Ana içeriğe atla
15 Haziran 2012 tarihinde mevsimler4 tarafından gönderildi

Uzaydan atlayarak hız rekoru kıracak

 

Avusturyalı çılgın paraşütçü Felix Baumgartner, helyum balonlu özel kapsül ve astronot giysisiyle çıkacağı 37 bin metreden serbest atlayış yaparak hız duvarını geçmeye çalışacak

ABD'de tarihe geçecek atlayışı yapacak olan Felix Baumgartner'ın heyecanlı çalışmaları devam ediyor. Daha önce İngiliz Kanalı'nda ve Hırvatistan'daki 190 metre derinliğindeki mağaraya paraşütle atlayan "korkusuz" lakaplı sporcu Baumgartner, artık hazırlıklarının sonuna geldi. Yaklaşık 37 bin metre yüksekten Dünya'ya doğru serbest düşüşle atlayacak olan Baumgartner, 35 saniye boyunca paraşütünü açmayacak. 

Bu süre içinde saatte 1332 kilometre hıza ulaşarak ışık hızı duvarını aşmayı planlayan korkusuz paraşütçü, özel bir kıyafet ve oksijen tüpleri ile hayatta kalacak. 7 yıldır nasa tarafından eğitilen Baumgartner, 10 dakika sürecek olan atlayış ile bir insanın ulaştığı en yüksek uçuş hızı, en yüksek insanlı balon yolculuğu, en yüksek atlayış ve en uzun serbest düşüş rekorlarını da kırmış olacak. Atlayışın çok riskli olduğunu anlatan korkusuz paraşütçü Baumgartner, "Bu bir uzay görevi. Annemi üsse götürmekte kararsızım" dedi. "Ölümcül bir şey olduğunda annemin orada olmasını istemem" diyen 43 yaşındaki sporcu, kıyafetine zarar gelmesi durumunda yaşamını kaybedebileceğini kaydetti. Baumgartner, 19 bin metreye kadar bu tehlikenin devam edeceğini kaydetti. Daha önce yaklaşık 22 bin metreden atlayarak, başarılı bir test yapan Baumgartner'ın atlayışından sonra kontrollü şekilde helyumu boşaltılan kapsül de, paraşüt yardımı ile yere indirilecek.  daha önce birkaç kez ertelenen atlayışın temmuz ile ekim ayları arasında yapılacağı kesinleşti.

Yorumlar