Ana içeriğe atla
23 Temmuz 2010 tarihinde ukikar tarafından gönderildi

Nasıl Uyuşturuluyoruz?

Sevgili arkadaşlar bir süre önce hatırlarsanız bu yıl çok kötü olayların olabileceğinden bahsetmiştim. Gündemin birileri tarafından belirli bir amaç uğruna sürekli değiştirildiğini belirtmiştim.

Aslında insanları uyutmak için gündemi değiştirmek tek yol değil. Uyuşturucu denilen illet gün geçtikçe daha hızlı ve korkunç bir şekilde insanlığa yayılıyor. Uyuşturucu ile mücadele etmenin en iyi yolu hiç başlatmamak. İnsanları bu konuda uyarmak için her yol deneniyor. Bu konudaki en iyi yöntemlerden biri'de uyuşturucu kullananların ne hale geldiğini, nasıl değiştiğini insanlara göstermek. Zannediyorum aşağıdaki resimleri gördüğünüz'de sizler'de çok şaşıracaksınız. İnsanların uyuşturucuya başlamadan önceki halleri ile uyuşturucuya başlayıp bir müddet kullandıktan  sonraki halleri fotoğraflanmış.

 

Şimdi yeni bir uyuşturucu metodu bulunmuş. Konuyla ilgili ayrıntılı haber aşağıda. Ben şunu sormak istiyorum. Kendimizden ne istiyoruz. Nedir bu kendimize düşmanlığımız? Arkadaşlar lütfen kendimize ve çevremizdeki herkese karşı biraz daha duyarlı olalım.

Bazı ses frekanslarının belirli bir düzende ve düzeyde dinletilmesiyle beyinde binöral etkiler yaratılabiliyor. Tıp ve teknoloji, bunu uzun yıllardır çeşitli alanlarda kullanıyor. Yöntem, şimdi uyuşturucu etkisi yaratmak için de kullanılıyor. “Idose” adı altında internetten kolaylıkla indirilebilen ses kayıtları, telefondaki “çevir” sesine benzer bir sesin “binöral ritim tekniği”yle değiştirilmesi sonucu oluşuyor. ABD’de Oklahoma Eyaleti Narkotik Masası yetkilileri, söz konusu ses kayıtlarının çocukları fiziksel bağımlılık yapan uyuşturucuları kullanma yönünde teşvik ettiğini söyledi. ABD’li ve İngiliz gençler arasında oldukça popüler olan “I-dose ” akımının tehlikeli boyutlara varmasından endişe ediliyor.

YOUTUBE’DAKİ GÖRÜNTÜ

Geçtiğimiz haftalarda video paylaşım sitesi Youtube’da genç bir kızın I-dose dinlerken kaydedilen rahatsız edici görüntülerinin yayınlanmasının ardından, ses kayıtları incelenmeye başlandı. Uzmanlara göre beyinde uyuşturucu etkisi yapan ses kayıtları, çocuklarda psikolojik rahatsızlıklara neden olabiliyor. ABD
Oregon Tıp Fakültesi’nden Dr. Helane Wahbeh ise, “sanal uyuşturucu”ların
ecstasy ve kokain gibi kuvvetli uyuşturucularla aynı etkiyi yaratmasının imkânsız olduğunu savunuyor. Ancak başka uzmanlar, “plasebo etkisi ” yaratarak dinleyicinin kendini gerçekten uyuşturucu almış gibi hissedebileceğini söylüyorlar. Bağımlılık yaratmayan dijital uyuşturucuların gelecekte büyük sorunlar yaratmasından endişeleniyor.

Yorumlar