Ana içeriğe atla
10 Haziran 2010 tarihinde muzaffer tarafından gönderildi

Stephen Hawking'e göre Tanrı

Yaptığı açıklamaların dünyada şok etkisi yaptığı bir bilim dehasının tanrı ile ilgili açıklamaları ne anlama geliyor,veya neden açıklamalarında tanrı ile ilgili teoriler ortaya atıyor?..

Yoksa bu, stephen hawking in bir tanrı arayışı mı?..Yada tanrıyı bulmuş, fakat onu insanlıktan mı saklıyor?..Peki açıklamalarının bazılarında tanrının varlığına ihtiyaç yoktur,bir tanrının olması muhtemel değildir, diyen bir insan neden acaba yinede tanrıyı aramak ister?..

Stephen hawking eğer bir islam coğrafyasında doğmuş olsa,yani islam bir insan olsaydı,yine araştırmalarında tanrı kavramını ön plana çıkaracakmıydı ?..Yoksa tanrıyı düşüncelerine hiç dahil etmeden açıklamalarını o şekilde mi yapacaktı?..

Stephen hawking tanrıyı bulduğunu açıkladığı zaman,yani evet,bir tanrı vardır dediğinde acaba bu insanların akın akın tanrıya yönelmeleri anlamınamı gelecektir?..Veya evet,bir tanrı yoktur dediğinde,yine bu insanların akın akın tanrıdan uzaklaşacağı anlamınamı gelecek?..Yada acaba stephen hawking devamlı bir tanrı arayışında olduğundan dolayı gizli bir müslümanmı?..

Belkide hala tanrıyı bulmaya çalışan,tıpkı inanmak ve inanmamak arasındaki o hassas çizgide düşünmekte olan bir insan..Ve kesin olarak gideceği yolun hangisi olduğuna dair bir mucize bekleyen bir insan..

Büyük bir olasılıkla stephen hawking tanrı ile ilgili olan düşüncelerine devam edecektir,ve bu bağlamda açıklamalarının bir kısmını mutlaka tanrıya ayıracaktır..Stephen hawking in tanrı arayışına her zaman hayranlıkla baktığımdan dolayı bu yazıyı yazma gereği duydum....

Stephen hawking’in ateist olmadığı, tanrı arayışında olması ile apaçık ortadadır...

Alıntı yoktur..

 

Yorumlar

bir şey sorabilirmiyim? neden sürekli din ve bilim konulu tartışma yazıları yayınlıyorsunuz? gecenlerde de din mi kazanacak yoksa bilim mi gibi saçma bir yazı yayınlandı (bana Göre). böyle yapmakla her ikisinide yozlaştırıyoruz. yüz yıllar boyuncu bunu anlayamadık.din bilime yol gösteren değil,bilimden bağımsız olmalı.bilim belirli kalıplara sığdırılmaz.din de belirli maneviyatlarımız var bunlar kesin yargılardır.doğal olan da şu her ikiside bir birinden bağımsız olmasıdır.yazının içeriğinde dikkat çektiğim bir nokta var 'eğer hawking islam coğrafyasında doğsa yani islami bir insan olsaydı yine tanrı kavramını ortaya çıkaracakmıydı? ' hayır çıkaramayacaktı çünkü çıkardığı an asılacaktı ya da taşlanacaktı? ama şunu söyleyeyim böyle bir insan asla islam coğrafyasında var olamazdı..ama şimdi baktığımız zaman bu insan dünya fizik kurallarını hatta evreni sorgulayacağımız fizik kurallarının dehası.bu noktada bir çıkarımda bulunmanız lazım.bir dine mensup olup olmaması ya da tanrı inancının olup olmadığıyla ilgilenmemiz bizi fizikten de yoksun bırakır evreni anlamlandırmamızdanda.

       bilimle dini bir birine düşmanlaştırmayalım.ortak noktalarının var olup olmadığını da sorgalamak yine ikisine yara verir.günümüzde bilimin gelişme sürecine bakın,insanlar artık  bireysel özgür düşnmekten dolayı kendi kabuğundan sıyrılıyor..biz insanları tanrı insancı yoktur diye ötekileştirirsek bu bizim dinimize de haykırıdır bilimsel evrim sürecimize de haykırıdır.

stephen hawking gibi bir deha yazılarının çoğunda bilim ile, tanrı ile ilgili açıklamalar yaparken sizin "neden sürekli din ve bilim konulu tartışma yazıları yayınlıyorsunuz?" şeklindeki  sorunun çokta yersiz olduğunu söyleyebilirim..burada yayınlanan yazıların bir çoğunda bilim ile din kavramı iç içe iken böyle bir soru sormanında bir anlamı yok sanırım..

