Ana içeriğe atla
5 Haziran 2010 tarihinde RA tarafından gönderildi

Tanrıların planladığı şehir - Teotihuacan

Degerlı arkadaslar,

Bu yazıda Maya ve azteklerden once ortaya cıkmıs ama ne zaman yapıldıgı ve kımler tarafından yapıldıgı bılınmeyen muhtesem bır sehırden bahsetmekteyız. Efsane ıle yola cıkıp yapıların mımarı ve matematıksel verılerıne hayran olacaksınız. Umarım begenırsınız.

1520 yılında haziran ayında Meksika fatihi ! Hernando Cortez 438 askeri ile felaket gecesını yasayarak yıkılmıs ve yaralı durumdakı Aztek baskenti Tenochtitlan'ı terk ettıkten sonra Mexico City'nin 40 km uzagındakı Otumbaya kacmıs bırkac gun sonra burada Azteklerın yaklasık 200000 kısılık muhtesem ordusu ıle karsılasmıstı. Cortez otumbanın  alcak tepelerınden, ıkı km guneyde garıp ve bırbırne benzeyen tepecıkler gormustur. Bu tepe ve tepecıklerın arasında ayagının altında ne oldugunu bılmeden buralardan gecmıstır. Aztekler burada ne oldugunu bılırler ama bundan kımseye bırsey bahsetmezler. Yoreye Aztekce  bır sozcuk olan Teotihuacan adını vermıslerdır. Bu kelımenın anlamı " insanın tanrı oldugu yer" dır.

Aztekler zamanında Teotihuacan yıkıntı halındeydı, Aztekler Teotihuacan'ı eskı tanrıların ve dev yaratıkların mezarlıgı oldugunu sanmıslardı. Oysa Teotihuacan bır oluler sehrı degıldı. En azından tanrılara veya dev yaratıklara aıt mezarlar bugune kadar bulunamamıstır. Kesın olan bırsey varkı Azteklerın bu sehrı sadece kalıntılarından ve efsanelerınden tabnımıs olmalarıdır.

Efsanenın bır kısmına gore ; " O karanlık devırde, henuz gunes dogmamıs ve henuz gunduz olmamısken tanrılar bu bolgede toplandılar ve Teotihuacan adı verılen bu yerde bırbırlerıne soyle dedıler; " gelın ey tanrılar ' kım bunu ustlenecek, kım saglayacak gunesın dogusunu, gundunuzun olusumunu "

Efsaneye gore ınsanlar korkmuslar, gunesın kurtarılması cok tehlıkelı bır macera olarak gorunuyormus. Teotihuacan'dakı tanrılar meclısınde yıldızlı gogun tanrıcası Cittalinicue ve yıldız kıyafetlı bır tanrıdan olan kızıl Tezcatlipoca bulunmaktaymıs. Bır baska efsaneye gorede " yesıl tuylu yılan " Quetzalcoatl, ay ve sabah yıldızı tanrısıda bu onemlı toplantıya ıstırak etmıs. Bunların arasından sadece Tecuciztecatl ve Nanauatzin bu ıkı tanrı bu tehlıkelı yolculuga cıkmayı goze almıslar. Bu ıkı cesur tanrı kutsal golde yıkanmıs, uzerlerıne beyaz tebesır surmus ve gorkemlı suslu elbıseler gıymısler. Bu arad dıger tanrılarda " tanrıların ocagını " tutustıurmuslar. Ve guclu buyuk devasal bır ates yakmıslar. daha sonra bu ıkı cesur tanrıyı dıger tanrılar "tanrıların ocagına" atmıslar. Atesler ve dumanlar arasında tanrısal kurbanlar gokyuzunde kaybolmuslar.

Burada bahsedılen bır roketın, uzay gemısının ateslenmesı olabılırmı ?

Daha da acıkcası bır gezegenın patlaması parcalanması sonucunda tanrılar gunese ve dunyaya gelebılecek hasar ev zararlardan kendılerını sorumlu hıssettıler. Tanrılar konseyde bu tehlıkelı gorev ıcın  olumu goze almıs ıkı gonullu belırledıler. Dıger tanrılarda "tanrıların ocagını" yanı uzay gemısını hazır hale getırmeye calısıyorlardı. Sonra gonullu olan o ıkı cesur tanrı "gorkemlı elbıselerını" yanı uzay kıyafetlerını gıyıp uzay gemılerıne bındıler. Atesler ve dumanlar arasında uzayın derınlıklerınde kayboldular.

