Ana içeriğe atla
23 Haziran 2012 tarihinde muzaffer tarafından gönderildi

Dünya Dışına Yolculuk..

 

Bir uzay aracının atmosferin dışına çıktığı anlar, bağlı olduğu rokete yerleştirilen kamerayla görüntülendi.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Temmuz 2011’de sona eren Uzay Mekiği programında görev yapan Michael Interbartolo, bir uzay aracının yolculuğunu roketin üzerine yerleştirdiği kamera ile görüntüledi.

Interbartolo’nun yerleştirdiği kameranın çektiği görüntüler, 30 yıl süren uzay mekiği programını konu alan “Ascent: Commemorating Shuttle” adlı belgeselde yer alacak. Görüntülerde, beş dakikanın ardından 4,800 km hıza ulaşan uzay aracı atmosferin tamamen dışına çıkıyor ve itici roketten ayrılıyor. Roket, uzay aracının gövdesinden ayrıldıktan sonra Atlantik'in sularına doğru dalışa geçiyor. 

Uzay aracını atmosferin dışına taşıyan roketin katı yakıt iticisine bağlanan kameranın kaydedemediği ses efektlerini, Skywalker Sound şirketi tarafından videoya yerleştirildi. Aynı şirket, George Lucas’ın filmlerindeki ses efektlerini üretmesiyle biliniyor.

Kamera, uzay aracını atmosferin dışına çıkardıktan sonra gövdesinden kopan itici roketle Dünya’ya düşmeye başlıyor ve Atlantik’in sularına gömülüyor. Yaklaşık dokuz dakikalık kayıt, uzay mekiği programı hakkında çekilen en güzel videolardan biri olarak kabul ediliyor.

Sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim.Sesler harika..

 

[video:http://youtu.be/Mb6GM5DrEro]

 

Yorumlar

Video paylaşımı için teşekkürler..İnsan düşünmeden edemiyor bir taraftanda,Bu DDV lar da eminim ne videolar çekip gidiyorlardır Dünyadan,adamlar da bir defa olsun muziplik olsun diye bir kameralarını falan ortada bırakıp gitmemişlermi acaba,öyle bir alet ne unutulmuş,ne düşürülmüş amma ciddi ddv larmış bunlarda hayret doğrusu.Haktanın gezici müzesinin üstüne bir kameralarını bırakıp gitseler olmazmıydı...:-))