"dinmi kazanacak bilimmi" şeklindeki sizin tabirinizle saçma dediğiniz o soru yüzyıllardır bütün dünyanın merak konusu olan bir sorudur, ve şu anda biz değil, bu soruyu stephen hawking gibi dehalar tartışıyor...Veya neden siz bunu merak konusu yapıp stephen hawking in tanrı ile ilgili açıklamalarına bir yorum getirmiyorsunuz ??

bir açıklama getirmek gerekirse , geçen günkü konuyu ben açmıştım fakat amacım bir yarıştırma değil, dünyaya mal olmuş bir bilim adamının sözlerini bire bir yayınlamaktı.yani anlayacağınız sözleri ve yorumu bana ait olamyan ve tüm dünya ajanslarına geçilmiş bir haberi iletmekti.

 

arada darkcodes nerelerdesin avatar resmini artık unutmaya başalamıştım. :)

Bilim'in dinle bir zoru olduğunu düşünmüyorum fakat dinlerin bilimle bir sorunu olduğu aşikar=)=).. bunu asla dinleri karalamak ya da saygısızlık etmek amacı ile söylemiyorum ama din ve inanç bireyin kendi iç dünyasıyla ilgilidir ve bireysel yaşanıp bireye özgü kalmalıdır. bilim ise evrenseldir ve dogmatik bilgiler bilimde sınırlayıcı olmamalıdır kutsal kitapları hala yüzde yüz doğru kavrayıp çözememişken bu islamda yok yada hristiyanlık bunu kabul etmez vs gibi söylemlerle bilimsel gelişmelerin önüne barikat kurmak ve olmadığını söylemek manasızdır..

Gelelim konuyla ilgili olan bölüme.. Aynı şekilde hawking'inde tanrıya inanıp inanmaması ya da hangi inanışa sahip olduğu zerre kadar umrumda değil ne hawking'in bu konudaki söylemleri ne de tanrının varlığını kabul edip etmemesini tartışmak benim konumun dışında.. hawking bir bilim adamıysa beni bilimle ilgili olan kısmı ilgilendiriyor..

deadlydrama..bilimin din ile bir zoru olduğunu bende düşünmüyorum..bilimi din ile ilişkilendiren bilim dünyasının ta kendisidir..ama benim konuya dikkatlerinizi çekmek istediğim nokta özellikle şu; neden stephen hawking'in tanrıyı bu kadar çok arar bir halde olması!..neden bilim ile dini aynı anda düşünüyor olması..ayrıca din bilimsel gelişmelerin önüne neden barikat kursun? bende sizin bu cümlenizi anlayamadım..

..stephen hawking in tanrıya inanıp inanmamasıda benimde umurumda değil,fakat yukarıda belirttiğim gibi,neden acaba bu süper beyin devamlı olarak bir tanrı arayışına giriyor?..bu konu sizi ilgilendirmeyebilir,fakat beni fazlasıyla ilgilendiriyor..ve stephen havking in şimdiye kadar bir nobel ödülü almamasıda beni şaşırtan başka bir düşünce..gizli bir müslüman olma ihtimali üzerine duruşum da bundandır..

O halde stephen hawking bir bilim adamı olarak, dinsel düşünceyi bertaraf ederek, sadece konunun bilimsel boyutuyla ilgilenmesi gerekmezmi,ve açıklamalarını tanrı düşüncesi olmadan belirtemezmi?.fakat bunu yapmıyor ve yazımda da belirttiğim gibi devamlı bir tanrı arayışına giriyor..

select_id..ve hayat..stephen hawkingden bahsederken bende farkındaysan eğer, "stephen hawking ve tanrı" kelimelerini kullandım..stephen hawking ve islamiyet demedim..,örneğin hiristiyanlık veya islam veya budizm gibi dinlere bağlamadım..genelleme yaparak tanrı ifadesini kullandım..

hayat..kardeşim..konuyu internetten kopya edip yazmadım..burada bilimsel bir yazı yerine daha çok kendi düşüncelerime yer verdim..bu noktaya gelmemin sebebi, stephen hawking in tanrı ile ilgili olan düşünceleridir..

