Ana içeriğe atla
20 Mart 2013 tarihinde tiryakilim tarafından gönderildi

Dünyadaki İnsanlar

Bireysel İnsan...

Hepimiz bu dünyada bir şeyler yapmanın gayreti içindeyiz. Bu dünyada doğarız, yaşarız ve ölürüz. Nedense İnsanoğlu İlk İnsanın çocuklarının aralarını açıldığı o günden bu güne kadar hep savaşmış ve kıyamete kadar da savaşacaktır. Birbirlerinin üstünden yaşamak, din konusunda anlaşmazlıklar, dünya hayatını zevkini kimseye kaptırmamak, Irk konusunda birbirlerine karşı mücadele etmek vs... 
Ama insanoğlu işte hiç sormaz ki ya bu dünyadan bizde gittikten sonra toprak altında nasıl hesap vereceğiz ? Üstelik şu yaşadığımız ahir zamanında insanlar artık bazı devlet idare ve yöneticilerinin yanlış, kasıtlı ve beceriksiz yönetimleri yüzünden kendi menfaatlerini düşünmeye başlamışlardır. Fakir olan insanlar devlet tarafından çok az bir kısımı düşünülmüş geri kalanlara ise üstüne bir bardak su iç denilmiştir.İşte burada Suç ve suça teşvik eden bir takım olumsuzluklar cereyan etmiş ve edecektir.
İnsanlar tarih boyunca hep zengin olmayı ve üstün olmayı arzu etmiştir. Bu zamanda yaşayan insanoğlu artık kendi menfaatini düşünerek dünyada zulüm gören diğer insanları bile görmezden gelmektedir. Bu arada insanların üzerinden haksız yere menfaat koşan siyasiler, dernekler, kurumlar vs... ham fakir insanların haklarını çiğnemiş hemde zenginlerle fakirler arasına engel olmuşlardır. Ama derneklerin çok az bir kısımı zengin ile fakir arasında köprü görevini yapmaktadır. Eğer insanoğlu geleceğini düşünmek istiyorsa bireysel düşünmekten öteye geçmelidir.Bazı fedakarlıklar yapmalıdır. Bu dünya bütün insanlar için bir geçici bir köprüdür. Önemli olan dünyadaki bütün insanlar arasındaki dil, din, ırk gözetmeksizin iyilik, sevgi, saygı, dünyayı korumak her daim kalıcı olacaktır.Umarım o günleri görürüz.

akıllı yaşam

Yorumlar

İnsan dünya için bir kabus,olmaması gereken bir canlı.Dünyada hiç insan olmasaydı dünya kendi kendine yeten,harika bir yer olmaya devam edecekti.Ne olduysa insan yaratılıp yeryüzüne geldikten sonra olmaya başladı ve ilk katil ortaya çıkarak ilk ölüm gerçekleşti ve böylede devam etti gitti ve devam da edecek.Bazan düşünürüz insan hiç yaratılmasaydı diye.Ama bu düşünce ve istek hiç yaratılmamış insanın yapabileceği bir şey de değildi tabi.Öyle istendi ve öyle de oldu.Beni bilin dedi yaratıcı ve insanı yarattı.Ama insan yaratılış kurallarına hiç bir zaman uymadığı için hep kaybetti ve kaybetmeye de devam edecektir.Biraz farklı düşünüp olayın farkına varan toplumlar kendilerini biraz olsun düzeltebilseler de bu asla yeterli olmadı.Yaratılışın kurallarına uymayanlar savaştılar öldürdüler ve öldüler.Ne deniz kaybetti ne toprak eksildi veya arttı.Ne bitkiler zarar gördü nede hayvanlar.Eden bulur misali kötülüğü insan üretti ve kullandı ve bu ürettiği ile yine kendi kendini zarara soktu.Kendini yetiştirememiş ve kurallara uymayan yöneticiler de acemilikleri ile insanları yönlendirmeyi başaramadı.Kimileri savaşın dedi savaştılar ve çok topraklar aldılar ama yine de eski hallerine dönüp kaybettiler.Savaşmayıp durduğu yerde oturanlardan bazıları ise tembel davrandı çalışmadı ilerleyemedi ve bunlarda kendi içlerinde çöküp gittiler.Yaratılış kanunlarını uygulayanlarda bir zaman sonra bu uygulamadan vaz geçti ve bunlarda kaybetti.Dünyanın neresine bakarsanız bakın her coğrafyada davasını kaybetmiş bir toplum mutlaka vardır ve hatta dünya insanının çoğunluğu insan olmanın gerekliliğinin farkında olmadan aciz bir hayat yaşamakta ve inatla yaşamaya devam etmektedir.Peki kime ne bundan.Yaratanmı suçlanacak neden yarattın diye.Dünya mı suçlanacak niye varsın diye.Kötünün akibeti hiç şaşmaz yani sonu yok olmaktır.Ve suçlu ise yine kendisidir.Yani kendi kendini bilerek yok etme böyle oluyor.Selamlar..

