Ana içeriğe atla
4 Şubat 2011 tarihinde kuzey tarafından gönderildi

Yeni bir güneş sistemi bulundu!

Yeni keşfedilen sistem, şimdiye kadar bulunan en fazla ve en küçük gezegen barındıran ilk sistem olma özelliği taşıyor.

Kepler Uzay Teleskopu’nun verilerini inceleyen araştırmacılar, Güneş benzeri bir yıldızın etrafında dolaşan, 6 gezegenli yeni bir sistem keşfetti.

Kepler-11 ismi verilen sistem, şimdiye kadar bulunan en fazla ve en küçük gezegen barındıran ilk sistem olma özelliği taşıyor.

2 bin ışık yılı uzaklıktaki sistemdeki gezegenler, birbirlerine ve yıldızlarına, güneş sistemindeki gezegenlerden çok daha yakın. Katı ve gaz karışımından meydana gelen ve yüzeyleri kayalık olan gezegenlerde su da bulunuyor.

Sistemdeki beş gezegenin yörünge süresi 10 ile 47 gün arasında değişirken; daha dıştaki gezegen, yörünge yolculuğunu 118 günde tamamlıyor.

NASA’nın Kepler bilim ekibi üyesi Jack Lissauer, Kepler-11’in oldukça şaşırtıcı bir sistem olduğuna dikkat çekiyor...

Lissauer, "Kepler teleskobu ile şimdiye kadar en fazla 3 gezegeni olan yıldız bulmuştuk ki Kepler-11 ile bu sayıyı geçtik. Bu tip sistemlerin çok yaygın olmadıklarını biliyoruz." dedi.

Mayıs 2009’da uzay çalışmalarına başlayan Kepler Uzay aracı, görev süresinin dolacağı 2012 yılına kadar Dünya benzeri gezegenleri aramaya devam edecek.

Yorumlar

teknolojimiz ilerledikçe daha detaylı ve doğru bilgiler almaya devam edeceğiz. uzayda aynı yere bakıp yeni bilgiler alacağız.

bir arkadaşımızda galaksimizdeki tahmin edilen 400 milyarlık yıldız sayısını güncelledi. 1.2 Trilyon..buda dünya benzeri gezegen bulma olasılıklarını en az 3 kat artırıyor. güzel gelişme..

 

saygılar.