Ana içeriğe atla
11 Temmuz 2012 tarihinde mevsimler4 tarafından gönderildi

Nasa nın yeni hızlı Marsa gidecek uzay aracı Orion tanıtıldı

 

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Mars’a gitmesi planlanan Orion uzay aracını 05 Temmuzda Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde tanıttı. NASA, 500 milyon dolara (900 milyon TL) mal ettiği, Mars'a astronot taşıyacak olan Orion uzay aracını, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ne taşıdığını açıkladı. Dört astronot taşıma kapasitesi olan Orion'un insanoğlunu 76 milyon kilometre uzaklıktaki Mars'a götürmesi, 5 önemli denemenin ardından gerçekleşecek. Ay’a inen Apollo kapsüllerini andıran Orion uzay aracının ilk uçuşunu 2014 yılında yapması planlanıyor.

İşte, NASA'nın planı ve rüya yolculuk için yapacakları

1- İlk deneme uçuşu 2014'te yapılacak ve Orion'un ısı kalkanı, paraşüt ve diğer sistemleri test edilecek.

2- İkinci deneme 2017'de gerçekleşecek. Orion, 10 kat uzak bir mesafeye, Dünya'dan 5 bin 550 kilometre uzağa gönderilecek. NASA'nın halen üzerinde çalıştığı roket sistemini kullanılarak, insansız bir Orion uzay aracını Ay'ın yörüngesine bırakacak.

- Dönüşte de, Ay'dan dönen bir uzay aracının enerjisinin yüzde 84'ünü kullanacak.

- NASA program menejeri Mark Geyer "Bu deneme uçuşu, ısı kalkanını zorlayacak, bizim de yapmak istediğimiz bu" dedi.

3- Üçüncü deneme 2021'de yapılacak ve Orion ilk kez mürettabatla test edilecek.

4- Dördüncü deneme tarihiyse 2025. Orion, Dünya çevresindeki bir astreoide gidecek.

5- 2030'lardaysa Mars'a astronot ayak basacak.

Orion’un bugüne kadarki en gelişkin, en hızlı uzay aracı olacağı söyleniliyor. NASA yetkilisi Lori Garver, “Orion’un Kennedy’ye gelmesi 2025’e kadar astreoide, 2030’lu yıllarda da Mars’a insan yollama hedefinde önemli bir adım” dedi.

 

Yorumlar

Nihayet azda olsa bizdede kıpırdanma oluyor galiba,Uzaydan daha fazla istifade etmeye karar vermişiz,ilgili haberden kısa bir alıntı.Türkiye'nin uzaydan daha fazla istifade edebilmesi maksadıyla uydu fırlatma merkezi kurulumu projesinin başlatılmasının da kararlaştırıldığı toplantıda, şu kararlar alındı: ''ANKA İnsansız Hava Aracının daha uzun menzil ve yük taşıma kapasitesine sahip Turbo-Prop Motorlu versiyonunun ön tasarım faaliyetleri için TUSAŞ firması ile sözleşme görüşmelerine başlanması;...diye devam ediyor...Kendi uydumuzuda iyi kötü yapıyorduk sanırım,hadi hayırlısı,teknolojimiz bizi nereye kadar fırlatabilecek göreceğiz nihayet..