Ana içeriğe atla
8 Ocak 2011 tarihinde ttayfunn tarafından gönderildi

İtalya'da da ölü kuş yağdı

İtalya'nın Faenza Kasabası'nda gökten üveyik cinsi (güvercin familyasından bir kuş türü) 8 bin kuş ölü olarak yere düştü. Ölü kuşların, gagalarında mavi leke dikkati çekti. Uzmanların yaptığı ilk incelemede mavi lekenin zehirlenme ya da oksijen yetmezliğinden kaynaklanmış olabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, oksijen yetmezliğinin kuşlarda şaşkınlık ve hastalığa neden olduğunu, bunun yükseklik hastalığının da habercisi olduğunu belirtirken yapılan testlerin en az 1 hafta süreceği, kuşların ölümüne soğuk hava dalgasının neden olmuş olabileceği belirtildi. Kuş ölümleri, ABD, İsveç, Brezilya, Yeni Zelanda ve İngiltere'de görülmüştü.
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/12518/0/1/gokten-olu-kus-yagdi.aspx
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/12702/0/1/italya-da-da-olu-kus-yagdi.aspx

Kaynak hurriyet

Yorumlar

Oksijen eksikliğinden cümlesi dikkatimi çekti...geçen akşam haberlerde 4 türk mühendisin CO2 i ayrıştıran bir alet geliştirdilerini dinledim.fabrikalara araba eksozlarına daha pekçok bacası olan her alanda kullanılabileceğine dair açıklama vardı.alet,CO2 i O ve C ayrıştırıyor,C içerde hapsederken O serbest ortama karışıyor...muhteşem bir icat!!!herşeyi hazır çalışır durumda modeli bile hazır,param olsa hiç düşünmeden yatırım yapardım:)

hatırlarmısınız bilmem 1980"li yılların başında buna benzer bir olay ankarada yaşandı.ulus"ta gökten ölü kuş yağdı.hava kirliliği yüzünden burnumuzu dişarı çıkaramadık evin içinde amonyak gezdiriyorduk:)siyah bir sis çökmüştü ankaranın üstüne:(Bu başarılı 4 Türk Mühendisin akibetini merak ediyorum valla!!!ne olacak?bence ödüle boğulduklarını ve desteklendiklerini görürmüyüz acaba?

onlar derhal gönderilir merak etme..ya da usa iyi para verir oraya giderler.Nasıl olsa bizde kimse değerini bilmeyecektir."""Kanada’da Goldstream Parkı’nda bulunan ırmak, fosforlu yeşil olarak aktı. Yaklaşık bir saatlik bir akımın ardından doğa eski düzenine kavuştu ve nehrin rengi maviye döndü. Bölgede yaşayan somon balıklarının, kartalların ve ayıların doğal yaşam kaynağı olan nehirin neden renk değiştirdiğine dair bir açıklama yapılmadı. Beklenmedik bir anda renk değiştiren nehirde yaşayan balık ve nehirden beslenen hayvanların sağlık durumlarında olumsuz bir duruma rastlanmadığı açıklandı. Yetkililer, nehre boya maddesi döküldüğü ihtimali üzerinde duruyor."""
Yani kısacası tuhaf şeyler oluyor.Önümüzdeki günlerde daha da kötü şeyler olacak.

Arkadaşımın şahit olduğu bir olayı anlatayım:Göksu"dan kum çekiyorlar,dibini kazımışlar nehiri birbirine katmışlar yatağını değüştirmişler!kocaman iş makinaları,tesisler...Göksu kıpkırmızı ve ağır akıyor,mutsuz bir görüntü:(Arkadaşımda çok üzülmüş bu manzaraya...Ancak dönüşte göksuyu yine masmavi çoşkulu akarken görmüş...sebebide,arkadaşım oradan geçtikten 1-2 gün sonra,göksu taşmış ne iş makinası kalmış ne başka şey değiştirdikleri eski yatağına yerleşip herşeyi yoluna koymuş gene:)Doğa kendinden alınanı kimsenin yanına bırakmıyor:)

başka bir haber sitesinde , bu kuş sürüsü telefine, bir şahısın havai fişek atması sonucu olmuş olabileceği yazıyordu... kuşlarda yanıklar da tespit edilmiş ve bu olayı doğrular nitelikteymiş... ve bu açıklamadan sonra başka bir yerde bir sürü daha aynı şekilde telef olmuş... kasten yapıldığı düşünülüyor diye okumuştıum... paylaşımın için tşk.. tayfun!

televizyonda seyrettim ilgimi cektiğinden merkezimizde de görünce bilgi edinmek amacıyla düşüncemi sizlerle paylaşmak istedimi. 8 bin ölü kuşun 5 ülkede görülmesi soğuk hava ve oksijen yetmezliğinden ve zehirlenmesinden bahsediliyor (abd,isvec brezilya y.zelenda ve ingilterede) sözkonusu kusların ölüm olayları ölümlere neden olan bu 3 unsur ise ve daha genis capta arastırılıyormus nedeni, dikkatimi ceken bu 5 ülkede aynı hava sartları oksijen yetmezliği zehirlenme böyle bir sey olabilirmi.? ben böyle algıladım kusların dısında baska canlılardada toplu olmasada ölüm olaylarına rastlanılmısmı? saygılar..