Ana içeriğe atla
16 Aralık 2010 tarihinde Ufoloji2R17B3O tarafından gönderildi

Ozon Nedir Fayda , Zarar Ve blinmeyen yönleri..

Ozon (O3) Gazı

Ozon, 3 oksijen atomundan oluşan molekülleriyle zehirli, renksiz bir gazdır ve atmosferin üst katmanlarında yer alır... Gökyüzünün mavi renkte görünmesi bu gaz sayesinde olmaktadır. Sıvı halde lacivert renge dönüşen ozon gazı, dünyayı güneşten gelen morötesi radyasyona karşı korumaktadır. Ancak bu gaz aynı zamanda canlılar için çok tehlikelidir. Maruz kalındığında gözleri, burnu ve boğazı tahriş ederek solunum sistemini tahrip eder. Çok az insan ozonun ne kadar öldürücü olduğunun farkındadır. Bir gramın iki yüzde biri miktarda ozon almak öldürücü olabilir. Bir saç spreyi kutusuna saf ozon konduğu düşünülecek olursa, bu kutunun tam 14.000 kişiyi öldürebileceği söylenmektedir... ( alıntı )

Değerli Aradaşlar Ozonla ilgili genel ve diğer bilgileri herkes az çok biliyor. Benim üzerinde durmak istediğim ozon hakkında bilinmeyen yada açıklanmayan başka şeyler varmıdır. ?

saygılar..

Yorumlar

Sn Palindromik ben ozon tedavisi aldım.yani O3...inanılmaz faydasını gördüm:)hem damardan hem solunum hemde ozon sauna olarak.fazlası tabi ki yakıcı ve zaralı oluyor.ozonun dezenfekte edici özelliği var.yakıcı olduğu için damarlardaki en ince sinir uçlarına kadar geçebildiği için vücudunuzdaki her hücreye etki edebiliyor ve temizliyor...özellikle enfeksiyonda çok etkili.

 Size yapılan işlemde alınan ozon miktarını dilim döndüğünce anlatayım;10 cm eninde 15 cm boyunda bir poşetin tamamı O3 ile dolduruluyor ve sizden alınan 100 cc.lık kan bununla yıkanıp ozon aynı yolla damardan size veriliyor.bu arada 10 dakika saf ozon soluyorsunuz ardındanda 20 dakika ozon sauna alıyorsunuz.şimdi ben bu şartlarda kaç mgr ozona maruz kalmış oluyorum:))ölmedim ayaktayım:)şaka bir tarafa bu kadar ozona direk solunumla muhatap olunursa sonuç tabi ki kötü olacaktır.benim ozon hakkındaki bildiğim bu kadar!Dünyayı çevreleyen ozon tabakasıda galiba dünyaya gelen yüksek miktarda ki ozonu süzüp gerektiği kadarını geçiyor herhaldeki ozon tabakasınıın delinmesi bu anlamda tehlikeli oluyor.?

Sn Feray

Katkınız için tşk ederim öncelikle ,  ozon gazı dünyamızı zararlı günei ışınlarında koruduğu gibi bilim ve teknoloj ilerledikçe tıp alanında insanlığı faydasına da kullanılabliyor. çok güzel açıklamışsınız.

 

ben ilaveten bir şey eklemek istiyorum aradım araştırdım hiç bir yerde bulumadım yani henüz bulunamamış yada bulunmuş olsa bile henüz kamuoyuna açıklanmamış bir yönünü söylemek istiyorum

 

Ozon tabakası yapı gereği sizinde belirttiğiniz gib zehirli bir gaz. Dış uzaydan ve guneşten gelen zararlı tüm ışınları süzüyor. Sadece insana ve doğaya faydalı olanları içeri yansıtıyor. Muteşem bir sistem

 

Benim (bildiğim) iddiam diyim buna ;

