Ana içeriğe atla
5 Temmuz 2010 tarihinde ukikar tarafından gönderildi

Bulunabilecek Her Şey Bulundu (mu)?

Başlığa bakıp'da gülmeyin lütfen. Bu cümleyi 19. yy'da ampulu bulmak için çalışan Edison'a söylemişlerdi. En son 80'li yıllarda benzer bir soru sorulmuştu filozoflar tarafından. Ancak bu gün biliyoruz ki daha kat etmemiz gereken çok yol var. Kısaca bulunanlara bir bakalım isterseniz..

İlk telefonlardan biri....

Belki'de inanmayacaksınız ama bu'da ilk cep telefonu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakalım yukarıdaki ve aşağıdakii resimdeki aleti tanıyabilecekmisiniz??

 Radyo değil. Sakın yanılmayın. Yukarıdaki John Loggie Baird tarafından icat edilen ilk televizyon'dur.

 

Şimdi üç boyutlu Tv'leri tartışıyoruz. Günümüzden yirmi yıl önce renkli televizyon henüz başlamıştı. otuz yıl önce cep telefonu Türkiye'de bilinmiyordu.

 

 

 

 

Bakın nene'ye nasılda müzik dinliyor bilgisayar'da. Daha on yıl öncesine kadar bırakın interneti kaç kişi'nin evinde bilgisayar vardı?

İlerde hangi teknolojiler gelişecek acaba?

Yorumlar

Ninemizin gözleri uzaklara dalmışken,tabi dinlediği neyse ondan dolayı ama kendisi ruhen elini koyduğu teknolojye uzak,bir bilse daha nelerin yolda olduğunu..

Daha petrolle çalışan araçların devri kapanmadı( kaporta modelleriyle uğraşıyorlar hala) onlar tedavülden kalkacak,bilgisayarlar daha 90 lı yıllarda..bunlar dokunmatik ötesine yani beyin dalgaları bağlantılı çalışacak zaten kapıda bekliyorlar..TV almaya çekinmemin nedeni ertesi günü teknolojisinin eskimesi nedeniyle..led med derken halografik tv için çok yoğun çalışmalar var hatta Türkiye baya önde gidiyor yani arge sinde.japonlara bile fark atmışız.gsm ler android olsada tl yükleme konusu teknolojiden bile ön planda ve hiç de cazip olmuyor artık.voip telefonlar daha gündeme gelecek gibi.İnsansız araçlar da bizimde iddialı hale gelmeye başladığımız görülmeye başladı..birden bütün bunları sandığa koyup kapağı kapatalım ve gözümüzü amerikaya çevirelim.Baktığımızda Marsta yürüttükleri araçlarla ilgili java yazılımı kullanıldığını bir yerlerden hatırlıyorum ama onun ötesinde güneş sistemi dışına gönderdikleri araçla ne kadar zaman ve nasıl bağlantı kurdukları ile ilgili teknolojiler benim için uzayla ilgili değil sadece,bunlar günlük yaşamın dışında şeyler.Asıl bu sayfaları dolduran teknoloji çok uçuk şeyler.Tabi en az konuşulmasıda ayrı bir konu.

Eğer bizi dışlamazlarsa CERN de kendi çapında  bir hazine sandığı.İnsanlığın pembe düşleri belkide bu pencereden görünecek.

BEnim düşünceme göre geleceyin en büyük buluşu ışınlanma olacak.Arabalar falan da oratdan kalkar o zaman küresel ısınma da yavaşlar.

HA bir de gezegenlerarası  uzay arçlarının keşf edilmesi olur.

Ve bir de gelecekde  hastalıkların tedavisinde orqanların deyiştirilmesi yöntemi olacak.YAni böbreyinmi hasta yenisini takacaklar gözünmü görmüyor  yenisini takacaklar .

 

sevgılı ukıkar,

baslıgında yer alan sorunun cevabı malumdur :)))

ozellıkle son 150 senedır bılımsel alandakı gelısmeler muthıs. Son senelerde ıse bır yavaslama soz konusu, ıcat edılenlerın gelıstırılmesı surecıne agırlık verılmıs durumda.

bende bır soru sormak ısterım musadenızle

bulunması gerekenler bulduklarımızmıydı ? yoksa bulunması gerekenler hala bulunamadımı ?

pekı sıze baska bırsey daha sormak ıstıyorum.

Bugune kadar bulunanları gunluk hayatımızda kullanıyoruz degılmı ? evet

nedır onlar ? mısal telsız telefonlar, cep telefonları, arabalar, fırın, tv, pc vs vs.....

dunya buyuk bır felakete ev sahıplıgı yapmıs olsun. ( allah korusun ) ve yıne ornek verıyorum dunya uzerındekı ınsanların cogu yok olsun. fabrıkalar yıkılmıs, planlar projeler yok olmus elınızdekı tum teknık ımkan ve donanımlardan mahsunsunuz.

Mevcut ınsanlarla yenıden araba uretebılme, bır pc veya tv yapabılme sansınız nedır ?

o teknolojıyı kullanma hakkını parasını vererek elde edıyorsunuz ? gercekten o teknolojıye sahıpmısınız ?

sevgılerımle

 

 

 

 

 

Sevgili Ra geçmiş tarihle ilgili olarak seninle aynı fikirde olduğumu söylemek isterim. Zaten güneş altında yeni hiçir şey yok.  

Buluşların yavaşlaması konusunda sanırım geçici bir soluklanma yaşanıyor. Buluşlar konusunda önemli olan ne oranda ticarileştirilebildikleri. Yani halkın satın almıyacağı buluşlar eğer askeri açıdan önemli değillerse unutulup gidiyorlar.