Ana içeriğe atla
18 Haziran 2012 tarihinde LiquidSky tarafından gönderildi

'Ne olduğu hakkında bir fikrimiz yok'

 

Baltık Denizi’nde, Finlandiya ile İsveç arasında kalan Botnia Körfezi’nde tam bir yıl önce tespit edilen ve UFO’ya benzeyen şekliyle bilim dünyasında heyecan uyandıran cisim ilk kez fotoğraflandı. Dalgıçlar, bugüne dek böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını belirtti.

 

Denizin 86 metre altında, 19 Haziran 2011’de tespit edilen ve ne olduğu belirlenemeyen batık, İsveçli bir hazine arama ekibi tarafından ilk kez görüntülendi. Sonar tarama yöntemiyle yeri kesin olarak tespit edilen batığı görüntüleyen ekipte yer alan dalgıç Stefan Hogeborn, “Hayatımda böyle bir şeyle karşılaşmadım” ifadesini kullandı.

Hogeborn, basına yaptığı açıklamada, “Altı bin dalış gerçekleştirdiğim 20 yıllık dalış geçmişim boyunca, böyle bir şeye rastlamadım. Normalde kayalar yanmaz. Suyun derinliklerine kafamızdaki soru işaretlerini gidermek için daldık. Ama şu an kafamda çok daha fazla soru işareti var. Ne gördüğümü tanımlayamıyorum” dedi.

 

Dalgıçlar, ilk başta gördükleri şeklin kayalık bir tepe olduğunu düşündü. Ancak yakın gözlemler çok daha farklı bir durum ortaya koydu:

“Cisim, deniz tababnından 3-4 metre yükselen, 60 metre genişliğinde dev bir mantar görünüme sahip. Aynı zamanda, yuvarlak ve düzensiz köşelere sahip. Cismin tepesinde, içine açılan yumurta şeklinde bir açıklık bulunuyor. Cismin tepesinde, tuhaf, taştan oluşmuş yuvarlak şekiller var. Bu şekiller ateş yakma yeri gibi görünüyor ve is gibi bir maddeyle kaplanmış.”

Dalgıçların verdiği çok ilginç diğer bir bilgi, “cisme uzanan 300 metrelik yolun, sanki cisim tarafından dümdüz edilmiş gibi” bir izlenim vermesi.

“BU DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ŞEY DEĞİL”
Dünya basınında “batık UFO” heyecanı yaratan esrarengiz cismi çıkarmayı amaçlayan İsveç’in Ocean X şirketi, karşılarındaki şeyin beklemedikleri kadar esraengiz olduğunu belirtti. Şirketin kurucularından Peter Lindberg, “İlk başta bunun bir kaya olduğunu düşündük, ancak başka bir şeydi. Baltık Denizi’nde bugüne kadar hiçbir sualtı yanardağı faaliyeti gerçekleşmemiş olması, bu durumu daha da esrarengiz kılıyor. Meslek gereği bu şeklin doğa tarafından nasıl oluştuğunu açıklamaya çalışıyoruz. Ancak profesyonel dalgıçlar olarak hiç böyle bir şeye rastlamadığımızı söylemek zorundayım” dedi.

 

Cismin üzerinde görüntülenen taş şekiller.

 

Ocean X, batık çıkaran ve deniz altında define arayan bir şirket. Şirketin en büyük başarılarından biri, 1997 yılında Heidsieck&Co Monopole şampanya evinin ürettiği, 1907 "Gout Americain" şampanyasına ait 2,500 şişe taşıyan Jönköping batığını çıkarmaları. Rus İmparatorluk Donanması’na gönderilirken 1916 yılında batan hazineyi çıkaran Ocean X, şişeleri tanesi 13 bin dolardan satmış.

 

 

“MILLENNIUM FALCON EFSANESİ”
Ocean X’in sualtında keşfettiği cismin bilim dünyasında büyük heyecan uyandırmasının bir önemli sebebi daha var. Cisim, Yıldız Savaşları serisinde yer alan, Han Solo’nun kullandığı 60 metre çapındaki Millennium Falcon uzay gemisine olan benzerliği.

 

Lindberg, “Bu cismi tespit ettiğimiz ilk günden bu yana basın bunun bir UFO veya Rus yapımız bir uzay gemisi olduğunu yazıp duruyor” dedi. Lindberg, ABC News sitesine gönderdiği mailde, “Birçok teori denedik... Bu liste giderek azalıyor ancak şu ana kadar kesin bir sonuca varamadık” ifadesini kullandı. 

