Ana içeriğe atla
18 Mart 2012 tarihinde Stars tarafından gönderildi

Ufoloji.net için istek ve önerilerinizi bekliyoruz

Merhaba değerli Ufoloji.net kullanıcıları;

Ufoloji.net'i daha da geliştirmek için kampa girdik. Ufoloji Forum'daki bu başlık altına sizlerin yazacağı yorumların bu süreçte, eksiklerimiz ve ağırlık vermemiz gereken konuları belirlememizde büyük payı olacak. Bir çok kullanıcımız çeşitli defa çeşitli başlıklar altında isteklerini belirtti ve hepsini okuduk, değerlendirdik. bunların bir kısmını programımıza da aldık. Ama sizlerden ricamız, tüm talep ve ihtiyaçlarınızı önümüzdeki süreçte bu başlık altında yeniden düzenli bir şekilde bizlerle paylaşmanız. Biz burayı her an takip ediyor olağız. Şimdiden desteğiniz için teşekkürler!

GÜNCELLEMELER

  • "Forum > Bilimsel keşifler" açıklama yazısı güncellendi.
  • Kullanıcılar için geçmişte yaptığı gönderi adetini belirten "Gönderiler:" bloğu, forumda etkin.
  • Yetkili kullanıcılar için profil imajları güncellendi.
  • "Son yorumlar" bloğuna, gönderen bilgisi eklendi.
  • "Ufoloji FORUM" sayfası altına, online kullanıcılar ve forum istatistikleri bloğu eklendi.
  • Youtube videoları içeriğe gömme sorunu giderildi. Videolarınızı artık içerik oluşturma ekranındaki mavi video ikonunu kullanarak içeriğin içine gömemebilirsiniz.

Yorumlar

Bence de sitenin rengi göz yoruyor hani oldukça güzel ben de siyah olmasını isterim arka plandaki gezegenler felan çok hoş ama gerçekten göz yorduğunu farkettim böyle bir dezavantajı var...Siyahlık değilde yazıların beyaz olması göz yoruyor...Buna ek olarak üyelerin mesaj sayısını göremiyoruz rütbe sistemi vs yok olmalı mı?Bilemiyorum yöneticileri ayırt edemiyoruz daha önce de belirttiğim gibi muzaffer de değinmiş forumda neler oluyor kısmı olmalı online üyeleri vs görebilmek hoş olurdu alt kısımdaki etiketler kısmı gereksiz duruyor onun yerine bu gelebilir mesela...Dikkatimi çeken ve düzenleme gelmesini istediğim başka bir şey de bilim kategori başlığındaki açıklama; sadece UFO ve ufoloji ile ilgili bilimsel paylaşımlar diye geçiyor tanımı, bunu biraz daha genişletmelisiniz içerikle çelişki oluşuyor biyoloji fizik kimya gibi konular da eklenmeli açıklamaya her türlü bilimsel gelişmeler vs diye ancak UFO ufoloji ağırlıklı diye belirtmelisiniz tabi aynı şey sinema bölümü için de geçerli oldukça kısıtlayıcı bir tanımlama insanlar izledikleri okudukları dinledikleri herşeyi paylaşabilmeli sadece UFO ve UFOloji ile ilgili değil bunların ağırlıklı olmasında hemfikiriz altını çiziyorum sadece çelişkili ve yanlış geldiği için belirttim müzik kategorisi bile yok zaten...Bunlara kesinlikle düzenleme gelmesini istiyorum yani kategori içerik yazılarına teşekkürler...

Arkadaşlar, sitenin ana temasıyla ilgili (siyah fon) çalışmaları şu an düşünmüyoruz sebebi ise öncelikli olarak işleyişle ilgili konulara yönelmek. Göz yoran siyah tasarımla ilgili görüşleri geçmişte değerlendirdik ve hatırlarsanız siteyi beyaz ağırlıklı yaptık. Bu sefer de aynı oranda eski tasarımı isteyen sesler yükseldi ve biz de geri döndük eski tasarıma. Taktir edersiniz ki bu tasarım değiştirme işlemleri çok kolay ve az zamanda halledilebilecek şeyler değil. O yüzden geçmişteki benzer deneyimelrimiz bize zaman kaybından başka birşey sunmadı. İleriki dönemde tasarımımız değişir mi? Kesinlikle ajandamızda var ama yakında değil. Diğer tüm önerilerinizi bekliyoruz.. Teşekkürler..

