Ana içeriğe atla
21 Nisan 2010 tarihinde deepblue7 tarafından gönderildi

Mirdalsyöküll Buzulu Ve Katla Yanardağı

Tüm dünyada kaosa yol açan İzlanda'daki Eyyafyallayöküll Buzulu altındaki yanardağın patlamasının sadece bir başlangıç olabileceği, bu faaliyetin, yakındaki Katla Volkanı'nın patlamasını tetiklemesi halinde, havacılık sektörü için en kötü seneryonun gerçekleşmiş olacağı ileri sürüldü.

Katla'da olası bir patlama, Eyyafyallayöküll'deki patlamanın 10 katı daha güçlü olacak ve atmosfere fırlattığı kül demetleri çok daha yoğun olacak.

İzlanda'nın güneyinde yan yana bulunan bu iki volkan arasındaki mesafe 20 kilometre. İki volkanın magma kanallarıyla birbirine bağlı olduğu sanılıyor.

Mirdalsyöküll Buzulu'nun altında yer alan Katla Volkanı üzerindeki buz tabakası 500 metre kalınlığında. Eyyafyallayöküll Volkanı'nın üzerindeki buz tabakasına göre iki kat daha kalın bir buz tabakasının altında olması nedeniyle, Katla Volkanı, su-lav karışımının vereceği güçle, atmosfere daha güçlü biçimde kül püskürtecek.

Katla'da bugün yapılan sismik incelemelerde, buzul kaymalarının yol açtığı sanılan küçük sarsıntılar dışında herhangi bir aktivite izine rastlanmadı, ancak bilim adamları yine de bu konuda temkinli olmak gerektiğini belirtiyor.

İzlanda Üniversitesi Yerbilim Enstitüsü mensubu olan jeofizikçi Prof. Pall Einarsson, "Bir volkandaki patlama, yakınlardaki başka bir volkanın patlamasına neden olabiliyor" diyerek, Eyyafyallayöküll ve Katla'nın geçmişte birlikte faaliyette bulunduklarını belirtti.

Eyyafyallayöküll'deki patlamaların son üçünde Katla da patladı. Genellikle yaklaşık her 80 yılda bir uyanan Katla, en son 1918'de faaliyete geçti. Yerbilimciler Katla'nın "yarın da, 100 yıl sonra da patlamasının muhtemel olduğunu" belirtiyor.

Bu nedenle Katla'nın çevresinde yaşayan köylüler de temkinli.

Kaynak: AA

Yanardağ Volkan Yanardağ Patlaması izlanda Mirdalsyöküll Buzulu Katla Yanardağı Mirdalsyöküll Eyyafyallayöküll Katla Kül Kül bulutu Aktif volkan Pall Einarsson

Yorumlar

Arkadaşlar bu haberi yayınladım çünkü 2012 yaklaşırken artan tektonik faaliyetler (depremler, volkanlar) bunun yanında seller, dünyanın yörüngesinde oluşan kaymalar ... Hepsine baktığımızda çok kısa zaman aralığında gerçekleştiğini farkettim. Mayalar gibi birçok eski uygarlığın ve kahinlerin belirttiği bu tarihte gerçekten birşeyler olacakmı ? Google da aratıyorum ve malesef yeni bilgiler yok. Foton kuşağı belirtileri etkileri veya marduk gezegeni hakkında güncel veriler mevcut değil. Dolayısıyla gün geçtikçe unutuluyor. Ben merak ediyorum yer bilimleri ile uğraşan bilim adamları yeryüzünü incelerken uzaybilimleriyle neden alakadar olmuyorlar ? Eğer evren bir bütünse ve her madde başka bir maddenin çekim alanındaysa bize kabuslar yaşatan bu olayların cevaplarını senelerce aradıkları yerlerde bulamıyor olmaları çok normal. Ay bile okyanuslarımızda gel git etkisine neden oluyor, insan davranışlarını pisikolojik durumlarını etkiliyor. Kısacası aklım karıştı. Gelecek zamanlarda yaşayacağımız birçok kötü ihtimal olabilir. Bunlar hakkında bilinen bir avuç söylenti. Bir yandan günümüzde yaşanan olaylar ve ele alınan tek gerçek uçuşların iptali artık yorumu size bırakıyorum.

2012 Maya takviminin sonu.Bu sene içinde yaşanan büyük depremler ve ardından volkanik patlamalar...Dünya bir değişim sürecine girdi.Manyetik alanlarda sapmalar olduu söyleniyor.Aslına bakarsak kutsal kitaplarda da bununla ilgili olarak kıyamete (uyanış,ayağa kalkış ya da hesap zamanı)yakın  büyük felaketler olacağı yazılı.Güneşin batıdan doğması zaten dünyanın durup ters yönde dönmesi anlamını taşır.Birşeylerin olduğu kesin.Yoksa durup dururken neden binlerce kıyamet senaryoları yazılsın ki buna kutsal kitaplarda dahildir.Volkanik anlamda benim korkum amerikadaki yellowstone süper volkanı.Son verilere göre toprağın baya yükselmeye başladığı idi ki böyle bir patlama olursa muhtemelen kısa sürelide olsa dünyanın yeni bir buzul yılları geçireceğidir.Artık uazylı arkadaşlarla bir temas kurabilsek iyi olacak.
   

dünya her 1.872.000 yılda bir buzul devrine giriyor.bunu mayalar keşfetmiş peki nasıl? mayalar güneşte yaşanan saniye dilimiyle hesaplanan patlamaları bulmuşlar.mayalar daha önce dünyaya reset atılmasının nedenini güneşteki büyük patlamalara dayandırmışlar.bu büyük patlamadan önce artçı patlamalarıda bulmuşlar.süreç olarak şu anda artçı patlamar döneminde olabiliriz.manyetik çekim alanı ilk maddenin çekirdeğiyle reaksyona girer.yani şu anki  depremlerin sıklılığı volkanik patlamaların oluşmaya başlamasına dayanak olur.şahsi görüşüm ilerleyen günlerde volkanik patlamların artması depremlerin artması hatta uydu sistemlerinde bozulmalar olacağıdır.evrende her madde bir birinin çekim alanı içerisindedir.bu kütle çekimi enerjisiyle ilgilidir.ay bizim kontrolumuzde biz ise(dünya) güneşin kontrolu altındayız.çekim alanında oluşabilecek dalgalanmalarda bizm etkilenmememiz mümkün değiil.

maya takviminin çözümlenmesi gerçekten arkelogları ve bilim adamlarını çok uğraştırdı.uzun bir zaman sonra 2012 tarihini keşfetmeleri büyük bir buluştur.şu an hala eksik olan tarafları var mesela mayalar 0 rakamını kabul ediyorlarmıydı etmiyorlarmıydı sorusu  var.eğer sıfır rakamını mayalarda kullanmışlarsa 2013 yılının 21 aralığı zamanın sonu kabul ediliyor.yok kullanmamışlarsa 2012 yılının 21 aralığı kabul ediliyor.şu an arkeloglar 21.12.2012 tarihini bulabildir.takvim hala araştırılmakta.sanırsam ilerleyen günlerde takvimin esas tarihi bulunacak.(tabi buzul devirlerinin oluşumunu bazı kitabelerinde vermişlerdir.bu kitabeler o zamanın din adamları ve devlet büyükleri tarafınfan saklanılıyordu)