Ana içeriğe atla
5 Aralık 2010 tarihinde hhhalil tarafından gönderildi

04/12/2010 gözlemim ufo mu yoksa uydumu bilemedim

Selam arkadaşlar uzun zamandır siteye girmiyordum ama dünkü gördüm olayı sizinle paylaşayım dedim. Öncelikle uyduların düz sabit şekilde hiç bir manevra yapmadan gittiğini ve giderek uydunun ışığı ilerdiği istikamete doğru azalarak söndüğünü biliyoruz. Gördüm olaya gelince, şöyle ki;

Tarih 04/12/2010 saat: 02:00-04-15

Gözlem yeri: afyonkarahisar sinanpaşa ilçesi evimin avlusundan

Dün dükkanı kapattıktan sonra yatmadan önce bir gözlem yapayım dedimbu sefer ufo görebilirmiyim diye gözlem yapıyorum. Gökyüzüne bakıyorum ve sarı ışık gördüm düz istikametinde gidiyor, giderek sönüyordu. Ve yine uydu olacağını düşündüm ama ışık tekrar yanıyor ve düz ilerlediği istikametinde geriye doğru gidiyor ışığı sönüp, tekrar yanıyordu. Ve bi ileri bi geri gidiyor sonrasında olduğu yerde sağa sola bi ileri bi geri manevra yapıyordu. ve ışığıda bir yanıp sönüyor tekrar yanıyordu sonrasında olduğu yerde daire yapıordu yaparken yine ışığı yanıp sönüyordu. gördüğüm ışığın yanıp sönme süresi 15 saniyede bir oluyordu. Onu izlerken birden hızlı şekilde sağa sola zikzak yaparak giden hızlıca başka bir ışık gördüm. ışık sönerken karanlıkta yuvarlak tabak şekilde nesne gördüm arkasında birkaç saniye iki tane ışık yanıp söndü ve o kayboldu. hızlı gördüğüm nesne tam olarak 7 saniyelik bir olaydı. O nesne kaybolduktan sonra demin bahsettiğim ışık anlattığım şekilde duruyor ve gördüğüm o ışığın kuzey ile güney istikametinde bir tane daha vardı onlarda yavaş şekilde olduğu yerde sağa sola, ileri geri, ve olduğu yerde daire yapıyorlardı. kuzey ve güney istikametindeki ler ışıkları yanıp sönmüyordu.

bu ışık olayı 02:00 - 04:15 kadar baktım sonrasında eve çıktım yattım. ve ben giderken hayla aynı şeyi yapıyordu. ben gittikten sonra saat kaçta bitti bilmiyorum.

Şimdi gördüğüm şeyin ne olduğuna karar veremedim acaba uydumu yoksa ufo muydu

 

kameram ve fotoğraf makinem olmadığı için malesef görüntü alamadım

Yorumlar

teşekkürler beko dostum. mesajımda birşeyi unutmuşum şöyleki; daire yapan sarı ışığın batı istikabetinde sabit yerde 7 kez bir ışık 1 saniye yanıp sönüyor ardan 3 saniye sonra yanıp tekrar sönüyordu. bunun uydu olabilir düşünüyom. diyelim ki daire yapan o sarı ışık uydu olduğunu kabul edelim, ama her neyse o 7 saniyelik hızlı sağa sola zikzak yapan ışık kafamı karıştırıor. çünkü sönerken gece karanlığında tabak şeklinde olduğunu gördüm siyahca. tabi zifiri karanlık değildi sokak lambaları ve ggökyüzüde a.ık olduğundan biraz ortalık aydınlıktı.

 

Ayrıca bu gözlemler için kamera alacam ama alacağım kamera çok iyi zoom ve çözünürlüğü mükemmel olmalı ufo gözlemim için. sizin bir öneriniz varmı

  selam arkadaşlar

Bahsettiğim ışığı 06/12/2010 23:15 - 07/12/2010 00:40 saatleri arasında yine gördüm. Gördüğüm ışık sarı beyaz karışımı parıldayan bir ışıktı. Güney ve doğu istikametinde gördüm. ve çok yavaş şekilde sağa sola manevra yaparak ilerliyordu. hatta bir kaçkere de olduğu yerde daire yaptı. 2 kere de yanıp söndü ve yandı. Şimdi bu anlattığım ufo özelliklerini kapsıyor, ama ufo değil çünkü bu uydu ve 4 aralıkta gördüğümde bir uyduydu. uydunun ismi de cosmos adlı uydu. Ve gördüğüm saatlerde 8 tane uydu vardı. çünkü bugün Stellarium 0.6.10 programını yani gökyüzü programını kurdum bilgisayarıma. 06 aralık-07 aralık 23:-15-00:40 saatleri arası gökyüzünde gördüğüm uyduyu stellarium programıyla takip ettim ve birebir doğruydu. fakat stellarium programında uydu ilerlediği istikametde gidiyordu ama gökyüzündekide manevra yaparak ilerliyordu. kısacası gözlem yaparken bu uyduları gördüğünüzde benim gibi sakın ufo gördüğüm diye zannetmeyin. bu uydular diğer tek yönde düz istikametiyle ilerleyen uydulardan oldukça farklı. ve bundan sonra gözlemlerinizde çok dikkatli olun. Artık bu saatden sonra ufoların var olduğu'na pek inanısım yok, gözümle 5 metre ilerimde bir uzay gemisi görürsem öyle inanırım ufoların var olduğuna. Bende ne güzel sevinmiştim ufo gördüm diye ama malesef aynı ufo özelliklerini andıran bir uydularmış.