Ana içeriğe atla
19 Eylül 2010 tarihinde kuzey tarafından gönderildi

Yılın en iyi amatör uzay görüntüleri ...

Uzay denildiğinde ilk akla NASA gelir.NASA kendi sitesinde hergün günün en güzel uzay fotoğraflarını yayınlıyor.

Elinde sayısız uzay aracı ve teleskobu bulunan NASA, bunlar sayesinde aldığı müthiş görüntüleri sayfasına koyuyor.

NASA'nın bu süper fotoğraflarına amatör fotoğrafçılar kafa tuttu.

Greenwich Gözlemevi, her sene amatör fotoğrafçılar arasında 'yılın en iyi astronomi fotoğrafları' başlığı ile bir yarışma düzenliyor.Düzenlenen bu yarışmaya dünyanın dört bir yanından adeta fotoğraf yağdı.Gelen görüntülerin bir kısmı dünyanın farklı özelliğini yansıtsa da özellikle uzay teleskopları sayesinde alınan birbirinden müthiş fotoğraflar görenleri büyüledi.

Arkadaşlar merak ediyorum şimdi bu insanlar bu resimleri olduğu gibimi bize sunuyorlar yoksa üzerinde fotoshopla falan çalışıyorlarmı ???

 

Yorumlar

 

Bu fotoğrafları amatörler mi çekmiş,uzay teleskoplarından yapılan çekimleri amatörler nasıl çekiyor onu pek anlayamadım :)Veya isteyenler uzay teleskobundan fotoğrafmı çekebiliyor?

Bir belgeselde izlemiştim.Teleskopların gönderdiği fotoğraflar siyah beyaz olup çekimden sonra özel bir işlemle renklendiriliyor,asıl orjinal hali ile resim ortaya çıkıyor,buna benzer bir işlem yanılmıyorsam öyle olmalı...

 

RA.katılıyorum..Ayrıca bir haberi burada yayınlamadan önce aslında ne derece doğru olduğunu araştırmak lazım,Bu haberin kaynağında bile amatörlerin çektikleri fotoğraflar kelimesi kullanılsa dahi yanlış olabiliyor..Bu haberin orijinal başlığının bu olduğunuda sanmam,o zaman bu şu demek oluyor;karşısındakileri bunlar anlamaz konumuna koyup onlara yılın en iyi amatör uzay görüntüleri diye sallamak,ve yine karşısındakileri yanlış yere bilgilendirme vs..

Dünyanın en gelişmiş teleskopları uzayın derinliklerinden bir kare fotoğraf çekecek ve siz bunun adını amatörlerin çektikleri diye değiştireceksiniz bizde vay be tamam diyeceğiz..Veya burada bir çelişki var,bunlar amatör işine benzemiyor..Yani teleskopları amatörlermi kullanmış fotoğraf çekmişler,yoksa amatörler kendi imkanlarına göre mi fotoğraf çekmişler?ve ne ile çekmişler.. ne olduğu belli değil..neyse uzatmayalım :))

Haber kaynağı burası sanırım: 

http://www.habervitrini.com/yilin_en_iyi_amator_uzay_goruntuleri-485801.html

 

Haber sitelerinde sık rastlanan bir durum bu, muhtemelen haberin bir kısmı doğru, çünkü resimlerin bazıları amatörler tarafından çekilebilecek nitelikte.

Ancak konu hakkında bilgisi olmayan ve yazıyı siteye yollayan kişinin, bolluk olsun diye araya diğer fotoğrafları da eklemesi sonucu böyle bir manzara ortaya çıkmış olabilir.

 

Ne diyelim; trajikomik...

Evet unknown kardeşimizin sayesinde olayı çözdük..Dünyadan çekilenler amatörler tarafından çekilmiş gökyüzü ile ilgili,diğerleri ise uzay teleskoplarının çektiği derin uzay fotoğrafları..Unknown un verdiği linkte amatörlerin çektikleri zaten açıkça belli oluyor..

Evet dediğiniz gibi araya bolluk olsun diye derin uzay fotoğrafları konmuş,baksanıza galaksi bile var,bir amatörün galaksi fotoğrafı çekmesi :)))

Teşekkürler unknown...