Ana içeriğe atla
21 Mart 2014 tarihinde Faruk Kılıç tarafından gönderildi

BİGBANG YANLIŞ OLMALI VE UZAYIN BİR SONU VAR

     BİBANG OLMASI GEREKENDEN BİRAZ SAPMIŞ VE UZAY SONSUZ DEĞİL
Aslında uzay sonsuz değil ve Bigbang teorisi olması gerekenden biraz daha sapmış. Önce Bigbang teorisinden bahsedeceğim. Bigbang teorisi olması gerekenden sapmış çünkü patlamanın hala devam ettiği ve evreni genişlettiği söyleniyor. Ama öyle değil. Bilim adamlarının da savunduğu gibi ‘evrende hiçbir şey yoktan var, vardanda yok edilemez.’ Ama Bigbang teorisine göre evrene yoktan atomlar gelerek evreni genişletiyor. Burada bir çelişki oluyor. Hem evrende yoktan var vardan yok edilemez deniliyor hem de yoktan atomlar geldiği söyleniyor. Evrenin nasıl oluştuğu tam olarak bilinmiyor ama bizim konumuz Bigbang bu yüzden Bigbang sayesinde oluştuğunu var sayalım. Çok büyük bir patlama oldu.(Bu patlamanın nasıl olduğu bilinemiyor!) Sıcak gaz bulutları oluştu ve yavaş yavaş soğudular. Yıldızlar, gezegenler, bulutsular vs. oluştu. Bigbang hala devam ediyor diyorlar. Ama etmemeli çünkü evrene yoktan atomlar gelemez. O zaman Bigbang bir kere oldu ve bitti. Evrenin genişlemesini sağlayan şey şudur: Evrende tüm maddeler doğru orantı ile küçülür. Yalnız evren büyür. Çünkü küçülen maddelerin atomları kopar ve evrene gider. Evren ise bu atomların kimisini, genişlemekte kimisini ise yeni gezegenler, yıldızlar oluşturmak için kullanır. Yani evren hep aynı atom sayısında kalır böylece evrende hiçbir şey yoktan var, vardanda yok olmaz. Bu olayı Legolarda da düşünebiliriz. 9 tane Lego’yu farkı şekillerde birleştirirsek Lego sayısı aynı ama uzunlukları farklı olacaktır.   
Gelelim diğer konumuz uzayın sonsuz olmamasına. Uzay sonsuz olamaz çünkü yukarıda da yazdığım gibi belli bir miktarda atom vardır bu atomlar yer ve şekil değiştirir.
Uzay saniyede 73 km/h ile genişler ve ivmesi 0 dır. Biz saniyede 1 ışık yılı ile yola çıkar ve 100000 ivme ile hızlanarak tek bir doğrultuda yön değiştirmeden gidersek mutlaka uzayın sonuna varacağız. Şimdilik bunu yapacak teknolojimiz yok ama gelecekte ışınlanma makinesini yaptığımız zaman uzayın sonuna gitmekte mümkün olacak.
 

 

Yorumlar

saniyede 1 ışık yılı gitmek mi imkansız ayrıca ışınlanma diye bir şey maalesef mümkün değildir hadi oldu diyelim en fazla bulunduğumuz dünyayı kapsar buda burada yottabyte lık bir veri transferinden bahs ediyorsunuz bu o kadar kolay bir şey değil ki cern deneylerinin epey bir ilerlemesi lazım ama sadece tek bir şekilde uzak noktalara gidilebilir oda eğer evren tek bir atomdan meydana gelmişse ve bağlantıları çözülürse bu aşamada kuantum devreye sokulabilir ama eğer "2 tek yumurta ikizinin evrenin neresinde olursa olsun alınan tepkiyi iki taraf tarafından da eş zamanlı olarak etki gösterir." tezi doğru şekilde işlem görürse yada bunu yapmayı başara bilirsek.