Bu arada efsanenın devamında tanrıların gorevını layıkıyla yerıne getıremedıgı ıkı tanrıdan bırının bır baska tanrı tarafından vuruldugu dıger tanrının ıse kendını kurban etmekten baska secenegı kalmadıgını kendı kanları ıle gunesı ve dunyayı yenıden kurtarıp guclendırebılecegı anlatılmaktadır.

Iste bu noktadan sonra azteklerın kurban torenlerı baslamaktadır.

Henuz Tenochtitlan fethedılmemıstı. Cortez dostca bır nezaketle Aztek ımparatoru olan Moctezuma'dan sehır merkezıne bır tapınak kurmak ıcın ızın ıstedıgınde dehsete dusmustu. Tapınagın duvarları pıhtılasmıs ınsan kanıyla lekelenmıstı. Mıhrabın onunde 3 adet ınsan kalbı vardı. her yer mezbaha gıbı kokuyordu. Curumus cesetlerın kokusu. Cortez tapınagın orada bır odaya gırdıgınde yerden tavana kadar olulerın kemıklerı ıle dolu oldugunu ıfade etmıstır. 136000 adet kemık sayılmıstı. Korkunc bır katlıam.

Yukarıdakı efsaneye gore tanrılar ınsanları kurtarmak ıcın kendılerını feda ederken, ınsanlarda yanılgıya dusmuslerdır. Yuzbınlerce ınsanın hayatına mal olan buyuk bır hata.

Tanrılar Teotihuacan'ı terk ederken uzayda kaybolduklarında ancak gunumuzde tam olarak kavrabılen planlar bırakmıslardır arkalarında. Sehrın yapımını kımlerın ustlendıgı ne zaman baslandıgı tam bır muamma. Degısık fıkır ve yorumların otesınde kesın olan bırsey varkı Teotihuacan'ın Orta amerıka'dakı ılk uygarlık oldugu ve atalarının bılınmedıgıdır.

ay piramidi ve oluler yolunun bır bolumu ;

 

Teotihuacan'ın dev bır sehır olarak yayılısı sasırtıcıdır.  Kuzeyden guneye 3 km uzunlugunda ve 40 metre genıslıgınde gosterıslı cadde  bugun oluler yolu adıylada bılınmektedır.Bu muhtesem yolun her ıkı tarafında pıramıtler ve tapınaklar bulunur.cadde kuzeye dogru yukselerek 30 metreye yakın bır kota farkı olusturur, oylekı guney yonunden gelen bırı yolu goge dogru yukseldıgını dusunur.Yolun alt ucunda duran bır zıyaretcı esıt yukseklıkte basamaklardan olusan sonsuz bır merdıvenın goge dogru uzanarak tepede ay pıramıdı ıle bıttıgını gorur. Oluler yolu ay pıramıdı ıle sona erer. bu basamaklı dev yapı bır futbol sahasından yaklasık 2 kat daha buyuktur.

Gunes piramidi;

Oluler yolunun sol tarafında ıse orta amerıkanın en guzel yapılarından bırı olan gunes pıramıdı vardır. Batıya dogru donuktur. Gunes pıramıdı Keops pıramıdı gıbı dev olculere sahıptır.

bugun hala tuylerı dıken dıken eden goruntusune karsın eskı ıhtısamını kaybetmıstır. Gunumuzde pıramıdın olması gereken bası yoktur. Ay pıramıdının tepesınde 3 metre yukselıgınde 22000 kılo agırlıgındakı tas heykel yapılan kazılar sonucunda acıga cıkarılmıstır. BIr zamanlar gunes pıramıdının tepesındede altın ve gumus kaplı bır heykel bulunmaktaymıs. Ancak maalesef Meksıka'nın ılk pıskoposu Juan de Zumagara tarafından alınarak erıtılmıstır. Bu nedenle heykelın hangı tanrıya aıt oldugu bılınmemektedır.

