Ana içeriğe atla
6 Mayıs 2012 tarihinde Stars tarafından gönderildi

Herkese selamlar!

Yönetim olarak birşeyler söylemek gerekiyorsa eğer; biz ufoloji.net açıldığından beri hiçbir forum içeriği göndermedik ve gönderilen hiçbir içeriğe, saygısızlık barındırmadığı taktirde karışmadık ve karışmayız da. Sloganımız da bellidir zaten, "Söz konusu bilinmeyen olduğunda her şey mümkündür". Hatta öyle ki; bu işin içinde çok uzun zamandır bulunduğumuzdan ve bir çok kaynağa bağlantılı olduğumuzdan dolayı neredeyse emin olduğumuz verilerin aksine şeyler paylaşılmıştır bu sitede ve yine de bir şey yapmamışızdır. Sonuçta biz burayı kendimiz için kurmadık. Araştıran, gerçeği bulmak yolunda kendi için ve kendi gibiler için az da olsa birşeyler yapmak isteyen bireyler için kurduk. Uzun lafın kısası; bu bundan sonra da böyle olacaktır.

Sitemizde kabul edemeyeceğimiz tek şey saygısızlıktır, bunun dışında her şeye açığız. Hiçbir gelir kaynağı olmadan (reklam,sponsorluk,vs..) tamamen iyi niyet ve bilgi paylaşımı uğruna süren bir projeden bahsediyoruz. Bizim de yetişemediğimiz veya yanlış yaptığımız noktalar olacaktır, normaldir. Ama tekrar söylüyorum; eğer sitemizde içerik kalitesinde veya gönderim oranında bir düşüş varsa bu bizim değil kullanıcılarımızın seçimidir, çünkü içerikleri biz göndermiyoruz.

Yine son zamanlarda oldukça öne çıkan sitenin tasarımı konusuna değinmek istiyorum. Geçtiğimiz hafta bu konuda çalışmalara başladık. Biraz zaman alacak bir iş bu, çünkü ufoloji.net gibi bir sitenini tasarımını değiştirmek sadece onu hazır hale getirip yayına almaktan ibaret değil. Beraberinde getireceği bir çok teknik anlamdaki artı ve eksiği de hesaplamanız gerekiyor. Yeni tasarımla alakalı fazla detay veremesem de şunu söyleyebilirim ki; yeni tasarımımız şu anki gibi siyah ağırlıklı değil tam tersine açık renk (beyaz-gri) tonlarda olacak ve uzun bir süre de değişmeyecek. Daha önceden yine beyaz tonlarda bir tasarıma geçiş yapmıştık fakat bazı kullanıcılarımız bu sefer de eski tasarımı geri istediklerini söylediler ve biz de bu sese kulak verip şu anki tasarıma geri döndük. Yani ne yaparsanız yapın belli bir kısım kullanıcının memnuniyetini kazanıp diğer bir kısmınkini kaybediyorsunuz. O yüzden yeni tasarımımız, kolay kullanım üzerine kurulu ve şimdiki tasarımda bulunan eksiklerin giderildiği daha sade bir arayüze sahip olacak.

Ufoloji.net açıldığı günden beri gerek Türkiye'de, gerekse dünyadaki bir çok benzer siteye tasarım ve işlevsellik anlamında yol gösterici olmuştur. Örneğin sitemizin arka fonunda bulunan görsel ve üzerindeki transparan yapıyı Türkiye'deki hemen her ufo-paranormal kuruluş/grup sitesi tasarımlarını değiştirerek kendi yapılarına entegre etmiştir. Laf aramızda hiçbiri bizimki kadar güzel değil : )

Şaka bir yana; getiriğimiz bu yeniliğe, yeni tasarımımızda veda ediyoruz. Yani arka fondaki görselimiz tamamen kalkıyor ve yeni bir yapıyla kullanıcı karşısına çıkıyoruz (söz veriyorum, bu sefer taklit edilmesi daha kolay). Belki ileride yeni tasarımımıza da farklı bir çekicilik katabiliriz, ama ileride..

Biz bunları yapıyoruz peki siz ne yapmalısınız?

Ufoloji.net'e kaliteli ve güncel içerikler gönderin...

Bunu neden yapmalısınız?

