Ana içeriğe atla
31 Mayıs 2010 tarihinde tesla tarafından gönderildi

Ardahan'da olası UFO kazası 26.05.2010

27/05/2010

ARDAHAN - Türkiye ile Gürcistan sınırında önceki gece meydana gelen ‘ışıklı patlama’nın sırrı çözülemedi. Ardahan Vali Vekili Fuat Atik, bölgede jandarma tarafından yapılan aramada uçağın düştüğüne ilişkin hiçbir bulguya rastlanamadığını açıkladı.

Gökyüzünde ateş topu
Ardahan’ın Posof ilçesinde yaşayan bazı vatandaşlar, saat 20.30’da gökyüzünde bir ateş kümesi gördü. Uçan cismin şiddetli bir patlamayla birlikte sınıra yakın bölgeye düştüğü ihbarıyla Ardahan Valiliği, jandarma ve sivil savunma görevlilerini sınıra sevk etti. Ufo ya da uçağa benzetilen gök cismi hakkında görgü tanıkları değişik iddialarda bulunurken, gece yarısına kadar süren aramalarda hiçbir ize rastlanılamadı.

Gürcistan da bulamadı
İhbarlar üzerine jandarmanın sınır bölgesine giderek araştırma yaptığını belirten Ardahan Vali Vekili Fuat Atik, şu bilgileri verdi:
“Köylüler sınır bölgesinde havada ateş kümesi görmüş. Bundan 10- 15 saniye sonra ise şiddetli bir patlamanın olduğu ve ‘uçak düştü’ şeklinde ihbar geldi. Köylülerin ihbarı üzerine yaptığımız araştırmada bölgede herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Sınırdaki Gürcü yetkilileri de olayı araştırdı. Ancak onlar da bir şey bulamadı.” (dha)

Kaynak 1 / Kaynak 2

Kişisel Not: Düşen ve patlayan ateş topunun goktaşı oldugunu soyleyenler var, olabilir, fakat henuz buna yonelik bir bulguya ne Türkiye sınırları içinde, ne de Gürcistan sınırları içinde henuz rastlanmamıştır. Gerekli açıklamaların yapılıp yapılmadığı ve haberin medyada aciklanmadan yok olup gidisine veya bir goktasiymis diye duyurulmasina gore durumun gercekte ne oldugu anlasilacak bence.