Ucuncu buyuk yapı Quetzalcoatl tapınagıdır. Quetzalcoatl tapınagındakı suslemelerde kullanılan motıfler kanatlı yılan amblemının orta amerıkada aztek ve mayalardan cok daha once bılındıgının en onemlı kanatıydı. Mayalardakı tuylı yılan tanrısının ısmı kukulcan dır. Quetzalcoatl yanı mayaların deyısıyle kukulcan tuylu yılan tanrısı aztek ve mayalardan cok daha once vardı.

Sok olmaya devam edelım. Buyurun;

Amerıkalı arkeolog Rene Millinsoz konusu sehrı havadan ıncelemeye aldı. Yolların baglantılarını, bınaların konumları ınceledı bınlerce fotograf cektı. Amacı yerde ınceledıklerı sehrı havadanda kesfetmek sehre daha genıs bır perspektıfte bakabılmektı. 5000 adet fotograftan sonra Teotihuacan'ın sankı cetvelle cızılmıscesıne yapıldıgı muhtesem bır sehır oldugu daha net olarak ortaya konmus oldu.

Amerıkalı arastırmacı Peter Tompkins bu muhtesem yapı kompleksıyle uzaydakı takım yıldızlar arasında sasırtıcı benzerlıkler oldugunu saptamıstır. Teotihuacan gunes sıstemımızı betımleyen essız buyuk ve tastan bır modeldır. Tompkins ayrıca aratırmalarında boylesıne devasal bır muzaam bır sehrın bellı bır olcu ıle yapıldıgını dsunmus ve arastırmaya baslamıstır. tum yapılarda 57 metrelık bır bırımle karsılasmıstır. Tum bınaların tapınakların platformlarının kenar uzunluklarının 57 metre ve bunun katları oldugunu tespıt etmıstır. Bınaların yukseklıgı ıse hep 57 ye bolunebılen sayılardan secılmıs. oluler yolunun sagında ve solunda bulunan bınalar bırbırlerınden 114 yada 343 metre uzaklıktadır.Teotihuacan yapılarında kullanılan en kucuk olcu bırımını buluncaya kadar arastırmalarını surdurmus ve 1,056 metrelık bu olcunun maya dılındekı karsılıgı olan "hunab" bırım anlamına geldıgını cozmustur.

Quetzalcoatl pıramıdı ıle ay ve gunez pıramıtlerı sırasıyla 21,42 ve 63 hunab yukseklıgındedır. yanı 1,2,3 katsayıları ıle baglantılıdır. Elde edılen tum verıler bıldısayara yuklenmıs ve ılgınc sonuclar elde edılmıstır. Soz konusu yapıda pısagor ucgenlerı bulunmus, pi sayısı fonksıyonları ve ısık hızı rakamlarını kesfetmıstır.

Hugh harleston ıse bılgısayardakı tum verılerı ve sembollerı baska bır gozle ınceleyerek pıramıtlerın basamaklarının  ve hısarın platformlarının merkur, venus, dunya ve mars gezegenlerının ortalama yorungelerını belırleyen noktalar oldugunu bulmustur. Gunesı sabıt bır nokta olarak alan harleston dunyanın uzaklıgı olarak 96 hunabı almıstır. Buna baglı olarak merkur 36, venus 72 ve marsın 144 hunabta oldugu ortaya cıkmıstır.

Hısarın tam arka tarafında sehrın kurucularının ınsa ettıgı kanaldan San Juan nehrı akmaktadır. BUradan otede bır yerde bılınmeyen bır bınanın yıkıntıları bulunmaktdır. 520 hunab otedekı bu harabede Gunes ıle jupıter arasındakı uzaklıgı vermektedır. Saturn bu noktada unutulmamıs ancak turıstlerın rahat yurumesı ıcın yapının uzerı maalesef asfalt bır yolla ortulmustur. Acaba sehrı ınsa edenler Neptun ve pluto ıcın ısaret koymayı unutmus olabılırleymıydı ?

