Ana içeriğe atla
31 Ocak 2011 tarihinde grandrock tarafından gönderildi

2012 de iki güneşimiz olacak hayırlı olsun

2012'de bir süreliğine de olsa gökyüzünde iki güneşimiz olabilir.

Yakın zamanda patlaması beklenen dünyaya en yakın yıldız, gece gökyüzünde en parlak görünenlerden Betelgeuse. Astronomlar bu yıldızın bir süredir kütlesini yitirdiğini, yakıtının tükenmek üzere olduğunu yani "çökmekte" olduğunu gözlemliyorlar. Bir yıldız öldüğünde süper nova'ya neden oluyor.

Böylesi bir durumda dünyadan ikinci bir güneş gibi görülme ihtimali var. En azından Güney Quennsland Üniversitesi Fizik hocası Dr. Brad Carter'ın news.com.au'ya yaptığı açıklamaya göre.

Carter yıldız çöktüğü zaman en az iki hafta gökyüzünde ikinci bir güneş görebiliriz ya da belirli bir süre hiç gece olmayabilir iddiasında. Patlama ile birlikte dünyadan 1300 ışık yolu uzakta bir kara deliğin oluşma ihtimalini de vurgulayan bilim insanı, ama felaket tellallarına pabuç bırakmıyor.

Bu yıldızdaki patlamadan ancak dünyaya zararsız parçacıkların ulaşacağını söylüyor. Bu parçacıkların vücutlarımıza ve dünyaya bir zararı olmayacağını, dahası nötrino denen bu parçacıkların dünyaya yararı bile dokunabileceğini söylüyor.

Carter evrenin zaten bu "yıldız maddesi"nden oluştuğunu, tam anlamıyla maddeleri altına, gümüşe dönüştürülebileceğini, buna uranyum gibi bütün ağır maddelerin dahi dahil olduğunu söylüyor. Vücudumuz ve dünyamızı da böylesi eskiden gerçekleşmiş bir süper novaya borçlu olduğumuzu vurguluyor.

Yorumlar

İnternet efsanesi / kandırmacası.

Böyle açıklamalara ve haberlere itibar etmemek gerek.

 

Haberi duyuran site bile düzeltme yayınlamış. http://www.news.com.au/technology/sci-tech/betelgeuse-not-likely-to-explode-in-2012/story-fn5fsgyc-1225992757166

Söz konusu yıldızın 2012 de mi yarın mı yoksa 100 bin yıl sonra mı patlayacağını kimse bilemez demişler. Ayrıca 2 güneş olmasını bırakın ancak kısa bir süreliğine dolunay kadar bir ışık verebilir demişler ki dolunay gibi gözükmeyeceği de belli.

O uzaklıktan bir yıldız ancak bir yıldız büyüklüğünde gözükür. Ancak ışık miktarı değişebilir, büyüklüğü değil (çıplak gözle bakıyorsak).

şimdi ben geçenlerede bir programda izlemiştim programın adını bilmiyorum konuşan arkadaşında adını bilmiyorum. Sadece duyduklarımı aktarmak istiyorum. Dünya gün geçtikce dönme hızını kaybediyormuş ve hızını kaybetmesinden dolayı geriye dönecekmiş geriye dönmeside güneşin ters yönden batmasına sebep oluyor. Ve buda kutsal kitaplara göre kıyamet alemeti. İki güneş olacak dünyanın sonu gelecek maya takvimi 2012 ye kadar mış felan filan ne yapalım mayalılar 2012 ye kadar takvim çizdiye nokia firmasıda cep telefonlarına 2019'a kadar takvim yapmış napacaz şimdi nokia ya mı inanacaz mayalara mı biraz saçma olabilir ama bi düşünce

güneşin batıdan doğması; bir zamanlar lisedeki tarih hocamız tarafından mecaz olarak algılanmasının gerektiği söylenen, anlamının ise eskiden doğuda olan bilimsel ve sanatsal gelişimin artık batıda meydana gelmesi olduğunu ileri sürdüğü kıyamet alameti.

mecaz olarak ele alınması gerek demişti.

bide fiziksel olarak açıklaması var;

Dünyanın manyetik yönün geçmişte değişikliğe uğradığı gelecekte de değişeceğine uğrayacağını  bununun doğu ile batınının yer değiştirmesi olduğunu söyleyebiliriz . Böyle basit bir açıklama gerektiren bir iddia olamaz . Güneşin batıdan doğması fiziksel anlamda gerçekleşecekse bir  değer ve önem taşır.

Fiziksel olarak bunun olması için dünyanın magma ve çekirdeğin  doğudan batıya doğru dünyanın dönüşün ters istikamette dönmesi ve vektör el toplam momentin sıfıra yakın olması gerekir.

  

 Geçmişte dünyada hayat yokken dünya duruyordu . Değişik kuvvetler etkisinde dünya çekirdeği dönmeye başladı . Yer kabuğu doğal olarak çekirdeğin  aksi istikamette dönmeye başlar .Çekirdeğin dönüş yönü değiştiğinde dünyanın yer kabuğunun dönüş yönü de değişir .  Magma sıcaklığının korunması  çekirdek ve yer kabuğu arasında meydana gelen sürtünme kuvvet ile olur. Çekirdeğin dönüşü  çekim ve biyolojik kuvvet  tarafından  sağlanır .  :)