Aslında sadece Hawking değil evrenin ilk anlarını inceleyen teorik fizikçilerin çoğu tanrıya atıfta bulunurlar. Bunu belirli bir inanca değil de insanlığın inançlarına bağlamak gerekir. Atıfta bulunulan tanrının inanılan Tanrı gibi dinsel bir boyutu olduğunu sanmıyorum.

Dunya da son 500 yılda musluman bır bılım adamının herhangı iyi bır sey yaptıgını goren duyan olmus mu ? 600 sene osmanlı ımparatorlugu , 1000 seneden fazla Iran ve gecmıs medenıyetı maalesef Muslumanlıgın emevıler den sonrakı dururmu toplumu yonetıp somurmek , çıkarlarına hızmet ettırebılmek amacı ıle bılımsellıkten uzaklastırılmıs ve tamamen bır dolu abuk sabuk seylerleri, ınsanları tamamen hızmetcı pozısyonuna sokacak şekilde ,dusunmeyı ve ögrenmeyı neredeyse yasaklayacak kadar kotu gostererek tum ıslam medenıyetının 100 lerce yıl gerıde bırakmıstır.

Bırakın Hawkıngın gızlı musluman oldugunu da adam gıbı bır musluman bılım adamı cıksında Hawkıngle karsılıklı bır bılımsel tartışmaya gırsın .Şu anda dışarıdan gozuken şu muslumanlar ve aşırı hrıstıyanlar ıle Yahudıler savasgan topluluklardır.Konusarak değil öldürerek haklı olmaya calısıyorlar.Bunlar dışarıdan gözükenler yanı muslumanmıs yahudı ımıs yada hrıstıyanmıs hıc farkı yok din tam olarak hükmetme sanatıdır. Allah bıze dın gondermemıstir bize adam olmayı ogreten öğretiler gondermiştir hıc bır zaman bır zumreye alın bu ıslamıyetı yonetın şu koyunları dememiştir. şu ankı pozısyon bu dur. O yuzden dini konularla bılımı aynı sepette tartışmanın bır anlamı yok cunkı her zaman Din kazanır. Din için ölen 1mılyar kişi bulursunuz ama bilim için ölen 100 kişi zor bulunur.1000 lerce yıldır bıze ogretılen sureklı bu dın daha ıyı obur dın eskı Allah bızden yana , onlara da tam tersı ogretılıyor .

Dın her zaman kazanır Hawkıng te muslumansa bende Kral charles ım :)))

Saygılar

 

 

diabolica..bak ne güzel yazmışsın bazı yerlerde haklısın..örneğin müslüman bilim adamlarının başarı göstermemesi gibi..Peki şimdi bütün bu yazdıklarını bize din mi söylüyor..yani dinimizin yüzündenmi bu hale geldik,savaşın birbirinizi öldürün,başarısız olun,bilimsel hiç bir ilerleme kaydetmeyin diye dinmi bize bunları söylüyor?hayır,batının bilime verdiği önemi bizde verseydik bu böyle asla olmazdı..oku,o kalemle yazmayı öğretendir diyen bir yaratıcı ve gönderdiği din hiç savaşıp birbirinizi katledin dermi?..Hawking'in müslüman olmasına gelince, ben hawking bir müslüman demiyorum..gizli bir müslümanmı? dedim..

..allah bize din göndermemiştir sözünüzün yanlış olduğunu düşünüyorum..allahın gönderdiği din bütün herkes için geçerlidir..umarım ki kral charles olursun:))

 

yanlış anlaşılmamışımdır umarım ben bu kotu durumu din yarattı demedim biz insanlar dini manipule ederek kendi cıkarları ıcın halkı yonetmek ıcın kullandılar ve bız de bu duruma razı olduk ondan boyle kotu durum dedım.

Allah dın yollamamıstır sozum mecazı dır . Yanı bugunkı halı ıle yonetmek ıcın hukmetmek ıcın yollamamıstır anlamında.

Kuran da bır ayet vardır der ki : Eğer bır yerde zulmedenler var ve o halk o zulmeden lere karsı hakkı savunmayıp onlara boyun eyıp (benım yorumum yalakalık edıp kendını kurtarmaya bakıyorsa ) zulmun devamına göz yumuyorlarsa , bu duruma ses cıkarmayan halkın alacagı ceza onlara zulm edenlerden cok daha fazla olacaktır.

Muzaffer bey ben ayetı hatırımda kaldıgı kadarı ıle turkce sını yazmaya calıstım umarım cok buyuk bır hatam olmamıstır.