Yenilikler için teşekkürler göz yorma problemini gidermek için beyaz yazıları yani ana yazıyı başlıklar gibi sarımtrak yapabilirsiniz :) illa da yoruyor deniyoresa bunu yapın :) kim uğraşcak demi?başlık rengini de değiştirirsiniz bu durumda ve sorun ciddi şekilde çözülebilir çünkü siyah fona beyaz yazılar gerçekten göz alıyor forumun siyah olması sorun değil siyah forumlar da var diyebilirsiniz bu ayrıca yazı tipiyle de alakalı olabilir ve de dikkatimi çeken sağ taraftaki aşırı parlayan yıldız ışığı, özellikle göz alıyor belki de daha kısık parlaklıkta bir arka plan koymalısınız neyse dediğiniz gibi daha önce de beyazmış bir fark olmamış insanoğlu her şeye bir kulp bulur ben siyah olmasını sevdim aslında:) Örnek forum burda yazılar giri ve arka plan parlak değil oldukça iyi bence bir bakın http://****************/ Özel mesajlarımızı silemiyoruz böyle bir problem var sanırım ve alıntılama da yapamıyoruz bu arada kitap film diğer medyaya da el atsanız fena olmaz örneğin ben korku filmi paylaşımı yapamam :) Ama sadece UFO-Uzay odaklı filmler kitaplar ve diziler olması daha iyi gibi siz bilirsiniz...IM dışında web site linki yok belirteyim, adminleri belli etmişsiniz bu sefer de avatarınızdan ettik sizleri neyse:) Tekrardan teşekkürler bir de zengin metin editöründe video ve link butonlarını göremiyorum ben bu teknik bir sorun mu yoksa benden mi kaynaklanıyor?

[quote=cann]

2009,2010 daki gibi chat sistemi olursa güzel olur. Çok güzel geçiyordu bu senelerde.

[/quote]

Biz bu sistemi 2-3 defa istek karşılığı açtık ama her seferinde hüsranla sonuçlandı. Kimse kullanmıyor, bize de yük olmaktan öteye geçemedi maalesef. Öneriniz ve alakanız için teşekkürler.

Şu anda sitenin içinde bulunmak gerçekten inşaat alanında dolaşıyormuşuz hissi veriyor insana,dikine mavi bir çizgiye tıklamak durumunda sayfayı gözün kabul edebilir hale getiriliyor olması,Ama her ne yazılırsa yazılsın sayfa inşaat alanı durumunda ve Yönetimin ciddi bir değişiklik peşinde olması güzel,Bu web sayfaları tasarımları günümüzde çok daha albenili ve kullanışlı hale getirilemedimi yoksa sadece Türkiyede bu konu herkesi pek ilgilendirmiyormu acaba,Ben grafik,tasarım,estetik yönüyle gözüme ilk çarpan halinede önem vermişimdir hep.İçinde ne olup bittiği dışınada pek ala çok güzel bir şekilde yansıtılabilir,Eskiden flashlı sayfalar defter yaprağı gibi olanlara göre daha çekiciydi,Bu forum için elbette alışveriş sayfasından daha farklı bir görünüm bekleriz.Bence Dünyadaki eşdeğer konu web sayfalarının taranıp içlerinden forum üyelerinin ortak beğeni satırları alt alta koyulup buna görede güzel bir sayfa ortaya çıkarılabilir.Sadelik(az renklilik)göze güzel gelen grafik kullanımı,konusuna uygun en yalın sayfa düzeni,forumda kullanılan üye yazılarının konu tekrarından arındırılma takibinin yapılması,Youtube da olduğu gibi her önüne gelenin fake lerle bilgi kirliliğine neden olan video seçimlerinin yapılarak yayınlanmasının önlenmesi(sonuçta burası bir forum sayfası youtube değil),Bazı eski forum yazarları duygusal tepki dahil farklı nedenlerle bilgi tekrarına karşıtlıkları ve onların bu fikirlerininde değerlendirilmesi ile hem onlar kaybedilmez,hemde yeni konulara daha fazla yer verilmiş olunur,Muzaffer gibi üretken üyelerin çoğaltılması,Tercüme edilmiş canlı yayınlarında sergilenmesi (Dünyadan ufo konusunda yeni olanlar)ile organik halde süreklilik sağlanmış olur,Deepfreeze deki konularıda çıkarıp(area51 vb)sadece kütübane adı altında saklama yapılabilir.Dileyen oraya girsin baksın.En son olarak İnandırıcı olmaktan uzak,asparagas,ciddiyetle bağdaşmayan yazılarında forum süzgeciinden geçirilmesi(sansür demeye dilim vermıyor nedense).Benim birden aklıma gelenler bunlar.

