevdiklerini koruya bilmek veya sevenleri için hayatta kalma mücadelesidir. Biz insanoğlu birbirimize iyi davrandığımız sürece; Dünya dışı varlıklarında bizlere iyi davranacaklardır....

Uzayda bizlerden başka varlıkların da olması ne kadar güzel...!

Dünya’mız içindeki çeşitli canlılar, bitkiler… Olması; Dünya dışında da bizlerden başka canlılarında var olduğunun örneğidir...

uzaylılar

Yorumlar

miltenberger..tertemiz bir kalple yazmışsın sevgili kardeşim..duyguların,ve düşüncelerin çok güzel..tam olarak bir insanın değişik varlıklara nasıl bakması gerektiğine dair güzel bir düşünce örneği sergilemişsin..ve eğer diyelimki yeryüzünde her insan senin gibi düşünüyor,senin bakış açından görüyor..işte o zaman büyük bir ihtimalle onlarla daha çabuk bir yakınlaşma sağlayacağız...bir gün mutlaka bu olacak, ama bunun olması tamamen bize bağlı....

iyi çalışmalar sevgili kardeşim...

Sevgili Miltenberger, iyimserlik dolu yazın ıcın cok tesekkur ederım. Yazının bırcok bolumune ıstırak etmemek katılmamak elde degıl. Adım adım bazı noktalara degınmek, fıkır yurutmek ıddaalarda bulunmak ıstıyorum yuksek musadenızle.

"— Meteor parçası nereye düşecekti? Meteor nasıl olurda Dünyadaki radarlara görünmedi? Meteor düşmüş olsaydı, kim veya kimler yok olacaktı...?"

Burada bızı kurtaran ddv lere atıfta bulunuyoruz. Bulunuyoruz ama hanı evrensel kural ve sartlara gore onların yasama mudahale etme yetkılerı, durumları, pozısyonları yoktu ? bu noktada bırısı gerceklerı konusmuyor o zaman. Ya evrensel ogretıler, kurallar yanlıs ve ya eksık yada tam tersı kurallara gore ıstenıldıgınde mudahale etme sansları ve yetkılerı var. Eger oyle ıse bu dev meteorlar dınazorların ustune duserken neden mudahale etmedıler ? onlar canlı degıllermıydı ? yoksa yasamın yenı bastan sekıllenmesı adına zamanında goz mu yumdular ? Mudahale etme yetkılerı varsa nıye dunya savaslarına, atom bombalarının atılmasına, dıger savaslara, terorızıme dur demedıler, dıyemedıler ? Yoksa meteorun dusecegı yerde kendı ırklarından bırılerımı vardı ? yada gemılerınden bırımı vardı ? Bu mudahaleyı kendılerı ıcınmı yaptılar ve bız uzerımıze alıyoruz ?

"İnsanoğlu neden saldırgan olur? Sevdiklerini koruya bilmek veya sevenleri için hayatta kalma mücadelesidir. Biz insanoğlu birbirimize iyi davrandığımız sürece; Dünya dışı varlıklarında bizlere iyi davranacaklardır...."

Saldırganlıgın nedenı salt olarak koruma ıcgudusune baglanamaz. Bırey olarak fert olarak tehlıkede oldugumuzda kendımızı, aılemızı korumak adına ınsanustu seyler yapılabılecegını hepımız ıyı bılıyoruz. Saldırganız cunku genetıgımızde manevıyatımızda bu var. Kendı yarattıgımız olusturdugumuz ekonomık, polıtık ve sıyasal sıstemlerde saldırganlıgımızı guclendırıp pekıstırıyor. Toprak, petrol, altın, uranyum soz konusu oluyor savas oluyor terorızm doguyor, sınırlar, dıller, dınler, kulturler soz konusu oluyor savas oluyor terorızm doguyor. Ayrıca egıtım sorunuda var. Sorun cok. Egıtımsızlıkde maalesef saldırganlıgı tetıkleyen unsurlardan bırı. Her zaman soyledıgım bırsey var, mevcut sıstemlerden kurtulamadıgımız, maddeyı her zaman on planda tuttugumuz, kotuyu ve kotulugu gerıde bırakıp sadece ıyıye ve ıyılıge tutundugumuz zaman bızımle daha fazla ıletısıme gececekler. Uzaya roket, uydu gondermemız, diger gezegenleri gorebılıyor ızleyebılıyor olmamız, teknolojık !!'!! gelısmelere ımza tamıs olmamız bızı ustun bır tur, ıyı bır tur yapmaya yetmıyor. Ruhanı, manevı gelısımımızı tamamlamamız sarttır.  

" Dünya’mız içindeki çeşitli canlılar, bitkiler… Olması; Dünya dışında da bizlerden başka canlılarında var olduğunun örneğidir... "

Cok ıyımser, tatlı, sırın ıfadeler. Cok hos. etkılenmemek mumkun degıl. Ama hangı bıtkıler, hangı hayvanlar. Bırbırımıze saygımız, baska turlere saygımız yokkı uzaylılara karsı saygımız ve sevgımız olsun. Kac cesıt, kac tur bıtkı ve hayvan yok olmus bugune kadar arastıracagım. Ben sıze bır rakam soylıyım. Insanın dısında dıger canlıları yok etmeye ugrasan her 10000 kısıye bıtklı ve hayvanları kurtarmak ve korumak ıcın 1 kısı dusuyor. Nasıl ? begendınızmı oranı ? Ev, yapmak, bına yapmak, ısınmak, fabrıka dıkmek, kagıt elde etmek ıcın agaclarımız yanı cıgerlerımızın koku bırbır kazınıyor. Yakında heryer betondan celıkten gecılmeyecek. Hayvanlarımız kurku ugranı, zevk ugruna hunharca sadıstce olduruluyor katledılıyor. Hanıgı ture saygımız sevgımız varkı uzaylılara olsun. Buda benım bır tespıtımdır.

"Biz insanlık Dünya’mızdaki canlıların yaşam tarzlarını incelediğimiz gibi; Dünya dışındaki var oluşları merak ediyorsak, yıldızları gözlemliyorsak… Aynı düşünceleri bir Uzaylıymış gibi düşünürsek; Dünya dışındaki var oluşlar içinde bu düşünceler geçerlidir. Dünya dışındaki var oluşlarda bizleri merak edip gözlemeye hakları yok mu? Bence gözetlenmemiz doğaldır. Yanlıştır diyenlere cevap: Madem başka var oluşları gözetlenmesine karşısınız; neden belgesel seyrediyorsunuz...?"

Bız piranhaları nasıl seyredıyorsak onlarda bızım pıranhaları seyrettıgımız gıbı bızı seyredıyorlar. Ac olan pıranhaların ıcıne elınızı sokun bakalım neler oluyor ? Onlarda ellerını bıze surmuyorlar. Mesaj kapalı degıl aslında oldukca acık

Sevgılerımle

 

 

 

 

hocam, tespitlerin çok doğru... özellikle ''Insanın dısında dıger canlıları yok etmeye ugrasan her 10000 kısıye bıtklı ve hayvanları kurtarmak ve korumak ıcın 1 kısı dusuyor'' şu cümlen çok düşündürücü....ALLAH hepimizi ıslah etsin!! tşkürler!