 

Saygılar

Not : muslumanlıgın gızlı sı saklısı nasıl oluyor ? bır adam ya muslumandır ya da degıl gızlı derken bunu acıklayamıyor anlamında soyluyorsan oda pek mantıklı degıl o zaman da Hawkıng konusmalarında daha fazla dogmatık olurdu ama genelde pragmatık bır soylem yapısı var bence hawkıng Tanrı yı aramaya başlamış bır sekılde gorsem de olayı cozsem modunda :D

 

tamam düşüncelerinde tamamen haklısın..ikimizde aynı şeyleri söylemişiz..bahsettiğin ayete benzer birçok ayet var..zülme göz yummayın,mücadele edin şeklinde..müslümanlığın gizlisi saklısı derken de hawking biliyorsun ki bir ingiliz.dünyaya malolmuş bir bilim adamının birden bire, hadi ben müslümanım demesi çok garip olur,o anlamda söylemek istemiştim..teşekkür ederim diabolica..

diabolica profesör Abdus Selam'ı bilmiyorsun sanırım. Nobel ödülü almış Müslüman bir bilim adamıdır kendisi. Ama bu konuda sadece sen değil birçok arkadaşımız bilgi sahibi değil. Sebebi bizim eğitim sistemimiz. Maalesef bize sadece Avrupa'da yetişmiş olan insanları anlatıyorlar. Aslında onları bile tam anlatmıyorlar. Dünyanın ilk robotu'nun Diyarbakır'da yapıldığını pek kimse bilmez. Akıl hastaları'nın bir tür şok tedavisi ile tedavi edildiğini de elbette. Ali Kuşçu'yu, Mimar Sinan'ı saymak bile gereksiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği en büyük matematikçilerden olan Cahit Arf'ı en azından paraların üzerinde görebiliyoruz artık. Taç Mahal'in mimarı'da Türktür.

verdiğin cevap la beni tasdik etmissiniz zaten .1 adet nobel ödülü o da 1979 yılında 2 ingizle birlikte Mimar Sinan devşirmedir bu bir. Tac mahale sen bilim alanında onemlı bır sey dıyorsan bır sey dıyemem ama mımarı alanda yapılan calısmaları bılımsel alanla karıstırmamak lazım bıraz sanata kacıyor.Cahıt Arf teoremlerını bılıyorum ıyı bır matemetıkcıdır kendısı de dunya ya bılım alanında katkısı ne olmustur su anda burada yazmamızı saglayan ınternetımı bulmus ucagımı cızmıs elektronık devremı bulmus. Bu ornekler kıyas kabul etmez bılım dunyasındakı gelısmelerle. Halbukı tarıhe bakarsanız Matematıgın gelısmesını farslılara borcluyuz, mımarı ornek vermıssınız Mısırlıları soylemeye gerek bıle yok , astronomı alanında kı bır cok seyı ınceleyen, felsefenın temellerını atan ınsanlar hep mezopotamya bolgesınden .. Eğitim sisitemi felan değil sorun, sorun kafamızın ıcınde bızı dısarı kapayıp arap hayranı yapanlar emellerıne ulasmıstır. Araplar gıbı olduk ye ıc yat kalk baska bır sey yok tembellık ve cahıllık dız boyu.

 

Not: İlk robot dediğiniz ornekler 11-12 yuzyılda yapılmıs mekanık aygıtlardır.Robotık okuyan bırı olarak mekanık aygıtların temelı cok daha oncesıne dayanmaktadır. yanı ılk mekanık robot o değildir.Zaten robot dedigimızde ne anladıgımız onemlı.Robot dedıgımız zaman kendı basına bır ısı gerceklestırmesı ve verılen tepkıye gerı tepkıme vermesı beklenır yanı mısal elınızı uzattıgınızda oda sıze el uzatıp elınızı sıkıyormu olay o dur yoksa mekanık aletler dersenız Su değirmeni bile mekanık aletlere gırer.

Not2 : nobel alan Müslüman bılım adamı nerede okumuş hiç baktınız mı ? nerede eğitim almış ?

 

Saygılar..