 

Ocean X, cismin bir küçük denizaltı olabileceğini de belirtti. Ancak cisim her ne ise sudan çıkarılması on milyonlarca dolar maliyet gerektiren bir iş. Ocean X, şu an bu miktara paraya sahip olmadığını belirtti.  Lindberg buna rağmen, “Baltık Denizi’nin debindeki cismin ne olduğunu ortaya çıkarmak konusunda kararlıyız” dedi.

“RUSLARIN BUHARLI GEMİSİ”
Tartışmalar sürüp giderken, bazıları Baltık Denizi’indeki esrarengiz batığın, 19’uncu yüzyılın başlarında denizin dibini boylayan Rusların daire şeklindeki buharlı gemisi olabileceğini öne sürüyor.

 

 

ABC News yazarı Ned Potter’ın, bir okuyucusunun verdiği bilgilere dayanarak yaptığı habere göre, Rusların 19’uncu yüzyıldaki gemi mühendisi Andrey Popov, çok farklı iki gemi tasarımı yapmıştı. Novgorod ve Amiral Popov adında iki tanesi inşa edilen bu farklı tasarım buharlı gemiler, sabit silah platformuna sahip, sığ sularda hareket edebilen dairesel gemilerdi. Ancak son derece yavaş ve manevra kabiliyeti düşük olan gemiler, yazar Martin Dougherty’nin 2007 yılında yayımlanan, “Dünyanın En Kötü Silahları” kitabına girdi.

 

 

Novgorod, 1873 yılında inşa edildi ve 1912’de hurdaya çıkarıldı. Novgorod’a ait çizimi inceleyen Lindberg, geminin buldukları cisme oranla çok küçük kaldığını belirtti:

“Bu garip, yuvarlak gemilerin en fazla 35-37 metre çapında olduğunu görüyoruz... Bulduğumuz daire ise 55-60 metre genişliğinde. Ama Rusların kimsenin bilmediği, çok daha büyük bir yuvarlak gemi inşa etmiş olması da söz konusu olabilir. Yine de, yuvarlak cismin Novgorod benzeri bir gemiden çok, doğal bir şekil olduğuna inanıyorum” dedi.

 

İsveçli ekip bu denizaltıyla suyun dibine inmeyi planlıyor.

 

 

 

Yorumlar

Buna inanamıyorum ben.Ne gördüğümü tanımlayamıyorum derken,bu oluşum suyun 85-90 metre altında olduğu halde nasıl olur da ne gördüğümü tanımlayamıyorum derler.Denizin binlerce metre altında araştırmaların yapıldığı bir dönemde,suyun sadece 90 metre altındaki bir oluşumun bu kadar kararsız ve bilinmez oluşu çok enteresan bir durum.

Neden yakından çekilmiş bir fotoğrafının veya filminin olmayışı da ayrı bir bilinmezlik.Bu durumda ise,bu olayın sadece heyecan yaratmak ve gündemde kalmak için birilerinin ortaya attığı sözde araştırma olduğu kesin görünüyor.

Hele aşağıdaki linkte Titanic batığına bile ulaşılıp videosu çekilelide baya bir zaman geçmişken,J.cameron bile o filmi yapmadan 20 kez dalmış o batığına,Bu tür asparagasları yapanlar hiç araştırıp etmeden hemen hazırladıklarını piyasaya sürmekten ne kadar keyif alıyorlar acaba?

Modelde nedense yıldızlar savaşı yada ona benzer bir diziden alınmış bir uzay gemisi...Nerde bulanıklaştırılmış görüntü varsa ona biraz da hayal gücü kat al sana ufo yutturmacası..buyrun afiyet olsun..

http://www.belgesel.biz/titanik-belgeseli.html

 

 

Bence boş söylentiler bunlar her zaman çıkar bu tip şeyler artık sıktı elektronik aletlerin bozulma durumu gerçekten sıktı ya, offffffff denizin dibinde gömülmüş bir şey muhtemelen kaya, tüm elektronik cihazlara etki ediyor vs inanılır gibi değil...Gizem artıyor diye haber çıkmş yani kamera derin denizde bozuldu diye ve gemiden birisi uydu alıcısının çalışmadığını varsaydı diye hemen saçmalamanın lüzumu yok değil mi?...Bu haberde sıktı artık sonucunu merak etmiyorum kaya olduğu belli, bir çözemediler ya...