Selamlar arkadaşlar forumun teması degişmiş beyaz olmuş bence siyah daha iyiydi ama tabi çogunlukta beyaz istenildiyse öylede olması gerekir lakin benim bir önerim olacaktı beyaz pencere içinde bilim ile alakalı arka plan teması eklenebilir bence gayette hoş olur şu anki hali çok sade kalıyor ufoloji için saygılar sevgiler..

Bu durgunluk hali sadece bu sitede mi var diye biraz baktım ama gördüğüm kadari ile bütün ufo ve uzay vs ufoloji ile alakalı olan sitelerin hepsi de aynı durumda.Yani bir kaç yıl öncesinin hareketli hali hiç birinde yok hepsi aynı durgunluğu yaşıyor.Aynı yorumlar günlerce haftalarca aynı şekilde duruyor.Hani diyorum acaba insanlar uzay işlerinden ufolardan falan bıktı mı? veya artık ilgi alanlarının dışında mı kaldı? Bilmiyorum ama bu durgunluğun yeniden canlanması iyi olur düşüncesindeyim.Çok güzel vakit geçiriyorduk ve bilgileniyorduk ve değişik olaylara tanık olup arkadaşlarımızla iyi sohbetler yapıyorduk..Neyse belki de bu durum, olayın doğalıdır yani belki de böyle oluyordur ve sadece buraya özgü bir durum olmasığı ortada,diğer sitelerde aynı durumda..İnşallah iyi olur herşey....

[quote=muzaffer]

Bu durgunluk hali sadece bu sitede mi var diye biraz baktım ama gördüğüm kadari ile bütün ufo ve uzay vs ufoloji ile alakalı olan sitelerin hepsi de aynı durumda.Yani bir kaç yıl öncesinin hareketli hali hiç birinde yok hepsi aynı durgunluğu yaşıyor.Aynı yorumlar günlerce haftalarca aynı şekilde duruyor.Hani diyorum acaba insanlar uzay işlerinden ufolardan falan bıktı mı? veya artık ilgi alanlarının dışında mı kaldı? Bilmiyorum ama bu durgunluğun yeniden canlanması iyi olur düşüncesindeyim.Çok güzel vakit geçiriyorduk ve bilgileniyorduk ve değişik olaylara tanık olup arkadaşlarımızla iyi sohbetler yapıyorduk..Neyse belki de bu durum, olayın doğalıdır yani belki de böyle oluyordur ve sadece buraya özgü bir durum olmasığı ortada,diğer sitelerde aynı durumda..İnşallah iyi olur herşey....

[/quote]

Evet maalesef böyle bir durum var. Diğer yandan sadece siteyi hareketlendirmek için "Şurada ışık görüldü, buradan uzaylı çıktı" gibi yersiz haberler yayınlamaktan da özenle kaçıyoruz. Dediğiniz doğru; şu an durgun olması gerekiyorsa durgun olmalı : )