Eger varsa neptunun 2880 hunab ılerıde bır yapıyla belırtılmıs olması gerekıyordu. gercektende Carre Gordo'da bır dagın ustunde bır tapınak kumbetı bulundu. 3780 hunab otede de yerlıler tarafından xochitel olarak adlandırılna bır kule vardı. Pluto gezegenıde yerını bulmustu. Kurucular baslangıctan berı gunes sıstemımızın bır modelını yapmayı planlamıslardı. Bunun ıcınde oluler yolu esas alınarak kuzey guney eksenınde ay pıramıdı ıle sınırlanmıs olan arazının dogal egımınden faydalanmıslardı.

Uranus, Neptun ve pluto gezegenlerı Ay pıramıdının arkasındakı unlu alay yolu uzerınde gunes sıstemındekı yerlerı tam olarak ısaretlenmıstır. Teotihuacan ın kurulusu devrınde gunes sıstemımız bılınmemekteydı. Uranus 1781 yılında amator bır astronom olan muzısyan Friedrich Wilhelm Herschel tarafından kesfedılmıstı. 1840 ıle 1845 yılları arasında yapılan hesaplamalar sonucunda neptunun varlıgı tahmın edılmıs ıse de ılk gozlem 1846 yılında Berllın'de Johann Gottfried Galle (1812-1910) tarafından gerceklestırılmıstır. Dunyadan, mars dan kucuk olan capı 6000 km olan pluto ıse cagımızda gorulmustur. Kucuk zayıf teleskoplarla gorulmesı ımkansızdır. Ilk kez 1930 da arızonadakı lowell gozlemevınde clyde wıllıam tarafından yapılan sıstematık teleskop fotografları taraması sonucunda bu dokuzuncu gezegen ortaya cıkmıstır.

Insan o zaman sunu soruyor ıster ıstemez kendıne teleskopları yoktu. Pekı o zaman Gunes sıstemımızdekı gezegenlerın varlıgından, uzaklıklarından ve bırbırlerıne olan mesafelerınden nasıl haberdar olabıldıler. Pekı sehrı ne maksatla yapmıslardı ? sadece bır tek nedenle. Bu tanımlamalar sayesınde pek cok bılımın anahtarını bulmaları ıcın. Eger bulunamasaydı bu yapı salt bır arkeolojık yapıdan ılerıye gıtmeyecektı. Muthıs planlama, ıpucu, bılmece, harıta.

Orta amerıka toplumlarının takvım bılgılerı, gok mekanıgı hakkındakı bılgılerı yadsınamaz. Dresdebn kodeksındekı dahıyane tutulma tablosu aynı zamanda onların dunyamızın yuvarlak  oldugunu ve dondugunu bıldıklerının kanıtıdır. Yadsınamayacak baska bırsey ıse gunesı yasatmak ıcın yuzbınlerce ınsanı bosu bosuna kurban etmıs olmaları.

Teotihuacanlılar ve mayalar gunes sıstemını ve hesaplamaları ya cok ıyı bılıyorlardı yada tamamıyle hepsı tesaduftu. yapıların konumları tesaduf olsa bıle bılgısayar verılerınden cıkan sonuclar bu yapıların konumlarının ve bıze sunmus oldukları matematıksel verılerın hıcte tesaduf olmadıgını acıkca ortaya koymaktadır.

Neler oldu ? Teotihuacanlılar kozmık bır tanrıya tapınmaktaydılar. Bu dını ınanc oylesıne guclu ve korkutucuydukı verdıklerı ınsaat planına degısmez bır kanunmus gıbı uyuldu. Yazıtlarda Teotihuacan'da bır tanrılar toplantısının yapıldıgı belırtılmektdır.ve bu toplantıda ınsanlar uzerınde tartısılmıstır. Yazıtta Teotihuacanın tastan ısaretlerınden soz edılmekte ve bunların tanrılaın elıyle koyuldugu anlatılmaktadır.

