Ana içeriğe atla
24 Ekim 2010 tarihinde hacler76 tarafından gönderildi

20 yıl sonra dünyaya geldi

İngiltere’de Doktorları hayrete uğratan kadın 42 yaşında oldugu halde 20 yıl önce dondurulmuş bir embriyodan nur topu gibi sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

İngiltere’de yaşayan ve ismi açıklanmayan 42 yaşındaki bir kadın, yıllarca tüp bebek özlemiyle yaşadı. On yıllık süreçte başarılı olamadı. Son bir umutla dondurulmuş bir embriyoyla mayıs ayında 3.15 kg ağırlığında  bebek dünyaya gözlerini açtı.

Institute for Reproductive Medicine’da uygulanan tedavide, bir başka kadının 20 yıl önce bir günlükken dondurttuğu beş embriyodan biri kullanıldı. Embriyonun sahibi olan annenin, kendi tedavisi başarılı olunca onları bağışladığı açıklandı.

Sıradışı doğum haberini İngiliz gazetesi Sunday Times duyurdu.

20 yıl donmuş halde kalan embriyolardan ikisi, yeni annenin rahmine yerleştirilmeden önce iki gün laboratuvar ortamında büyüdü. Ancak sadece bir tanesi hayatta kaldı ve dünyaya geldi. 2006 yılında İspanya’da bir kadın 13 yıl dondurulan embriyodan bebek dünyaya getirmişti. Embriyoların 40 yıla kadar dondurabileceği sanılıyor.

GEÇ YAŞTA ANNE OLMA UMUDU
Bu gelişmeyle kadınlar geç yaşlarda, gençliklerinde dondurttukları embriyolardan çocuk dünyaya getirebilecek.

Ayrıca kemoterapi tedavisi yüzünden anne olma şansları azalan kadınlar da yumurtalarını saklayarak bebek sahibi olacak.

 

Yorumlar

Buna benzer çalışmaların yapıldığını okumuştum.

Önce ayılardan yola çıkıldı kış uykusundan .....sonra uzayda uzun seyahatlerde insanın dondurulup varış yerinde tekrar uyandırılması ile ilgili projelerin olduğunu biliyoruz.

Zaten bilim kurgu filmlerdede bu sık sık işlenen bir konu...

 

saygılar..