Ana içeriğe atla
12 Eylül 2012 tarihinde muzaffer tarafından gönderildi

Mamutlar geri dönecek..

 

Sibirya'da bir mamuta ait tüy, yumuşak doku ve kemik iliği bulundu. Bazı uzmanlar, canlı hücrelere de ulaşılması halinde, 10 bin yıl önce soyu tükenen canlının kopyalanabileceği görüşünde.

 

MOSKOVA - Sibirya'da bulunan iyi korunmuş, donmuş tüylü mamut kalıntıları, tarih öncesi dönemde yaşayan bu hayvanın kopyalanması umudunu doğurdu.

Rusya Kuzey-Doğu Federal Üniversitesi, uluslararası araştırmacılardan oluşan bir ekibin, kuzeydoğudaki Yakutia bölgesinde yaz dönemi yaptıkları keşif gezisinde, 100 metre derinlikte mamut tüyü, yumuşak dokuları ve kemik iliği bulduklarını açıkladı.

Gezinin lideri Semyon Grigoryev, internette yayın yapan Vzglyad gazetesine yaptığı açıklamada, ekipteki Koreli bilimadamlarının, mamut kopyalamak umuduyla kalıntılarda canlı hücreler bulmayı amaçladıklarını söyledi.

 

Grigoryev, canlı hücreler bulmaya yönelik araştırmanın aylar sürebileceğini, araştırmanın, en erken yıl sonunda sonuçlanacağını kaydetti.

Tüylü mamutların, 10 bin yıl önce yok oldukları sanılırken, bilimadamları, küçük grupların, Alaska'da ve Rusya'nın Sibirya sahilindeki Wrangel Adası'nda daha uzun süre yaşadığını düşünüyor.

Tüylü mamutların genetik şifresinin büyük bölümü, Sibirya'da donmuş kara parçalarında bulunan tüy yumaklarından çözülmüştü.

Bazıları, donmuş toprakta canlı hücreler bulunsa dahi tarih öncesi döneme hayvanı yeniden yaratmanın imkansız olduğuna inanıyor.

AA

 

 

 

Yorumlar

muzaffer ben de bu haberi paylaşacaktım hatırlarsan daha önceki bir haberde Rusya'nın buna izin vermediğini görmüştük http://ufoloji.net/ufo-forum/3330/klonlamaya-rusya-engeli şimdi ise böyle bir karar almaları şaşırtıcı Rusya kendi eline mi aldı işi ne? Belki de daha önceki haber yanlış yansımıştı bilemiyorum...Kopyalamak için canlı hücre dışında başka yollar yok mu acaba? Canlı hücre bulurlar umarım...