Ana içeriğe atla
29 Eylül 2013 tarihinde muzaffer tarafından gönderildi

Hawking: Ölümsüzlük mümkün

Astrofizikçi Stephen Hawking'in yaşamını konu alan belgeselin prömiyeri İngiltere'de yapıldı. Gösterimin ardından kameraların karşısına çıkan Hawking, ölümsüzlüğün mümkün olduğunu, ancak şu anki imkanların bunu gerçekleştirmek için yetersiz olduğunu söyledi.

Dünyaca ünlü astrofizikçi Stephen Hawking'ın hayatı beyaz perdeye aktarıldı. Hawking'in yaşamını konu alan belgeselin prömiyeri İngiltere'de yapıldı. Gösterim sonrası ünlü astrofizikçi, kameraların karşısındaydı.

21 yaşında motor-nöron hastalığı teşhisi konulan ve sadece 3 yıl ömür biçilen Hawking, ''Bütün hayatımı erken ölüm tehdidi altında geçirdim, dolasıyla zamanı boşa harcamaktan nefret ederim'' dedi.

Yazıları sese dönüştüren bilgisayar sayesinde konuşabilen Stephen Hawking'e, insan bilincinin öldükten sonra var olmayı sürdürüp sürdüremeyeceği soruldu.

'BEYNİ BİLGİSAYARA KOPYALAMAK MÜMKÜN'
Hawking bu soruyu "Bence beyin bilgisayar gibi bir program. Dolayısıyla teoride beyni bilgisayara kopyalamak mümkün. Bu sayede bedenen öldükten sonra bile bir yaşam formu oluşturulabilir. Ancak şu anki imkanlarla bunu gerçekleştirmemiz mümkün değil" diye yanıtladı.

Yaşam enerjisini mizah duygusuna borçlu olduğunu söyleyen Hawkıng'den bir de itiraf geldi. "Bir süper kahraman olmayı seçecek olsam Superman olurdum. Superman'de bende olmayan her şey var" diyen Hawking, yaşam öyküsünün diğer insanlara ilham kaynağı olmasını umduğunu dile getirdi.

NTV

Yorumlar

Hawking ne yapıp edip kendini hatırlatıyor,alanında pek görünende olmadığı için geniş geniş futuristik düşüncelerini Dünya ile paylaşmaktan çekinmiyor,kabul görende var görmeyende,Beyinle ilgili söyledikleri ucu çok açık bir konu olduğu için gelecekte bu konunun nereye sıçrayacağıda belli değil,ama en azından beyinin kendisi bile bu hayal için yeterli,Günümüzde 3d printer la birebir uzay için roket tasarlayan,birebir yenilebilir 3d printer ürünü pizza ve hata oturmak için ev,en nihayet nano teknoloji ürünü yine 3d printer dan çıkma uzay gemisi(gözle bile görünemiyen)konuşulmaya,yapılmaya başlanmışsa,bir gün 3d printer dan hawwking in beyni bile üretilebilir,dedim ya beyin konusu bizi,zamanı,gezegenleri bile aşan bir konu...git gidebildiğin kadar ama geride elle tutulur şeyler bırakarak.Önümüzdeki elli yıl sonunda tıptaki tedavi yöntem değişikliğinden tutunda enerjinin şu ana kadar çevrilmedik yeni biçimleri bile ortaya çıkabilir,Bildiğimiz herşeyi unutup,göz kamaştırıcı bir tablonun içinde kendimizi bulabiliriz.Türkiyede artık küçümsenen boyuttan çıktı,Bizde birşeylerle konuşuluyor olabiliriz gelecekte.Ben önümüzdeki bir kaç yılda halografik TV lerin,telefonların  piyasaya gireceğine inanıyorum zaten bununla birlikte bile herşey yeni boyutta yorumlanır olacak.Sevgiler.

Hawking, ölümsüzlüğün mümkün olduğunu, ancak şu anki imkanların bunu gerçekleştirmek için yetersiz olduğunu söyledi. 

Böyle demiş.Yani imkanlar yeterlilik seviyesine ulaşınca mümkün olabilir (miş).Ama sanal olarak.en azından ben böyle algıladım.Beyni bilgisayara kopyalayabilmek mümkün olabilir diyor.Ama bu zaten gelecekte mümkün olabilir.Bunun yanında insanın tamamen ölümsüzlüğünün olmaması daha başka bir şey.Aslında ise gerçek ölümsüzlük mümkün değil.Galiba hiç te olmayacak.crying

Gerçek ölümsüzlük içinde yaşadığımız bu vücut için fiziksel olarak verilmemiş olduğu halde İnsanoğlunun bunu hep istemesi daha çok nefisle ilgili gibi görünüyor,akıl mantık düşünce ile ölümsüzlük pek istenir durumda değil zaten, yüz yaşında iken onsekiz yaş görüntüsü dahil her türlü özelliklere sahip olunabilirlik düşünceden öte gerçekleşebiliyorsa zaten boyut değişmiştir,Geriye yaşlılık özellikleri ile (hastalıklar dahil)uzun yaşamak kalıyor onunda  pek cazip yanı olabileceğine inanmıyorum.Boyut değiştirmeden bu dünya için yaratılmış insan illada doğup,büyüyüp yaşlanıp ölecek.Bu sürecin dışına çıkış yok.üç yirmi beş yaş iyi ortalaması yapılmış ideal yaş uzunluğu,fazlası düşüşe doğru iğme kazanıyor ve gittikçe hızlanıyor bu yüzden.Zaten Torunun torununu görmek demek, Yaşlı, gözlüklü,bir tarafları tutmayan yada ağrıyan, ağır işiten birini çağrışım yaptırıyor.Benden söylemesi.:-) Haa,Hawking zaten bilim adamı olması nedeniyle  fikirleride  şimdiden ölümsüzleşti bile. Bu nedenle biz ölümlüler onun bu fikirlerini kuşaktan kuşağa kesintiye uğratmadan taşımakla mükellefiz.wink

steping hawking çağımızın en zeki bilim adamı bir prof dr dur hz süleymanın yüzüğünü çalan ifrit ve debelenen bir varlık yani dabbe olabilir.bir mağaradan bir koloni bulup bu insana enjekte edip dünyaya getirebilirler bu örneği dağ filminde görmüştüm mağaranın altından büyük kurda benzeyen koloni çıkardılar ayrıca dabbe yerden cıkacak diyorlar bu kolonide mağaradan çıktı size bir adres veriyim o mağaraya bakun çok ürkürütücü youtube girin mağara atlayaışları caves yazın ve seyredin bu mağranın meksida olduğunu söylüyorlar ama ben çinde bulunan cennet kapısı adı verilen adada olduğunu düşünüyorum benimki sadece bir tahmin