Halkalı Güneş Tutulması !
20 Mayıs günü, yani BUGÜN, Ay'ın gölgesi Dünya üzerine düşerek bir uçtan diğerine hızla ilerleyecek. Ay'ın görünür büyüklüğü şu an için Güneş'i tam olarak örtemeyecek kadar küçük olduğundan, gölgenin takip edeceği yol üzerinde 240-300 kilometrelik bir alan içerisinde kalan gözlemciler halkalı bir güneş tutulması izleyebilecekler.
3,5 saatlik süre boyunca doğuya doğru ilerleyecek olan gölge, Çin'in güneyinden başlayıp, Büyük Okyanus'un kuzeyinden geçerek, ABD'nin batı kıyılarına kadar gelecek; Oregon'ın güneyi ve California'nın kuzeyinden geçerek, Kuzey Amerika'nın içlerine kadar ulaşan bir yol izleyecek. Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaşayanlar, bu yolun orta noktasından yalnızca 10 kilometre kuzeyde olacaklar. Olay sırasında Kuzey Amerika, Büyük Okyanus ve Doğu Asya'nın diğer kısımlarında yaşayanlar da doğal olarak parçalı bir tutulma izleyebilecekler.
Güvenli bir biçimde süzgeçten geçirilerek teleskopla çekilen yukarıdaki fotoğraf, 15 Ocak 2010 tarihinde Hindistan'ın güney ucunda yer alan Kanyakumari kentinden izlenen bir halkalı tutulma sırasında görüntülenmiş.
güneş tutulmalarının ardından
güneş tutulmalarının ardından çoğunlukla depremler oluyor, allah korusun inşallah olmaz.