Hayat Şartları Mükemmel Gezegen Keşfedildi!
Bilimadamları Dünya'dan 20 ışık yılı yani yaklaşık 120 trilyon mil uzaklıktaki bir gezegenin, bağlı olduğu yıldıza uzaklığının, ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayacak bir mesafede bulunduğunu tespit etti. “Gliese 581-g” gezegeninin su ve hayatın varlığı için tam doğru konumda olduğundan artık emin olduklarını açıklayan bilimadamları, gezegende su olup olmadığıyla ilgili henüz bir bulguya sahip değiller.
Bilimadamları Dünya'dan 20 ışık yılı, yani yaklaşık 120 trilyon mil uzaklıktaki bir gezegenin, bağlı olduğu yıldıza uzaklığının, ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayacak bir mesafede bulunduğunu tespit etti. Bilimadamları bağlı oldukları yıldıza yaşama uygun mesafede bulunan gezegenleri “Goldilocks” (Düğün Çiçeği) şeklinde anıyor. Bu ismin kaynağı ise orijinal adı “Goldilocks and Three Bears” olan “Üç Ayı” masalı.
Amerika Ulusal Uzay Vakfında düzenlenen basın toplantısında bulgularını açıklayan Carnegie Institution astronomi uzmanı Paul Butler, “Suyun olması için gezegenin ne çok soğuk ne de çok sıcak olmaması gerek. Bunun için de ne çok uzak olacak ne de çok yakın” dedi.
Astronomlar son 10 yılda uzayda yüzlerce gezegen tespit etti. Ancak bunların tamamı, yıldızlarına, ya su varsa bile buz halde olacağı kadar uzak ya da su bulunmayacak sıcaklıktaki kadar yakın konumlardaydılar.
Butler, “Gliese 581-g” gezegeninin tam doğru konumda olduğundan artık emin olduklarını açıkladı. Ancak, gezegende su olup olmadığıyla ilgili henüz bir bulguya sahip değiller. Basın toplantısında, “Şimdilik tek bildiğimiz, bu gezegen sıvı halde su için ideal mesafede. Ve yüzeyinde suyu koruyacak atmosfer yoğunluğuna sahip. Bunun dışında bir yaşam olduğu ile ilgili söylenecek her şey spekülatif olur” diye konuşan Butler yine de spekülasyon yapmaktan kendini alamadı: “Dünyada bir söz vardır. Nerde su varsa orada hayat vardır.”
Pennsylvania Eyalet Üniversitesi astronomlarından Jim Kasting, “İlk defa gerçekten heyecanlıyım. Bu gezegen, hayata tam müsait ilk gezegen” dedi.
-GÜNEŞ SİSTEMİMİZE ÜRKÜTÜCÜ DERECEDE BENZİYOR-
Büyüklüğü Dünyanın yaklaşık 3 katı olan gezegenin de bağlı olduğu “Gliese 581” yıldızının sisteminde tespit edilmiş 6 gezegen var. California Üniversitesi Astronomi ve Astrofizik Profesörü Steven Vogt, “Gliese 581-g” gezegeninde hayat bulunmasa bile, “Gliese 581” yıldızının sisteminin, Güneş sistemimize “ürkütücü bir benzerlik” taşıdığını şöyle açıkladı:
“Yıldızın yörüngesinin iç kısmında, bizdeki Merkür, Venüs, Dünya ve Mars gibi grup halinde gezegenler bulunuyor. Sonra bizim Jüpiter gibi yıldıza uzakta yalnız durumda gezegen var. Gliese 581'in bütün sistemi, bizim dünyamızın güneş etrafındaki yörüngesinin içine sığacak büyüklükte. Çünkü bu yıldız bilimadamlarının güneşe oranla küçük oldukları için 'kırmızı cüce' dediği boyutta.”
Gezegeni bulan iki bilimadamından biri olan Vogt, gezegeni eşinin adıyla Zarmina diye anıyor.
-BİR WATLIK AMPÜL GİBİ-
NPR radyosuna konuşan Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezinden 'gezegen avcısı' David Charbonneau bunu, “Eğer Güneş'i 100 Watt'lık bir ampul gibi düşünürseniz bu yıldız 1 Watt'lık ampül gibi” sözleriyle açıklayarak, “Yani gezegenin dünya ile aynı sıcaklığa sahip olması için, bizim güneşe olan yakınlığımızdan daha yakın olması gerek yıldıza” dedi.
