Ana içeriğe atla
10 Mayıs 2013 tarihinde SpaceScientist tarafından gönderildi

NASA'dan Türkiye'ye şok uyarı

NASA, Türkiye'de toprakların bilinç dışı kullanımıyla 2040 yılında çölleşme tehlikesi yaşanacağı uyarısında bulundu.

İZMİR (İHA) - Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri öğrencileri tarafından topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında ‘Erozyon, Küresel Isınma ve Biyoçeşitlilik’ konulu konferansta konuşan TEMA Vakfı Temsilci Yardımcısı ve Eğitimci Merih Yücel, çölleşmenin arttığını söyledi.

Yücel, NASA uzmanlarının yaptığı araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de toprakların bilinç dışı kullanımıyla 2040 yılında çölleşme tehlikesi yaşanacağı uyarısında bulunduğunu açıkladı. Konuşmasına, amaçlarının kamuoyunu doğa ve doğanın korunması konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Yücel, gelişen teknolojiyle birlikte insanların doğaya verdiği zararın arttığı uyarısında bulundu.

Küresel ısınmayla birlikte çölleşmenin de arttığına dikkat çeken Yücel, şöyle konuştu: “NASA bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre, Türkiye toprakları bu şekilde kullanılmaya devam ederse 2040’da çöl olacak. Çölleşme Ege ve Akdeniz’den başlayacak. Doğanın korunması amacıyla yenilenebilir enerjiye geçilmesi gerekiyor. Fişi güneşe, rüzgara takacağız elektriğimizi oralardan alacağız. Köylüler, toprağın verimli kullanımına yönelik yeterli bilgiye sahip değil. Köylüler bu konuda acilen bilgilendirilmeli.”

Böyle olacağı belliydi zaten sonumuz hayır olsun.

 

ALINTIDIR.. 

Yorumlar

Buna bir dur demeliyiz. Televizonlarda veya farklı yayın araçlarıyla bu konu halka duyrulmalı ve bu konu hakkında halkla kongreler ve seminerler verilmelidir. Umarım Türkiye bunu kulak ardı etmez. Tüm sivil kuruluşlar harekete geçmeli ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanılmalı, yenilenemez enerji kaynaklarının tüketimi hem biz tüketiciler olarak hem üreticiler olarak acilen durdurulmalıdır.

 

Sürdürülebilir enerji

Yenilenebilir enerji

Enerji tasarrufu

Sürdürülebilir ulaşım

 

Yenilenebilir enerji

 

Yenilenebilir enerji (kaynakları), sürekli devam eden doğal süreçlerdeki varolan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş ışığı, rüzgâr, akan su (hidrogüç), biyolojik süreçler ve jeotermal olarak sıralanabilir.Fosil yakıtlar, çok uzun bir zaman çizelgesi göz önüne alındığında teorik olarak yenilenebilir iken, istismar edilerek kullanılması sonucu yakın gelecekte tamamen tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır.

En genel olarak, yenilenebilir enerji kaynağı; enerji kaynağından alınan enerjiye eşit oranda veya kaynağın tükenme hızından daha çabuk bir şekilde kendini yenileyebilmesi ile tanımlanır. Örneğin, güneşten elde edilen enerji ile çalışan bir teknoloji bu enerjiyi tüketir, fakat tüketilen enerji toplam güneş enerjisinin yanında çok küçük kalır. En genel yenilenebilir enerji şekli güneşten gelendir. Bazı formlar güneş enerjisini ve rüzgâr gücünü depolar.

 

Kullanıldığı yerler

Yenilenebilir enerji kaynakları doğrudan kullanılabilir veya enerjinin başka bir şekline dönüştürülebilir. Direkt kullanım örnekleri, güneş enerjisi ile çalışan aletler, jeotermal ısıtma ve su veya rüzgâr değirmenleridir. En direkt kullanıma örnek olarak ise, elektrik üretiminde kullanılan rüzgâr türbinileri veya fotovoltaj pilleri verilebilir.

Gelişimi ve çevreye olan etkileri 

Yenilenebilir enerjinin gelişimi, yenilenebilir enerji kaynaklarının insanlar tarafından kullanımı ile ilgilidir. Yenilenebilir enerjinin gelişimine olan ilgi, fosil yakıtların çevreye verdiği atık gazlar ve fosil yakıtlar ve nükleer enerjinin kullanımının riskleri ile doğrudan ilişkilidir.

Bu bilgilerle halk bilgilendirilmelidir. Bu bilgilerde bana göre en önemli kısımlar, 1.paragraf, 2.paragraf, bilgi kutucukları, gelişimi ve çevreye olan etkisi

Kaynak: Kaynak, Vikipedi'ye bağlanmaktadır. 

bu çok komik :) nasa amerika kıtasında olan biten çölleşmeyi çok mu engellemiş ki buradaki çölleşmeden korkuyolar :) bura çölleşmez canlarını sıkmasınlar. çok ilginç

bilinmesi gerekn şey.

doğal olayları asla bir insanın kontrol edemediği dir.

ne bir ısı farklılığını nede bir soyu tükenen hayvanı yaşmasını sağlayamaz.

ancak bozabilir.

kendilerinin yaptığı gibi. bir kaç yerde yaptıkları kendilerince bilinen devasa çalışmalar yüzünden büyük çapta yer kaymaları ve bu sebeble oluşan doğal felaketlere ön ayak olmalarını geçtikleri gibi. kalkıp şimdi türkiyeyi çok mu düşündüklerini söylüyorlar :((((((

sıcaklık artışının amerika kıtasında daha büyük bir olay olduğunu belirteyim.

neden acaba türkiye şeklinde ibareyle geldiklerini merak ediyorum.

ekvatorda sıcaklık her sene 2-3 derece artıyor.

bu türkiyedede doğal olarak böyle.

anlayamadığım tek konu. insanların sanki olağanmış gibibaktıları dünyadaki tek konu şu an türkiye. aslında her tarihte tek konu türkiyeydi ancak bunu pas geçiyorum. yıllardır tek konu türkiye!!!!

acaba neden.!