Dünyayı Sarsacak Buluş
Yaklaşık 3 ila 5 yıl arasında piyasaya sürüleceği açıklanan ürünün içinde çevreye zarar veren karbon gazının bulunmadığı, bu sayede sera gazı emisyonunun engellenmesine yardımcı olacağı kaydedildi. Bilim adamları yapay petrolü üretmek için hidrojeni küçük hava kabarcıklarının içine hapsederek sıvı gibi akmasını ve pompalanabilmesini sağladı.
Araştırmayı yürüten uzmanlardan Stephen Volker, “Yarattığımız mikro kabarcıklar sayesinde normal petrol ile çalışan otomobillerin depolarında hiçbir değişiklik yapılmadan bu yapay petrolü kullanabilmesini sağlıyoruz” dedi. Testlerine devam edilen yapay petrolü üreten ekipte yer alan Prof. Stephen Bennington, “Hidrojen petrolden 3 kat daha fazla enerji üretiyor. Yakıldığında ise zararlı gazlar yerine suya dönüşüyor” dedi. Araçların bir depo yapay petrolle 500 ila 650 kilometre gidebildiği ifade edildi. Yapay petrolün litresi ise 50 kuruş.
Yorumlar
Gaz solumaktan iyidir
Gaz solumaktan iyidir bence...
evet haklısın. acaba egsoz
evet haklısın. acaba egsoz borusu yerine plastik hortummu olacak merak ediyorum. susayan insanlar arabayı çalıştırıp ağızlarını egsoz borusuna dayayacak demetir.
Çok güzel bi bulus umarım
Çok güzel bi bulus umarım fake deildir
muhteşem bi şey sanırım küçük
muhteşem bi şey sanırım küçük gezegenimiz akıllanmaya başladı
kocakaya (grandrock) resmine
kocakaya (grandrock) resmine bittim :) haber gizel kaynağın neresi ukikarcım merak ettim. gezegen için fevkalade ve cepler içinde fevkalade 50kuruş :) hani sudan ucuz :) yaahu şu drew barrymore' un E.T filmindeki halini hatırladım şu resimden ötürü süper bir filmdir izlemeyeniniz varmı... :)
(-_-) Bu proje için uzun
(-_-) Bu proje için uzun zamandır çalışıyorlardı zaten sonuç alındığına sevindim .
Bu teknolojiyi yaygınlaştırsalar çok iyi olur bence ...
bu yenı üretilen yapay petrol
bu yenı üretilen yapay petrol aslında cok güzel birsey sürekli gelişen dünyamıza temiz hava katkılarıyla ve insanlarımızada ekonomik acıdan daha rahat seyahat fırsatı tanıyacagından büyük fayda saglıyacagını düşünüyorum saygılar.
Bence harika bir proje ama
Bence harika bir proje ama bunu yapmak için geç kaldılar. Neredeyse önümüzdeki 10 yıl içerisinde elektrikli otomobiller yaygınlaşacakmış.
(-_-) Evet doğru söylüyorsun
(-_-) Evet doğru söylüyorsun ama ben bir az düzeltiyim özümüzdeki 50 yıl içinde elektirikli otomobiller tüm otomobillerin sadece 15-20 % teşkil edeceyi ön görülüyor .
Şahsi fikrimse önümüzdeki 50 yıl içinde enerji sorununa kökten çözüm bulunacağına inanıyorum yani böyle bir sıkıntı olmayacak.
Teşekkürler ...
tek egzozdan su çıksın hemen
tek egzozdan su çıksın hemen gelsinde türkiyeye kullanalım
eksozdan su çıkmasıda birşey
eksozdan su çıkmasıda birşey mi???bizim türk mühendisler eksoz gazını ayrıştırıp c nu eksozda hapsedip etrafa oksijen veren aygıtı yaptılar üstelik beklemeyede gerek yok:)hazır sadece sponsor arıyorlar,modeli bile yapılıp test edilmiş.sadece eksoz değil bacası olan her yere binalara fabrika bacalarını vs... de uygulayabiliyorsun:)saygılar
eksozdan su çıkmasıda birşey
eksozdan su çıkmasıda birşey mi???bizim türk mühendisler eksoz gazını ayrıştırıp c nu eksozda hapsedip etrafa oksijen veren aygıtı yaptılar üstelik beklemeyede gerek yok:)hazır sadece sponsor arıyorlar,modeli bile yapılıp test edilmiş.sadece eksoz değil bacası olan her yere binalara fabrika bacalarını vs... de uygulayabiliyorsun:)saygılar
değerli arkadaşlar ; mevcut
değerli arkadaşlar ;
mevcut fosil kaynaklı enerji rezervlerinin 2040-2050 yıllarına kadar süreceği yönünde tahminler var .son 10 yıl hatta biraz daha önce dopal gaz devreye girid ancak bunlara kalıcı değil.
su ve hidrojen ile çalışan cihaz ve araçalr yapıldı bunlarda maliyetin yüksek olması ve bazı petrol kartellerinin legal ve anti legal ( suikast ve örtbas etme vb. ) girişimleri ile sümen altı edildi gibi.
güneş enerjisinide unutmamak lazım...
ancak günümüzde artık bu değişimin kaçınılmaz olduğu artık örtbas edilemez duruma gelmiştir ve bu tüm dünya insanları tarafından da kabul edilmektedir.
eminim o zamana kadar çözüm bulunacaktır zaten farklı sistemlerle çalışan prototipler mevcuttur . tek sorun bazılarının maliyet açısından yuksek olmasında ötürü seri üretime uygun olmaması. bunu aşacaktır teknoloji..
bekleyip göreceğiz.
saygılar..
Güzel bir şey, birde o su
Güzel bir şey, birde o su içilebilir hale gelirse enerji sıkıntımız kökten çözülür ve tasarruf yapmış oluruz
yollar çamura bulanacak
yollar çamura bulanacak desenize. eksozdan gaz yerine su mu çıkacak.