Bundan sonra yapılacak olanının söz konusu gezegen ile yakınındaki diğer muhtemel Goldilocks gezegenlerin, oksijen ve yaşam gerekli diğer kimyasalları bulundurup bulundurmadığını tespit için atmosferlerini analiz çalışmaları olacağını ifade etti. Bu çalışmalar yıllar sürebilecek ancak Charbonneau bunu eninde sonunda başaracaklarını belirtti.
Astronomi dünyasını dalgalandıran bu yeni açıklamalar, “Evrende yalnız mıyız?” sorusunu yeniden gündeme taşıdı. Steven Vogt, yeni gezegende hayat konusunda oldukça ümitli olduğunu belirterek, “Bir kere doğru koşullar olduğunda hayatın gelişmesini engellemek mümkün değil” diye konuştu.
Yorumlar
Zaten yalnız değiliz..Şu
Zaten yalnız değiliz..Şu koskoca evren sadece dünya ve yaşayanları için yaratılmış olamaz!!!!!!!!!
uzaydaki yaşam bizim tahmin
uzaydaki yaşam bizim tahmin ettiğimiz şekilde olmayabilir.mesela eyer yaşadıkları gök cismi buzlarla kaplıysa derileri kalın olur eyer çok sıcaksa ince veya bunun gibi şeyler.illa yaşamın oluşması için bu şartlar gerekmez.bu şartlar sadece yaşamı bilimsel olarak açıklamaya yarar.
Hayalini kuruyorumda diyorum
Hayalini kuruyorumda diyorum ki,mesela bu gezegen eğer tamamen canlı yaşamına uygun ise tıpkı dünya gibi bir gezegen ise acaba orada yaşayan canlıların şekilleri nasıl,bu gezegende akıllı yaşam varsa bu akıllı olan canlılar şekil olarak nasıl..Veya yine aynı bizim gibi insanlarmı,veya hayvanları ve bitki örtüsü nasıl..Ne gibi türler yaşıyor olabilir..Yine insan,hayvan,ve bitkileri aynı dünya gibi ise o zaman nasıl olur ne düşünürüz..
Veya hiç bizim bilmediğimiz bir yapı ve karakterleri varsa ne düşünürüz,ne yaparız..Böyle bir gezegene gitmenin en zor kısmı şüphesiz yolculuk olacaktır..Hadi diyelim ki çok geliştik ve bir şekilde bu gezegene gitmeyi başardık..Bu gezegende yaşayanların bizi gördüklerinde yani ilk karşılaşmada tepkileri nasıl olacaktır..Bizim için ne düşünecekler,neler yapacaklar..Bizim için işte uzaylılar geliyor mu diyecekler..
Veya buraya gitmeden önce mutlaka biz geliyoruz haberi onlara iletilecektir.Onların bizi kabul etmeleri nasıl olur,ne olur..Aynı bizim formatımızda iseler pek sorun yaşanmayabilir,ama ya çok değişik bir fiziki yapıları varsa onlarla biz insanlar olarak nasıl uyum sağlayabileceğiz..Ne olacak,nasıl olacak,niçin olacak şeklinde aklıma sayısız soru takılıyor..
İki ayrı gezegen canlısı,ikiside canlı ve akıllı bir beyne sahip olduğu halde aralarındaki uyum nasıl olur..Bir sürü tuhaf durum yaşanacaktır..Yada onlar bize,sizinle fiziki yapılarımız uyuşmadığı için sizleri buraya kabul edemeyiz mi diyecekler..Yine uzayın bir yerinden bir gezegenden bize benzemeyen fakat son derece akıllı canlılar bizim dünyamıza gelip bizi kabul edermisiniz derse,biz onlara sizinle uyum sağlayamayız dermiyiz acaba..Bana göre iki gezegen arasındaki iki ayrı fakat akıllı canlının birbirleri ile uyum sağlaması hep sorun olacaktır.....