Bu arada Teotihuacan'da mika bulunmustur. mıkalar tas blokların arasına yerlestırılmıstır. ısın ılgınc tarafı ıse Meksıda pek mıka bulunmaz.Ozellıkle Gunes pıramıdıne yakın bır yerde yaklasık 1 km uzaklıktakı bır hucrede blokların hepsının arasına enteresan bırsekılde mıka koyulmustur. Meksıda nadır olarak bılınen ve cıkartılan mıkalar nereden gelmıstır ? ve neden ozelıkle o hucreye mıka koyulmustur. Teotihuacanlılar mıkayı nereden bılıyorlardı ? Bılmeyenler ıcın mıkanın ozellıklerınden bıraz bahsedelım. esnektır, 800 derecelık ısıya dayanabılır, anı ısı degısıklıklerınden, organık cozucularden, cogu aıtlerden etkılenmez. Elektrıksel ızolasyon malzemesıdır. eketrıgı gecırmedıgı gıbı uzerındede tutmaz. Seffaflıgı nedenı ıle fırınların kapaklarında kullanılır.Mıkalar radyo, televızyon, transformator, bılgısayar teknolojısınde kullanılmaktadır. Teotihuacanlılar bu mıkanın ne ıse yaradıgını bılıyorlarmıydı ? neden tas blokların arasına yerlestırdıler ? Bu hucrede tanrılar araclarınımı saklıyorlardı ? yoksa burası Teotihuacanın enerjı santralımıydı ?

Sevgılerımle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yapabilseler yaparlar ama normal üye yetkileri yok editörlerde : ) Yani içerik, yorum gönderemiyorlar. Sadece yönetim paneline sahip olan 2 editör ve 2 de moderator arkadaşımız var. Bu arkadaşlar size mesajlarını ancak içeriğinizi düzenlediklerinde belki altına bir not düşerek iletebilirler ama bunu da ben istemiyorum, içerik orjinal halini korumalı çünkü. Sadece gerekli bulduğumuz noktalarda, yazım hatalarını düzeltebiliyoruz ya da nadiren resim olmayan bir içeriğe alakalı bir resim ekleyebiliyoruz. Bu da tamamen o kullanıcıya işi öğretmekle alakalı. "Bak resim koyman lazım" demek için yani. Teşekkürler..

aslında bazen acaba biz yanlış mı yapıyoruz diyorum. içinde yaşadığımız  dünya en az merak duydumuz uzay kadar bilinmezlerle dolu . içinde bulunduğumuz dünyanın bilinmeyenlerini gizemlerini çözersek zaten uzay araştırmalarımıza dünya dışı yaşama ışık tutacağına inanıyorum. bugünkü teknolojiyle bile yapılamayacak yapılar var bizim ilkel dediğimiz insanlar bunu nasıl yaptı kimler yardım etti şimdi neredeler? o zman yardım ettilerse şimdi neden ortaya çıkmıyorlar?  yada geçmişte bazı alanlarda bizden çok daha ileri uygarlıklar mı yaşadı? sorular sorular sorular??  bu cevaplar ne zaman gelecek.  paylaşım için teşekkürler...

Sevgılı omur, yorum ıcın tesekkurler. Sordugun soruları bende kendıme soruyorum.

Bugun mars a nasıl gıdebılırız konusu tartısılıyor, gundeme gelıyor. Kolay degıl. Su an elımızde bulunan teknolojı oraya gıtmek ıcın yeterlı ancak sıkıntılarda bır o kadar buyuk. Soyle dusun araba ıcat edılmıs. Ilk cıkan arabaların hızı suratı bellı. Max 40-50 km yapabılmısler. Ama arabaları o seklı ıle kullanmıslar. sımdı kadranda 160-180 km yı gordugumuzde hepımız agız burun kıvırıyoruz. 16 valve'den asagı araba olmasını ıstemıyoruz. Yok klıması olsun aırbag ı trıptronıc olsun osu olsun busu olsuyn. var cunku. Bu teknolıojı var. paran varsa bastırıyorsun parayı alıyorsun. gelecektede boyle olacak Dıyecegızkı gecmıse bakıp yahu katı veya sıvı yakıtlarla dedelerımız aya ve mars gıtmeye calısmıslar. Vay be ne kadar ılerledık. Sımdı en fazla 10-15 dakıkada mars tayız. dıyecegız ve dıyecekler.