Diabolica, Sizinle ayni fikirdeyim. Fanatik dinciler cogunlukta cahil kitlelerdir ve herseyin zorbalik ve savasla halledilecegine inanirlar. Zaten isteselerde konusarak cozumleyecek bilinc ve tahsilleri yoktur. Ilim ve bilim tahsilli ve arastiran insanlarin anlayacagi bir daldir. Din ise dayatilmis ve fazla okumusluk olmadanda tatbik edilebilen bir ogreti. Dinler eski devirlerin Siyasi Partileriydi. Peygamberler ise Cumhurbaskani. Ulemalar ise Milletvekilleri. Onlar okumus sinifydilar, kullarda cahiller ve idare edilmesi gerekenler. Simdilerde dinin politikaya karismasida bu dincilerin hala kendilerini politikaci zannetmelerinden degil mi?
Tanri ise bambaska bir kavram. Tanri ve Evren/Kainat/Alem hepsi ayni bence.

Bence bu tarz konular foruma pek faydalı olmuyor. Ben de açıkça düşüncelerimi söylemek isterim ancak alınganlıklar ve kırgınlıklar olacak duygusuyla susmayı tercih ediyorum, fazla yorum yapmıyorum.

Arkadaşlardan kişisel ricam dini konuları çok fazla öne çıkarmamalarıdır.

Saygılar.

Merhaba, çoğu zaman bilimadamları dün doğru dediklerine bugün yanlış diyebiliyorlar. Bir zamanlar dünya dışı zeki varlıkların olmadığını söyleyen Stephen bugünlerde olduğunu kabul eden fikirler beyan ediyor.Yarın bu fikrinden cayabilir. Günümüzdeki bilgiyle, bilim açısından Tanrı varmı konusuna net bir açıklık getirmek imkansız gözüküyor.
Muzaffer arkadaşımın burda, aslında Stephen'ın Tanrı'nın olduğuna dair öncelikle kendi kendisini ikna etme çabasında olduğuna ve aslında buna da yakın olduğuna parmak bastığına inanıyorum.
Kitaplı dinler doğruluk, dürüstlük, adalet gibi insanlar için faydalı olacak bilgileri kapsar ve vicdanen insanları, yanlarında madden denetleyici yokken dahi, manen denetleyici olduğunu bildiklerinden dolayı kötülük yapmasını engeller. Bu kitapların hepside tek Tanrılı inanıştadır. Tanrı yok = Din yok = Denetleyici ve koruyucu yok. Ya evren birden çökerse mazallah kim engel olacak?(ya.....ise)bu kalıba çok örnek sığdırılabilir.(Aristo kalıbıdır.) Bu tip konular her ne kadar iyi niyetle konulsa da çoğu arkadaş için Tanrı kavramında çelişkiye düşürecek ve hatta psikolojik yıkımlar yapabilecek düzeyde tehlikeli görmekteyim özelliklede çocuklar için ki insanlar bu konularda yeterli bilgiye sahip değilken ve yeterince araştırmazken. Günümüzde dinsizlik çoğalmış ateistlik artmıştır. Ceza olmadığını bilen insanoğlu, yakınında denetleyici olmadığını anladığı anda kötülük yapabilir. Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı birçok arkadaşıma katılarak bu tip cok ince bir konunun bu sitede olmaması gerektiğine inanıyorum. Stephen tezinde özetle yerçekiminin bütün evreni oluşturabileceğine inanıyor. Peki yer çekimini kim yaratmış? Saygılar

Söylediklerinize aynen katıldığımı belirtiyorum,ve teşekkür ediyorum.. Bu tarz konuların site ile pek alakası yok,fakat olayın enteresan yönü şu; Stephen Hawking her ne kadar tanrı kavramını ön plana çıkartabiliyor ve hemen hemen her açıklamasında tanrıdan bahsediyor ise,işte o zaman bizlerede burada yazma zorunluluğu getirmiş oluyor...

Çünkü yaptığı her açıklama ki özellikle tanrı ile ilgili açıklamaları burada hemen yayınlanmaktadır..Tabii ki yanlız burada değil konuya alakadar olan diğer sitelerde de yayınlanmaktadır..

Ve yanlız bizlere değil,diğer platformlarda da biz ve başkalarına yazma sebebi getirilmiş oluyor..Stephen Hawking in tanrı ile ilgili makaleleri yayınlanmadan önce kimse burada bu bilim adami için tanrı ile ilgili olarak yazı/yorum yapmamıştır..

Ayrıca ingiliz bir bilim insanı tanrı ile ilgili olarak bu kadar makale yazı yorum yayınlarken islam coğrafyasındaki bu konu ile alakalı olarak bilim insanlarından hiç ses çıkmamasıda düşündürücü !!

sevgi ve saygılarımla...