şöyle bir sorunumuz da var;
şöyle bir sorunumuz da var; nasıl anlaşacağız onlarla? dillerimiz aynı değil.. nesneler aynı değil... anlatmaya çalıştıklarımız aynı değil... bizim gibi olmadıkları aşikardır... onlarda bize uzaylı gözüyle bakacaklardır şüphesiz tıpkı bizim uzaylılara bakışımız gibi.
Gezegendeki canlıların
Gezegendeki canlıların şekilleri nasıl acaba diyoruzda...Peki ya bu gezegende hiç akıllı yaşam yoksa!..Evet canlılar olarak bitkiler ve hayvanlar ve benzeri akılsız canlılar olabilir ama insan veya insan benzeri akıllı yaşam olmayabilir..Mutlaka olmasıda gerekmez zaten..Belkide sadece hayvanlar yaşıyor olabilir..Belkide hayvanlarında olmadığı sadece bitkili bir hayat vardır..
Yani hayvan veya insan,veya insan benzeri akıllı bir canlı türü olmayabilir,mutlaka yaşanabilir özellikteki gezegenlerde hayvan veya insan,veya insan benzeri akıllı canlı olacak diye bir durumda olamaz herhalde..Yani dünyayı insanlar olmadan önce düşünelim..İnsansız ve hayvansız bir gezegen olma ihtimali de var..
hayvanların olmadığı bir
hayvanların olmadığı bir bitkiler alemi düşünülemez ki çok ters olur hayvan varsa bitkide vardır bitki varsa hayvanda vardır bu iki yaşam formu birbirlerinin devamlılığını sağlıyor...Biyoloji derslerinden öğrendiğimiz besin zinciri olşayı bunun en büyük kanıtıdır.
"Büyüklüğü Dünyanın yaklaşık 3 katı olan gezegenin" bu çok düşündürücü çünkü burda 50 kilo helen biri ortada 150 kilo gelecek ve vücudunu taşıyamayacak yerden kalkamaz sürünür:) orda yaşayanlar var ise fizyolojisi o yer çekimine göre evrimleşmiştir onlar o ortama uyum sağlar ama biz yüz yıllar boyu uyum sağlayamayız.
güzellll bi aylaşım ama neden
güzellll bi aylaşım ama neden piramiitler hakkında yeni bilgiler paylaşmıyosunuz....
Avustralyalı araştırmacı
Avustralyalı araştırmacı Ragbir Bhathal, "Gliese 581 g" adlı gezegenin civarında iki yıl önce sinyal tespit edildiğini öne sürdü.
Dr. Bhathal, İngiliz Daily Mail Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bu açık bir sinyaldi, lazer gibi bir şey. Bu tür uzay taramaları için özel yazılımlarımız var, bunların ayırt edilmesi gerekiyor” dedi. Şimdi bölgedeki gök cisminin dünya tarzı bir gezegen olduğunun ortaya çıkması Dr. Bhathal’ı daha da heyecanlandırıyor.
Uzmanlar, sözkonusu gezegende hayat olsa bile bugünkü teknik imkanlarla Gliese’ye ulaşmanın en az 100 bin yıl süreceğini hesaplıyor.
Böylede bir açıklama yapıldı.
Sn Winchesterışınlanma
Sn Winchester
ışınlanma teleport la ilgili gelişmiş ülkeler çalışma yapmaktadır. bir cihaz geliştriyorlar . ilk bilgisayar gibi çok büyük olacak daha sonra teknoloji ilerledikçe neredeyse kol saati gibi takılacak boyuta küçültecekler. O duruma gelindiğinde bir çok ulaşılmaz mesafelere kolayca gidebilceğiz. umuyorum.
saygılar.
Arkadaşlar Samanyolu
Arkadaşlar
Samanyolu Galaksimizde üzerinde yaşam olan 21 adet gezegen olduğunu düşünmekteyim Ancak bunların iklim şartları insan oğlu için uygunmudur henuz bilmiyorum.
Ancak yaşayanların birbirinden farklı oldukları ve bizdende farklı olduklarını düşünüyorum.
saygılar..
Sanırım Ufo ile ilgili
Sanırım Ufo ile ilgili sırların açıklanmasına çok az kaldı, bayadır yanlız olmadığımız ima eden bilimsel açıklamarın yapılması bence tesadüf değil.