Sabit yörüngesinde hiç sapmadan içinde bulunduğu sistemdeki diğer gezegenlerinde varlık nedenleri ile yine içinde yaşaması için yaratılmış biz insan denen canlı,Fiziksel bedenimizle bize bu dunyadaki yaşadıklarımızın kaydını yaptırtıp ruhlarımızın toplandığı ilahi yaratıcımızın yanında kayıtlarımızla sınava tabi tutulacığımız bir döngü içinde yaşama anlam katarken,diğer yandan yine bize verilen yeteneklerin Dünyayı mahvetme gibi bir işte bilinçsiz kullanıma açtığımız özelliğimizle ne yaptığımızın farkına bile varamıyoruz.Tam burda bütün bunları dondurup,hayat insan tarafından hiç yaşanmamış olarak yeniden programlansaydı,Öncelikle Tüm icatlarının tekrar sıfırlanıp Dünyanın yapısına zarar vermeyecek yapıya sahip olmaları sağlanmış olsaydı, İnsanlık kendi eğitim ve kültürünü bu günkü gelinen son noktaya göre değilde Yaradanımızın bizi donattığı güzellikler içinde olunacak yapısını koruyan eğitim ve kültürü yaratabilseydi diye düşünürken, Öte yandan yüzlerce yıldır toprağın altında meydana gelen fosil yakıtın Dünyada olmasının nedeni neydi diye sormamız gerekiyor,sanki illada o fosil yakıt insana buldurulup çevreyi kirletmesi için adeta sunuluyor gibide düşünmek gerekiyor.Hala daha o yakıtla çalışan motorlar,yine o üründen yapılmış yollarda kullanılıyor,dahada çeşitlendirilerek yaşamın her görüntüsü üzerine adeta hortumla fışkırtılıyor.Denizler bile kirlendi,simsiyaha boyanmış martıları unutmadık.Yani bunlar yetmedi hızımızı alamadık,Genleri değiştirilmiş yiyeceklerle kendimizi besleyip nerdeyse hilkat garibeleri doğmaya başlayacak,hala daha da pislik içinde yüzdüğümüzü göremiyoruzda Elin Amerikalısı kılığnda o topraklar senin bu topraklar benim fosil yakıt peşinde onu bunu öldürüp duruyoruz,burda milliyet din ayırımı yapmak amacında olmadan söylüyorum,bir insan olarak ne yaptığımızdan bahsediyorum.Su yerine petrolle yıkanıp petrol içsek daha kısa süre içinde neslimizi tüketsek iyi olurdu.Eğer çok büyük bir mucize(ki bunu maalesef diyorum)olmazsa İnsan dan benim hiç umudum yok.Herşey sil baştan değişmesi gerekiyor ama insanın (Ego)çıkarını ön plana çıkartmayan şekilde,eh buda bize indirilen kitabımıza rağmen olmadığına göre gerisini siz düşünün.Kısacası Ben umutsuzum insanlıktan.Okullarda okutulan kitap adlarını düşünün,içindekilerle insanlığı mı aydınlattığımızı sanıyorsunuz?O bilgilerle aydınlanmış insanın neyi ne kadar karartığınıda görmüyormuyuz?Sevgiler.