Muzaffer arkadaşım asıl ben teşekkürederim. Araştırmacı kişiliğinle öne çıkan bir insansın. Bana göre Stephen'ın bu tip marjinal makale ve ler yazmasının iki yüzü var. Birincisi tabiki bilim adamı olma sıfatı ikincisi ise ekonomik !!! Ne kadar marjinal konu o kadar kitap satma, konferanslara çağrılma gündemde kalma = Napolyon (marjinal konu ve para doğru orantı var ;))

Bu bizim görebildiğimiz kadarı. Bu kadar zeki bir insanında bir taşla iki veya daha fazla kuş vurması elbette garip değildir diye düşünüyorum. İslami coğrafyadaki bilim adamlarının çok öne çıkamamalarının en büyük sebebide gene sosyo ekonomik sebepler yüzünden olduğunu düşünüyorum.

Sevgiyle kal...

Yercekimide fizik olayi olarak meydana gelmistir.
Din ogretileri ve baskisi varken insanlar Tanri dan korkuyor ve kotuluk yapmiyorlarmi? Denetleyicileri varken, de hic kotulukten geri kalmiyorlar. Bence asiri dine zorlandiklari zaman insanlar daha kotulesiyor. Biraksinlarda Allah ve inanc bize ait olsun, direktifle degilde kendi arzumuzla icimizdeki ibadette olsa. Baska bir durtuye ihtiyac olmazdi.
Gunumuzde hala cocuklari gunahtir diye korkutup yapmalari gereken butun kesiflerden engelliyorlar. Hatta cocuklari okutmuyorlar. Insanlar gunah diye normal bir hayat surduremiyor. Bu mu cok gerekli, yoksa ilim ve bilime daha onem vermekmi?

Söyledikleriniz her coğrafyada geçerli olan unsurlar değil..Din baskısı diye bir şey yoktur,hiç bir dinde baskı kavramı olmadığı gibi yaratıcınında sizlere verdiğim din ile insanlara baskı yapın şeklinde bir öğretisi yoktur ve olamaz böyle bir yaratıcı zaten olmaz..

İnsanların kötüleşmelerinin sebebi din baskısı değil,bulundukları sosyal ve ekonomik konumlar gereğidir..Daha ziyade fakir ülkelerde kötülük olaylarının yaygın olması muhtemeldir ve buda gayet doğaldır..Aç insan her zaman kötülük yapmaya meyillidir bunu unutmayalım..

Ayrıca dünyada büyük savaşların çıkmasının temelinde her zaman hırs,toprak kavgası,ekonomik çıkmazlar,daha rahat bir yaşam gibi unsurlar yatmaktadır..Doğada da bu olay hiç değişmez,aç olan hayvan diğerini öldürmek zorundadır..İslam dini ve diğer dinler her şeyden önce akıla,düşünmeye,bilime önem verir..İnsanlara kötülük yapmaya değil..

Kuranda bir çok kez ey akıl sahipleri şeklinde başlayan ayetler vardır,buda kuranın akıl sahiplerine hitap ettiğini,aklı olmayanları muhatap almadığını,aklı olan insanları baz aldığını gösterir..Ve akıl sahibi olan insanlara kötülükten uzak durmalarını,allahın dinini "gereği" gibi uygulamalarını,insanlara yardım yapmalarını söyler..Ve özellikle de buna dikkat çekip ısrar eder..

Bütün bunlara rağmen eğer müslüman bir coğrafyada bir şekilde biri veya birileri terör ve benzeri bir olay yapmış ve yaparsa işte bu allahın insanlara verdiği dini bağlamaz..Olayın talihsiz yönüde bu çirkin olayları yapanların islam devletlerinde yaşıyor olmasıdır..Ve ben bu olayı islam alemi için yaptım deyip karşısındaki diğer toplumlara bunu tabiri caiz ise yutturmasıdır..

Tipkı bir hıristiyanın kötü bir olay yaptıktan sonra ben bunu hıristiyan alemi için yaptım demesi gibi...

Peki islam devletlerinin hiçmi suçu yok? Aksine suçları ve yanlışları çok fazla..En büyük yanlış ise islam dini bilime o kadar önem verdiği halde müslümanların bunu inatla kullanmamaları olmuştur..Yaratanın peygambere ilk emri oku ayetidir..Okuması olmayan bir peygamberin okuma yazma bilmediğini, yaratıcı bildiği halde,ona oku emrini vermesi allahın ve islamın bilime ne kadar önem verdiğini apaçık göstermektedir..

..

Sevgi ve saygılarımla....