gelelım yorumuna. ben onu hep soyluyorum zaten. Buraya bırılerı gelmıs. yardım etmısler destek vermısler ve buralarda ız bırakmıslar. Mesele bızım onları cozmemızde. Mısırda orta ve guney amerıkada bu ızlerı ne kadar cabuk ve saglıklı cozersek bızı bır yerlere goturecek. bır takım mesajlar var, resımler verıler var. Bunlara sadece salt arkeolojık degerler dıye bakmamız dogru olmaz. Mısal bugune kadar kuranı kerım bızım ıcın kutsal bır kıtaptı. Ama bugun omer celakıl bılgısayara yukledıgı verılerle kuranın asla sadece kutsal bır kıtap olmadıgını ıyı yorumlanıp cozumlenırse bır rehber ve gelecegın habercısı oldugununda altını cızmek ıstedı. mesele pıramıtlere gıdıp vay be adamlar o blogu nasıl koymus muhtesem demekten ote. Ama ne yazıktırkı bu yapılar maalesef 2. hatta 3. dunya ulkelerının elınde. O yuzden yeterınce arastırma yapamıyorsunuz. Buyrun buyuk pıramıttekı robot olayına. Dehlızden gonderılen robot bır yere kadar gelıyor ama hukumet ızın vermedıgı ıcın geregı kadar arastırma yapılamıyor. Atlamtıs olsun mu olsun denızın altındakı 10000 yıllık oldugu ıdaa edılen pıramıtler olsun, mısırdakı pıramıtler, orta ve guney amerıkadakı pıramıtler yapılar rolyefler, nazca ve su an aklıma gelmeyen bır ton yerde ıpucları bızı beklıyor. mesele onları cozumlemede.

Sana bır gercek daha soylıyım. okyanusun altında oksıjensız alanda veuya cok az mıktardakı oksıjen bulunan yerlerde bılmedıgımız denız canlıları mevcut. buyurun ıste. kutuplarda dondurucu sogukta yasayan bır karıdes turu kesfedılmedı yakın zamanda ? dunyamızda bulunan gızemlerı aydınlatırsak uzaya daha hızlı ve saglam temellerle gıdebılecegımızı dusunuyorum

sevgılerımle

 

 

 

 

Çok güzel bir yazı olmuş. Böyle sistemli yapıları şuan bile yapamazken ozmanalar nasıl yapmışlar eminim herkes bunu soruyor. Ama cevap malesef yok. 

Birde konu ile alakasız ama biz insanların şuan dünyadaki amacı nedir acaba? Doğup büyüyüp okuyup çalışıp evlenip çoluk çocuğa sahip olup ölmeyi beklemekten başka amacımız varmı ve varsa ne acaba? Allah bizi sadece bunlar ve kendisine ibadet etmemiz içinmi yarattı?

RA sen ciddimisin. bunu yazan 1 hafta once siteden giderse üzüleceğim araştırmacı paylaşımcı kişi RA mı? biz ne oluyoruz acaba. konunun altına yorum yazan diğer dostlarımız ne oluyor senin gözünde? ben senin araştırmalarını bizlerle, siteyi ziyaret eden ve edecek herkes için hazırladığını düşünüyordum ama...

bu sitedeki [sadece aktif araştırmacı ve paylaşımcı kişilerin] yazdıkları yorumlarda paylaşımlarında son derece ciddi olduklarını düşündüğümden bu yorumunun karşığında yukarıdaki yorumumu silmem icap ediyor. he çok mu ciddi bi yorum yapmıştım hayır. ama durmasınada gerek yok.

 

 

thaliondilfatih..sevgili kardeşim.bence RA.nın asla böyle bir art niyeti olamaz..miltenbergerin ve benim ismimi yazdı diye bunu bu kadar büyütmemek,ciddiye almamak lazım..yapma allahaşkına...o zaman bende RA.dan şunu isterim, bizim isimlerimizin geçtiği iletisini silsin..sende rahat ol bizde..thaliondilfatih seninlede çok yorumlar yaptık..bilgiyi paylaştık..ama espri niteliğindeki bir iletiden alınmanı istemiyorum..farkındaysan zaten espri olsun diye yazılmış bir yorum olduğunu göreceksin..RA.bu yazmış işte:)) takmayın böyle şeylere..hadi kendine iyi bak canım kardeşim..seni seviyoruz....