Ozon tabakası aynı zamanda  uzay virüs ve mikroplarınıda süzüyor. Şuana akdr hiç gündeme gelmeyen uzay virüs yada mikropları ozon tabakası delinince yakın gelecekte bir numaralı gündemimiz oalcaktır. Kötü haber vermek istemem ama ozon deliği büyüdükçe tehlike dahada artıyor

Şuana kadar girebilen virüsler zaten girdi muhtmeelen şu an kuluşka dönemindeler yada kendiilerine uygun bir organizma bulana kadar bulundukları yerde  belkide bir taşıyıcı hayvanda ( dünyayı sarsan en ölümcül virüsler taşıyıcı hayvalardan insanlara bulaşmıştır.Biride maymundu hatırlarsanız.) uygun hedefi ve zamanı  bekliyorlar.  (tıptaki  teknik tabiri şu an için hatırlamadığım içn bu şekil yazdım )

ancak eğer uygun bir organizma bulurda bunlar yayılırsa ki benim endişem budur , şu ana kadar gördüğümüz en ölümcül virüsler bile ( aids , ebola) bunların yanında melek gibi kalıcaktır. ( tahminim )

Ozon delindikçe dünyamız daha fazla uzay virüsüne marus kalıyor malesef. Bakalım bu tehlikeyi ne zaman açıklayacaklar yada keşfedecekler.

 

saygılar..

 

Yalnış hatırlamıyorsam.aids ve ebola virüsleri dünya kökenli değil!sizin söylediğiniz gibi delinmiş ozon tabakasından gelmiş olabilirler. Bu benim için YENİ BİR BİLGİ oldu.Söyleminizde kesinlikle haklı görünüyorsunuz.en azından benim için.Bu konuda başka bilgi payşlaşmak isteyen arkadaşlar vardır umarım...çok önemli bir konu.Aklıma hemen çocuklarımız geldi:((((

 Burada çözüm yolu bulmamız tabiki imkansız,ama en azından kişisel olarak alınacak tedbirleri ortaya çıkarabiliriz belki!Aramızda doktor var mı arkadaşlar:))))virüs ve bakterilerden korunmak için alınacak tedbirlerden beslenme ve yaşam tarzımıza kadar yapılabilecek birşeyler olmalı...Ben cidden tedirgin oldum!kendimden çok oğlum için isterim bilinçlenmeyi...

 Açıkcası size yanıt verirken durumun vahimliğinden haberdar değildim gerçekten teşekkürederim Sn Palindromik:)

  Saygılar

Sn Feray konu aslında çok dallı budaklı  ve geniş.

 

ozondan giriyoruz ama iş insan sağlığı hayattaki yaşam standartlarımızn şekli ve yeniden düzenlenmesi , ticari ve sanayi üretim şekillerinin düzenlenmesi , kişisel sağlık ve bakım alışkanlıkları vs. vs.

 

Çocuklar yain geleceğimiz kesinlikle endişenize birebir katılıyorum. Aramızda tupla yada çocuk gelşimi ile biraz ilgili olanlar hatırlayacakalrdır ki küçük çocuklar ve bebeklerde belli bir yaşa kadr doktorlar direk güneş ışığına çıakrılmalarını tavsiye eder. güneş ışığı Vücuttaki D vitaminini aktive ederek kemik gelişimini sağlar çocuklarda.

Şimdi ozon deliği artarsa ve büyürse virüsler e zararlı güneş ışınlarına karşı nasıl koruyacağız bu çocukları tabiki insanlarıda öyle !

çözüm olarak kişisel açıdan CFC ( klor flor ve carbon ) içeren materyalleri kullnamayabilriiz parfüm ve deodorantlarda bildiğiniz üzere itici gaz olarak kullanılıyor.

Araçlarda filtre sistemi ve sanayiye yönelik tebbirler tabiki makro bir takım yaptırımları gerektiren işler. Kişisel olarak bizleri aşıyor. Eminim birçok farklı alternatif vardır.

