Ana içeriğe atla
15 Haziran 2012 tarihinde mevsimler4 tarafından gönderildi

Çin'den yine İnsanlı Uzay Aracı Atağı

Çin, uzaya üç taykonotu taşıyan insanlı uzay aracını göndermeye hazırlanıyor. Rusya ve ABD'nin ardından uzaya insan yollayan üçüncü ülke olan Çin, uzay istasyonu inşa çalışmalarını sürdürüyor. Çinli yetkililer, 3 taykonotu uzaya göndermeye hazırlandıklarını açıkladılar. Çin'in resmi Şinhua haber ajansının verdiği bilgilere göre, haziran ayı ortasında gerçekleşecek olan fırlatmada Şenzu-9 adlı aracı destekleyecek roketler, Çin'in kuzeybatısında yer alan çöllük arazide konuşlandırılmış durumda. Çin'in insanlı uzay programının şef yardımcısı Niu Hongguang, uzaya gönderilecek taykonotlardan birinin kadın olabileceğini açıkladı. Hükümet yetkilileri, 2010 yılında yaptıkları bir açıklamada hava kuvvetlerinde görevli iki kadın pilotun programa dahil edildiklerini söylemiş fakat başka detay aktarmamıştı. 2003 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde uzay programını yürüten Çin, Rusya ve ABD'nin ardından uzaya insan yollayan üçüncü ülke olmuştu. Projenin asıl hedefi, Çin'in uzayda inşa etmeye çalıştığı istasyonu 2020 yılına dek tamamlamak. Geçtiğimiz yılın kasım ayında Şenzu-8 adlı insansız uzay aracı Tiangong-1modülüyle uzaktan kumanda aracılığıyla kenetlenmiş ve istasyonun yapımı için çalışmalar başlatılmıştı.

Yorumlar

Artık uzay yarışı gittikçe hızlanmaya başladı.Aslında buna yarış demek te yanlış olur.Daha doğrusu ülkelerin bilime verdiği önem demek lazım.Öncülüğü malüm Abd yapıyor ve artık bazı şeyleri aşmış durumdalar.Daha çok uzak evren ile ilgileniyorlar.Bu günlerde karadelik avcısını da uzaya gönderdiler.Artık yıldızlar arası araştırmaların peşindeler.Ve yaşanabilir gezegenlerin.Bir gün uzayın falan yerinde yaşanabilir bir gezegen bulduk dediklerinde veya uzaylı canlı keşfettik diye açıklarlar ise hiç şaşırmamak lazım.Çünkü adamlar arıyor,inceleyip araştırıyor,ve bulacaklar da..Üzülerek söylemek zorundayım ki bizler de bütün bunlara ancak tv ekranlarından bakma ile yetinmek zorunda kalacağız.Sen misin bilime hizmet etmeyen,sen misin bilimsel çalışmalara önem vermeyen.Al işte ancak bakarsınız.

Evet,bizde seyirci kuşak olarak koltuklardayız,ama kafamız vücudumuzla birlikte değil tabiki,Sabancılar,Koçlar sadece para kazanma ile ilgili şirketler olduğu için bu konudada göstermelik işlerle ilgileniyorlar,nedir öyle bakanı falan davet edip açtıkları uzay müzesi mi nedir öyle,Türk hamamına benziyor.iki afiş,üç maket bir kaç koltuk gözlemevi tipi çatı vb..neymiş sabancılarda uzayla ilgileniyor desinler diye..Devlet daha okul hastane konularından başını kaldıramadıki,özel sökter memlekete para kazanma dışında uzayla ciddi ciddi yatırımlar yapsın,memleket herşeyi Tayyip ten bekler duruma geldi,o yaparsa yapılmış olacak vs,vs,vs......yani biz koltuğumuzda seyrederken ölüp gideceğiz,kısaca bu..Aslında son zamanlarda(sık olmasada)kuş ölümleri,HAARP,Dünya manyetik alanlarına Dünyadan müdahale (haarp tarafından)yapılıyormu,Depremler sahiden tabi olarakmı meydana geliyor,Yoksa bundadamı sansasyonel konular peşinde olanlar var gibi şeylerde konuşulsa burda,Bu konularda araştırma yazılarıda derlense biraz diyordum...Ben HAARP ın web sayfasına baktım herşey normalmiş gibi,soru-yanıt şeklinde bilgilendirmeler var ama tatmin edicilikten uzak göstermelik gibi.sevgiler.