Ana içeriğe atla
20 Eylül 2012 tarihinde fishéyé tarafından gönderildi

Müthiş keşif!

13.2 milyar ışık yılı uzaklıkta...

NASA'nın Spitzer ve Hubble uzay teleskopları, yaklaşık 13.2 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir galaksiyi tespit etti.

Bilim insanları, şu ana kadar keşfedilmiş en uzak galaksiyi görüntülediklerini bildirdi.

Nature dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, gök bilimciler, 'MACS 1149-JD' adı verilen galaksinin, Büyük Patlama'dan sadece 500 milyon yıl sonra şekillendiğini düşünüyor. ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi Fizik ve Astronomi Departmanı'ndan araştırmaya katılan Wei Zheng, "MACS 1149-JD, şu ana kadar gözlemlediğimiz en uzak ve eski galaksi. Bu keşif, evrenin en eski objelerini araştırmada ve karanlık çağların nasıl sona erdiğini anlamada bize yardımcı olacak" dedi.

NASA'daki bilim insanları, Hubble ve Spitzer sayesinde gözlemledikleri yeni galaksinin, 2018'de fırlatılması planlanan James Webb uzay teleskopunun ileri teknoloji içeren özellikleri sayesinde daha iyi izleneceğini belirtiyor. 

Bilim dünyası tarafından kabul edilen teori, evrenin 13.7 milyar yıl önce yaşanan Büyük Patlama ile oluştuğu. Gök bilimciler, günümüzde en gelişmiş teleskopları kullanarak evrenin en eski ve uzak köşelerine ulaşmaya çalışıyor.

AA

Yıldız galaksi

Yorumlar

13.2 milyar ışık yılı uzaklıkta.Evrenin büyüklüğünü idrak etmek için nasıl bir beyine ihtiyaç var bilemem.Ve genişleme de devam ediyor.Gözlemlerde devamlı yeni galaksiler gezegenler bulunuyor.Bunlardan her hangi birinde veya bir kaçında yada daha bir çoğunda hayat olmaması mümkün değil.Tanışacağımız günü beklemekten başka çaremiz de yok.Tek umudumuz onların bize göre çok daha ileri teknolojiye sahip olması ve bir biçimde bize gelmeleri.