Diğer forumlara gönderdiğiniz içerikleri sadece o forumun üyeleri görür, ancak ufoloji.net'e gönderdiğiniz içerik eğer yeterli kalitede bulunursa sitenin anasayfasına yükseltilir ve sistemimiz otomatik olarak bunu en popüler sosyal paylaşım ağlarında anında paylaşır. (Facebook, twitter, Google+, Pinterest, Friendfeed,vs..)

Bu paylaşım ne işe yarar?

Ana sayfaya yükseltilen ve bahsi geçen sosyal ağlarda paylaşılan içerik (kaba bir hesapla) yaklaşık 50.000 kişinin o an baktığı ekranına düşer. Forumda şans eseri karşılaşacağınız bir içerik olmaktan çıkıp, bir makale değeri kazanır. Böylece yayımınız daha fazla okuyucu kitlesiyle buluşur. Zaten gönderimin amacı da bu değil mi?

Böyle bir içerik oluşturmak için nelere dikkat etmelisiniz?

Aslında çok basit.. Mutlaka bir kapak görseli eklemelisiniz, bu birinci kural. Ayrıca gönderinizin içeriğindeki metni çok kısa tutmamalısınız. Açıklayıcı, bir araştırmaya dayanan ve eğer alıntı bir içerikse [alıntıdır] ibaresini barındıran bir içerik olmalı. Örneğin sadece bir görüntü ve altına yazılmış iki satır yazı olan bir içerik bizim için oldukça önemli olsa da anasayfaya yükseltilemez.

Yorumlar

Çalışmalarınızda şimdiden başarılar dilerim.Her şeyin daha güzel olacağını hissediyorum.

Bir yorumun veya konunun sadece belirli bir kısmına yorum yapmamız gerektiği zaman "Alıntı İle Cevapla" seçeneğine ihtiyaç duyuluyor gibi.Yeni tasarımda bunu da isteriz sayın Stars.      Çok mu oluyorum yoksa:)

Bu halini gerçekten sevmiştim geceleri girip şöyle bir iki şeye bakıyorum kendimi uzayda gibi hissediyordum : ) yeni arka planda çok güzel olmuştu, kendimi bu aralar ufolojiden (ufoloji.net'den değil ) kopardım :) o nedenle fazla ilgilenemiyorum, elinize sağlık tabi hoşnutsuzluklar hep olur bence forumun işlevselliğine de ağırlık verilmeli örneğin muzaffer'in dediği gibi alıntı vs olmalı bu forum dışında başka bir forum motoru kurma imkanı da yok sanırım, işlevsellik açısından şu anki forumun zararları olduğunu düşünüyorum neyse kolaylıklar diliyorum...

Söylenecek hiç bir şey yok.Tek kelime ile harika olmuş.Hele üstten geçen konu başlıkları müthiş bir yenilik.Kopyalayanlar çok olacaktır :) Görsellik ve renk uyumluluğu harika bayıldım..Genel olarak bakıldığında daha bilimsel bir görsellik sunuyor.Göz yorma problemi yok..Tasarlayanlara ve emeği geçen herkese teşekkürler...

Eskiden site daha güzeldi deyip duruyoruz ama çalışmaya sıra geldiğinde çoğumuz uğraşmak istemiyoruz.Bir sitenin popülaritesinin yükselmesi için katılımın fazla olması gerekmez mi?.Yazacak çizecek kişilerin olması ve yazması çizmesi lazım.Ülkemizde ufoloji ile ilgili olarak kaç site var ve kaçı bu popülariteyi yakalamış durumda.Araştırdıklarıma göre en fazla iki site var ve biri de burası.Ama anlaşıldığına ve görüldüğüne göre ülkemizde ufolara ve dünya dışı yaşama pek ilgi duyulmuyor.İlgili olanlar ilgili site arayışında ama onlarda site araştırmasından aciz görülüyor ve basit bazı ufo sitelerinde kendilerine yazık ediyorlar.Burada ise önceden çok sık katılım olurken bu katılımların son zamanlarda epey azaldığını görüyoruz.Sebep ve sorun nerede diye de baktığımızda,siteden kaynaklanan bir sorunun olmadığı apaçık ortada görülüyor.Site yönetiminin kullanıcılara karşı her hangi bir olumsuz davranışı ve etkisi tepkisi asla olmuyor.O halde yukarıda dediğim gibi tembellik ve vurdumduymazlık kesinlikle bizlerde.Eski yazarlardan bir çoğunun katılım yapmamasına bir anlam vermek zor.katılımların daha sık olması arzusu ile herkese selamlar...