Ayrıca çok geç değil.Yanılmıyorsam Ozon tabakamız aynı zamanda  kendi kendini onarma sistemine sahip tedbirlerimiz mikro ve makro düzeyde alabilirsek belki faydası olur.

eminim diğer alternatif tedbir ve çözümlerle ilgili arkadşlarımız bilgi sahibi iseler buradan paylaşırlarsa memnuniyet duyarım..

 

Amacım bilinmeyen ve bilinipte haberimizin olmadığı şeyleri paylaşmak .

saygılar...

 

 

sayın,palindromik, vermiş olduğunuz bilgiden dolayı önce teşekkür ediyorum. hergün yeni birseyler okuyoruz bilgi sahibi oluyoruz hem bilimadamlarımızın hemde sizlerin yorumlarıyla bu beni cok mutlu ediyor. sizinle paylaşmak istediğim bir düşüncem var vereceginiz bilgiden dolayıda bilgi sahibi olacagımı biliyorum. yasadığımız bu olagan üstü evrende milyarlarca canlı barınmakta  bahsetmiş olduğunuz tehlike içinde her alanda kullanılması düşünülen nanoteknolojisinden yararlanılarak  bunun önlenmesi mümkün olunabilinirmi. saygılar..

Sn. Kadirogan

 

Nano teknoloji yeni yeni güncel hayatın içine giren bir teknoloji emnim bir çok çalışma vardır ancak .Bu konuyu özellkile takip eden arkadaşlarımızda vardır. Ben ayrıca araştıracağım şimdi ezberden yanlış bilşi vermek istemem.

Ancak nano teknolojinin virüslere karşı yada güneşin  zararlı ışınlarına karşı nasıl bir faydası olur yada olabilir mi . bunu araştırmak lazım .ilginç bir noktaya değindiniz teşekkür ederim..

 

bununla ilgili bir  bilgi elde ettiğimde hemen paylaşacağım.

 

saygılar.

 

 

Sn Kadirogan 

 aşağıdaki alıntıların arasında tıp ve sağlıkla ilgili kullanım ihitmali olduğu bilgisi vardırancak .Detayları ile ilgili henüz net bir bilgi yok. Virüslerden koruma açsından özellikle...

Nanoteknolojinin etkileri üzerinde çok tartışma olmuştur. Nanoteknolojinin tıp, elektronik ve enerji üretimi gibi alanlarda uygulanma potansiyeli vardır. Bunun yanında, her yeni teknolojide olduğu gibi, nanomalzemelerin de sağlık ve çevre üzerindeki etkileri merak edilmektedir. ( alıntı )

Nanoteknolojinin kullanım alanları

Nanoteknoloji yavaş yavaş hayatımıza girmektedir. Şu an nanoteknolojinin 3. devresinindeyiz, 2020 yılı itibari ile de 4. nesil nanoteknolojik ürünlerin çıkması bekleniyor. ABD'de de bulunan Project On Emerging Nanotechnologies adlı kurumun internette yayınladığı listede Ocak 2009 itibari ile 803 nanoteknolojik ürün bulunmaktadır.Listede sağlık, tekstil, elektronik, otomotiv, gıda ürünlerinden örnekler bulunmaktadır. Günümüzdeki nanoürünlerin çoğu varolan bir malzemeye nanoyapılarla suyu itme, güzel koku salma gibi ek özellikler eklenmiş halidir. ( alıntı )

 

 

saygılar..

Sn. Kadirogan

 Bildiğiniz üzere yakın geleceğin bilim dallarında biride nanoteknoloji olacaktır. Belki yakında olmasa bile bu teknoloji sorduğunuz soruya cevap niteliğinde geliştirilecektir. ancak bu biraz süreç isteyen bir bilim. Ancak uzun vadede bu kesinlikle gerçekleşecektir.

 

Hatta ismini şu an hatrılamıyorum ama buna benzer bilim kurgu filmlerde mevcut .ileriyi düşünerek yapılan isabetli bir filmdi.

 

 

saygılar.