Ana içeriğe atla
9 Şubat 2011 tarihinde kuzey tarafından gönderildi

Türkiye'nin NASA'sı geliyor!

Türkiye uzaya açılıyor. Uzay araştırmaları konusunda açığı kapatmak için düğmeye basıldı. Türkiye Uzay Kurumu kuruluyor.

Uzay çalışmaları konusunda atılım yapmak için düğmeye basıldı.
Türkiye Uzay Kurumu kuruluyor. Kurum Türkiye’nin uzaydaki haklarını koruyacak.

Milli uzay politikalarını belirleyecek olan kurum, insanlı ve insansız uzay programları için astronot da yetiştirecek

Türkiye Uzay Kurumu yerli uzay aracı tasarlayacak, bunların testlerini yapacak ve prototipler geliştirecek.

Yapılacak tüm bu çalışmalar için yeni araştırma labaratuvarları kurulacak. Ve yerli üretim araç uzaya gönderilecek.

Uzay Kurumu uzay araçlarının fırlatılabilmesi için fırlatma rampaları geliştirecek, kuracak ve işletecek.

Uzay araçlarında kullanılacak her türlü yakıt ve kimyasal maddeyi imal edecek.

Kurum, Ulusal Güvenlik İçin de Kullanılacak

Süper yetkilerle donatılacak Türkiye Uzay Kurumu, ulusal güvenlik için de kullanılacak.

Olağanüstü hâller, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş halinde tüm uzay sistemlerinin ulusal güvenlik ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasını sağlayacak.

Kodlu ve kriptolu haberleşme yapmaya yetkili olacak.

Milli uzay politikası doğrultusunda planlama yapacak.

Havacılıkla ve uzayla ilgili her türlü standardı belirleyecek.

Türkiye’nin uzay açılımı önümüzdeki yıllarda sonuç verecek gibi görünüyor.

  

Yorumlar

Sn kuzey ;

teşekkürler. eline sağlık.

 

geçenlerde ülkemizin görünürde elinde bu konularla ilgili birşey olmadığına hayfılanıp üzülenler vardı.Ben şunu söylemiştim. eğer bir haber varsa resmi olarak eminim alt yapısı çoktan vardır.Sadece bir takım gerekçelerle ki , en önemlisi sabotaj ve güvenliktir , gizlenmektedir. Bunun kadarda doğal bir şey yoktur.

Artık ülkemizde Uzayda Söz sahibi ülkelerden bir olma yoluna girmiştir.. Bursa ulu camii kabartmaları , bu tür haberlerle dahada anlamlı hale geliyor.

saygılar.

 

Değerli arkadaşlar ;

Düşüncem , içinde bulunduğuz  yüzyıl tamamen uzaya odaklanacak insanlık. uzaya ve gezegenlerde yaşam için çeşitli araştırma ve deneylere sahne olacak.Hatta bir taraftanda diğer sitemlerdeki yaşam ve seyahatler..

boynumuz çok ağrıyacak , çünkü gökyüzünden gözümüzü ayıramayacağız galiba :)

umarım bu yarışta hakedeceğimiz yerimizi alacağız ülke olarak.

 

saygılar.

 

merak etme Grandrock ;

Zaten amerikanın önündeyiz çoğu şeyde .. bir bu eksik kalsın.. oda kapanır . çok kolay.

 

uzaylılara ihityaç yok bunun için. ülkemizde çok parlak beyinler var.  Nasa danda bilirsiniz yaklaşık % 30  çalışanının Türk olduğu rivayetleri var..

Neden acaba :)

saygılar.

bana hala hikaye gibi geliyo bu yazılanlar. bu kadar masrafın altından nası kalkıcaklar? gemilere tüp falan mı taktıracaklar? çok yakar diye küçük motorlu araçlar tasarlayıp, benzin parasını fırlatan zihniyetlerden yerli üretim uzay mekiği yapmasını açıkçası hiç beklemiyorum. hayaldende öte bi durum. ama ne diyebilirim ki? olursa sevinirim. bizimde uzayda temsil edilmemiz gerek. ama hala çok zor gibi geliyor. ben büyük ihtimalle bu olayı göremiyeceğim :)

Sn winchester ;

 eğer 20  30 yıl daha ömrümüz olursa kesinlikle görücez..Belki çok daha kısa sürede  masraflar evet kabul yüksek olabilir. ama bunların altından kalkacak kadar iyiyiz bu projeler zaten alt yapı olmadan iş olsun diye başlatılmaz.özellikle bu konuda. ben inanıyorum ve güveniyorum.

