Ana içeriğe atla
14 Haziran 2010 tarihinde ukikar tarafından gönderildi

Uzay Kolonileri

Bilmem hatırlarmısınız arkadaşlar; hani bir zamanlar 2000'li yıllar için farklı şeyler hayal edilirdi. İnsanların uzay'da yerleştiği, koloniler kurduğu bir zaman dilimiydi 2000'li yıllar o dönemlerde. İnsanlar Mars'a gitmiş olacak, Ay'da koloniler kurulacaktı. Bu hayaller ne yazıkki gerçekleşmedi. Sovyetler Birliği'nin çökmesi sonucu Amerika Birleşik Devletleri dünya'da rakipsiz kaldı. Tabi tüm bu hayaller ve projeler durdu. İşte 70'li yıllarda çizilmiş ve şimdi hepsi birer klasik olan uzay kolonisi resimleri...

Uzay kolonileri

Uzay kolonileri

Uzay kolonileri

Uzay kolonileri

Uzay kolonileri

Uzay kolonileri

Uzay kolonileri

Uzay kolonileri

Uzay kolonileri

Uzay kolonileri

Uzay kolonileri

Uzay kolonileri

Yorumlar

bu büyüklükteki uzay gemilerinin inşa edilebilmesi için tüm dünya ülkelerinin birlik olması gerekir. tek bir ülke bunun altından kalkamaz görüyoruz yapılan mekikler yarım yüzyılda çürüyor ve uzay çöpü oluyorlar. ayrıca roket itiş teknolojisinin ötesinde bir itiş teknolojisi bulunamadığı sürece böle bi gemiyi inşa etmenin bir manasıda yoktur. eh tabi yer çekimi sorununda aşmamız gerekiyor.

"roket itiş teknolojisinin ötesinde bir itiş teknolojisi"

Zaten böyle bir teknoloji geliştirildi:
İYON MOTORLARI:klasik roket sistemlerinden en az on kat daha verimli çalışan ve dolayısıyla sadece onda bir ağırlıkta yakıtla aynı işi görebilen itki sistemi...

Uzayın derinliklerine seyhat için bu sistem kullnılacak en az 500 yıl dayanacaklar bide yedek bir sistem olduğunu düşün en az 1000 yıl :)

evet arkadaşım iyon itişi biliyorum bilim adamlarının söylediğine göre uzun süre dayanıyor ama çok yavaş ilerleme sağlıyo yani hız az. başka bildiğin varmı? ayrıca şuanda uzay iyon itişiylemi çıkıyoruz yoksa roket itişiyle malesef roket itişiyle :) şunu izlemeni isterim :

http://www.youtube.com/watch?v=S3IDtGvPlbo&feature=related

Böylesine devasa bir uzay kolonisinin, yaşanılabilir bir gezegen bulabilmesi için hareket halinde olması gerek..Yani süper güçlü bir itiş teknolojisinin olması gerekir..bunu zaten arkadaşlar belirtmiş..O zaman  ilk hareketini yani uzaya fırlatılma hareketini, yeryüzünden yapması mümkün değil..Fakat bu devasa uzay gemilerini eğer uzayda yerçekimsiz bir ortamda yaptığınız zaman zaten çok güçlü bir itiş sistemine ihtiyacınız olmayacaktır..Örneğin uzay istasyonu MİR.gibi..

Peki böylesine büyük bir gemiyi uzayda meydana getirmek mümkünmü?..evet mümkün.Çünkü uluslararası bir çalışma ile,bu bir şekilde mümkün olabilir,veya olabilirlik özelliği olduğu müddetçe bu tip bir montaj uzaydada gerçekleşebilir..

Dolayısıyla bu tip uzay gemilerinin her halukarda yerçekimsiz ortamda montaj edilmesi gerekmekte..Bunun şu andaki en küçük örneği olarak MİR.i gösterebiliriz...Yani bence bu mantıklıdır..Belkide uzay istasyonlarının yapılmaya çalışılması,devasa büyüklükteki uzay istasyonlarının/gemilerinin,yapımına hazırlanmanın ön bir çalışmasıdır...