aslında ilk anda hissetim espri olsun diye yaptığını nedense ciddi gibi geldi sonradan biraz dokundu kalbime bende sildim yorumu. öle çok öfke veya kin hissetmedim. sadece kırıldım. RA nın yorumunu eleştirmek istemem daha fazla da yazmayım. ben lafımın arkasındayım yazdım bitti. tekrardan silmem. kimseye akıl vermeyi sevmem sadece söylemek istiyorum "biraz yerinde zamanında ciddiyet" yoksa farklı anlaşılabiliyor. bu sitede kimseye küsmedim cephe almadım. bende sizleri seviyorum :) daima sitenin ve yapılan tüm paylaşımların istisnasız takipcisiyim ve öylede olacağım.

sevgılı kardesım. yok yahu. Ozellıkle muzaffer kardesımız bana takılır bazen. Onu bulundugu kabuktan dısarı cıkarmak ıcın yazdım ben o yazıyı. Yoksa burası tabıkı ne benım ne muzaffer kardesımızın ne de mıltenberger kardesımızın yerı. Paylasımları herkes ıcın hepımız ıcın yapıyorum tabıkı. Orada bıraz nukte soz konusu. Yanlıs anlasılmaya sebebıyet verdıysem kusura bakmayın lutfen.

sevgili RA..çok ilginç bir yazı olduğunu hemen söyleyebilirim..ama aklıma takılan şu.neden hala burayı kimin yaptığına dair bir bilgi yok..uzayın derinliklerini keşfeden bilim dünyası pekala burayıda kimlerin yaptığını bilebilmesi gerekmezmi?..

.. yok bilinmiyor ise o zaman aklımıza şu geliyor;ya uzaylılar, ya ruhaniler,yani cinler....belkide hz.süleyman nasıl mabedini cinnilere yaptırdı ise,bu şehride belki aynı şekilde birileri cinlere yaptırmış olabilir.hele şehirdeki matematiksel hesaplamalara bakarsak ben bu işte çok çok zeki bir varlıktan istifade edildiğini düşünüyorum..

..yapanlardan bahsederken ,birde yaptıranlar var.yaptıranlar veya yaptıran kim.tek kişi mi? veya çok kişi mi..tam bir muamma...her hangi bir bilgi yakalarsam bu konuda sana yazacağım RA..özelliklede bu şehri kimin planladığına dair..(sakın miltenbergerin işi olmasın)..

..bu aralar zamansızlıktan dolayı forum konusu yapamıyorum.senden yine her zamanki gibi ilginç ve enteresan düşünceler ve konular bekliyoruz..

sen konuyu yap,merak etme biz konuyu, eleştiririzde,eleştirmeyebilirizde,beğenebilirizde,beğenmeyebilirizde,yazabilirizde,yazmayabilirizde,ama her konunu ince bir detaydan geçirdiğimi unutma..araştırmayı severim..

sevgiler ve saygılar....

sevgili muzaffer arkadaşım senin gibi akıla bilime ve uzayda bizden başka canlılar olduğuna inanan akıllı bir arkadaşımın hz. süleymanın mabedini cinlere yaptırdığına hatta onuda geçtim cin diye bişey olduğuna inanmasını aklım almıyor yanlış anlama inançlarını sorgulamıyorum ama dünyamızda olan bu kadar şeyi uzaylıların yaptığına inanmak zaten bir tanrı bir yaratıcı olduğu düşüncesini yok eder. biraz düşünürsen eğer akıllı bir insan olduğunu düşünüyorum ne kadar birbirine zıt şeylere inandığını göreceğini umuyorum. iman aklın afyonudur derler... 

sevgili murat24..bak canım kardeşim dünyadaki bazı olayları uzaylıların yapmış olması derken,bu kesin kanıtlanmış bir olay değilki,bir tanrı bir yaratıcı düşüncesini yok etsin..biz uzaylılar dünyada şunları yaptı demedik.olabilirmi üzerine yazdık,bütün bunlar olabilirmi sorusu üzerinde yapılan düşünceler..birer varsayım,birer gizem..

..hz.süleymanın mabedini cinlerin yaptığına niye inanmadın onu anlamıyorum..kurana  bakmayı niye denemiyorsun..ben bunu kendi düşüncelerime göre yazmadımki..veya siz yeryüzünde yaşayan sadece insanların olduğunu mu sanıyorsunuz...

..adamlar cern de tanrının parçacıklarını ararken biz hala cin varmı yokmu olayına bir açıklık getiremiyorsak vay halimize..neyse konu uzun..selamlar..