Ana içeriğe atla
17 Nisan 2010 tarihinde Nightmare tarafından gönderildi

Mars'ın yüzeyinde montaj

marsın yüzeyindeki neleri görmemizi istemiyorlar çektiğim şu resimde bu bölgeler birbirine uyumlumu neyin peşindesin nasa

Yorumlar

ay olmasaydı neler olamayacağnı hesaplamak bile çok zor:) iyisimi ay var ve şükür edelim :)

diğer konu bir yere gidemeyiz çünkü su konusu değil :) herhangi bir gezegende bir insanın yaşayabilmesi için tam olarak dünyadaki bulunan tüm elementler altın özellikle ve dünyada olması gerektiği miktarda olmak zorunda. hücre temelinin gereklerinden biri.

yani su olsa bile orada yaşamak sadece bir nesildir en çok aslıldna o kadar olabileceğini bile sanmıyorum. çünkü uzaya çıktığımıza bile inanmak zor.

marstaki en fazla ısı 10 derece ve bu çok az yerde oluyor. marstaki en düşük ısı ise -80 -100 derece civarında.

kolonileşme gibi bilim kurgusal bir grafik animasyonundan çok daha öte şeylere ihtiyacımız var ki şimdi aşağıda yazacaklarım bunlara kanıt olarak ta gözükecek.

1975 lerde nasa nın kolonileşme ve uzay üssü kurma projelerinden biri. uzay üs kurduklarını ve çalışmalarını yaptıkları bir proje. ancak uzayda çekilen fotoğrafları neden se şu zamanda bulmak imkansız çünkü hepsi ortadan kaldırıldı.

bu projede uazaya kurulmaya başlanan uzay üssünün fotoğrafları ve çalışması konu edildik. ilginçtir ki 1990 civarlarında amerika birden nasaya desteğini kesti. bu benim canlı gördüğüm ilk olay. sonra uzay üssü projesi iptal edildi. hatta adı da STAR WARS projesi. filmde gördüğünüz uzay savaşları projesi buradan kalma zaten. ancak bunun adını bile anan yok :) işin ilginç tarafı uzayda öyle bir üs hiç olmadı.

uzay savaşları projesi zaten insanlarıkendine çekmek için bilim kurgudan ibaret oldu aynı şekilde araya uzaylıları ve diğer tarihsel olayları da karıştırdılar.

ve sonra birden herşey internet ve bilgi dünyasından silindi. tabibirden silinmedi. nasa bu projeyi iptal ettiği için artık bu proje de yok demektir. böylece nasa rahatça söylenenlere karşılık cevapverebilecekti. ancak devam ettiğini varsayarsak. bi süre sonra insanlara ispat sunmak zorunda kalacaklardı. herkesin yaptığı gibi insan yalan uydurursa buna bir kulp bulunması gerek. her zaman bir kulp bulunur.

aynı şekilde hatrlarsanız ateşin ve tekerleğin bulunması gibi konular :) ateş ve tekerlek hep bilinen şeylerdi. hiç bir zaman bulunma diye bir şey olmadı. zaten bunlar için açık kanıtlar var. bunları da kendileri çok iyi bilirler. dikkat ederseniz internet üzerinde bunların hepsi silindi. bunlarda zaman geldiğinde konu oldu. hatta hatırlarsanız bunlarla ilgili bir sürü reklam filmi de çekildi. hatta sinema filmleride. ancak artıknedense bu tür konularda ne reklam filmleri nede sinema filmleri artık ilgi çekmiyor. :)

 nasa neyin peşinde artık bilemiyorum :)