 

sadece göründüğünden fazlası var. her anlamda...

saygılar.

Bu çok komik ya :S saçma sapan birşey türkiye mi gidicek peh... Türkiyenin gide bilmesi için daha çooook fırın ekmek yemesi lazım bizdeki bu zihniyetler olduğu sürece hiç birşey olmaz bizim ülkede,daha ülkemizde otomobil bile üretemiyoruz uzay aracı mı ürete bilcez bunlar tamamen hayal ürününden başka birşey değil.

niye saçma olsun asıl senin zihniyetin bizi bir yere götürmez. biraz azim yeter.

 

  otomobil üretemediğimizi de nerden çıkardın. ülkemizdeki otomobil fabrikalarını saydırma şimdi. oralarda hiç yabancı çalışmıyor. sadece üretilen otomobil markaları yabancı lisanslı o kadar. kendi otomobilimizi üretmekte ne var. tek endişe var dışarıya satma endişesi.

zaten kendine güvensiz insanlarımız yüzünden bir yere gelemedik ya neyse.

ne mutlu uzaydayım diyene.

Türkiye, Sanılan ve bugüne kadar algılanmış olan bir ülke olmanın dışına çıkabilirmi,Bilim ve teknoloji alanındaysa bence çıkabilir,hatta böyle bir ivme kazanılmış durumda gibi görünüyor.Star Wars daki konuşan birbirleri ile iletişim kurabilen robotların birde insanlarla olan diyologlarını hatırlarız,İşte bunlarda Fantastik Bilimkurgu objeleri olmaktan yavaş yavaş çıkıp hemde bizim ellerimizden yeni bedenlere taşınmak üzereler.Bugün gördüğüm bir haber bu bakımdan baya ilginç geldi.''Google, ileride düşünce ile yönetilen arama motorları geliştirebilmek ve arama motorlarını kişinin o anki duygu ve düşüncelerine göre yönlendirebilmek amacıyla projeyi destekliyor.''Bu projeyi kimin ellerinde dersiniz?Proje yürütücüsü Prof. Dr. Fatoş T. Yarman Vural, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde .Prof. Dr. Yarman Vural, insanoğlunun akıllı makineler yapmayı başardığına işaret ederek, bu makinelerin insanlardan daha iyi satranç oynadığını, çok daha hızlı hesap yapabildiğini vurguladı.

''Ama şimdi ilk kez, bu yapay zekalı makineler kendisini yaratan doğal zekayı anlamaya çalışıyor'' diyen Yarman Vural, bunun çok heyecan verici olduğunu söyledi. Yarman Vural, ''Henüz başlangıç aşamasındayız. Geliştirdiğimiz sistem şimdilik sadece kendisine daha önceden öğrettiğimiz düşünceleri anlayabiliyor ve yüzde 80 oranında doğruluk payına sahip. Bu yüzden daha da geliştirilmesi gerekiyor'' diye konuştu.Düşüncelerin Okunması,hemde bir makineye bunu yaptırmak,vede bizim tarafımızdan,İşte böyle bir Ülke görünümümüzde var artık.Herşeye rağmen bir gün bunlar birbirleri ile birleşip her bir ayrı proje ile yani,Bir bütünü meydana getirecek bizdede,O bütün Uzaya açılan penceremiz ise,Gerçekten kendimizle övünebileceğizde artık.Çok uzakta görünmüyor o günler.Kimbilir Stephen Hawking'e de bir katkımız olur belkide..Ama Amerikanın Google'ı sahiden uzun süre kendi alanında kimseye bir şey kaptırmayacak gibi,İnsansız araç da bunların bir başka konusuydu.Birde Google -Hubble  ortak projeleri sonucu alışılmışın dışında gözlem ve kayıt aletleri ortaya çıkarılabilseydide şu aptalca ufo görüntüleri tamamen hafızalarımızdan silinseydi diyorum,Hatta aya yerleştirilmiş araçlarla isteyen canlı olarak Ayın her tarafına en yakından bakabilseydi.