Ana içeriğe atla
28 Nisan 2012 tarihinde mevsimler4 tarafından gönderildi

Yaşanabilecek yeni gezegen bulundu

astronomlar güneş sisteminin dışında yaşanabilecek bir  gezegen buldular. samanyolundda bu tip başka gezegenler olabileceği düşüncesi güçlendi.gezegen dünyadan 22 ışıkyılı uzaktaki bir kırmızı cüce yıldızın yörüngesinde bulundu. kırmızı cüce yıldızlar güneşin civarında en çok görülen yıldız türlerinden birisi. bu yıldız türleri dev gezegen denilen ve kayalık maddelerden oluşmayan gezegenlere de ev sahipliği yapıyor.gezegenin bulunmasıyla evrende yalnız olup olmadığımıza dair soruların cevaplanabileceği düşünülüyor. gliese 667cc adu verilen dünyanın yaklaşık 4 buçuk katı büyüklüğündeki gezegenin katı olduğunu keşfettiler.bilimadamları  gezegenin kendi kırmızı cüce yıldızından aldığı ışınların dünyanın güneşten aldığı ışınlara nazaran yüzde 10 daha az olduğunu hesap ediyor. bununla beraber dünyaya yakın miktarlarda enerji alıyor. bu da gezegendeki suyun sıvı formda olabileceği ve gezegen üzerindeki sıcaklıkların bizimkine benzer olabileceği anlamına geliyor.

Yorumlar

Birde üzerinde canlı hayatının olduğu kesinlik kazanabilirse işte o zaman bütün değerlerin,bütün her şeyin değiştiğine şahit olacağız.Ve yalnızmıyız değilmiyiz sorgulamasının işte o zaman kesin olarak sonu gelecek..Evrende yalnız olmadığımız gerçeğine gittikçe yaklaşıyoruz galiba.

içinde bulunduğumuz samanyolunda veya başka galaksilerde dünyamıza benzer özellikler taşıyan gezegenler bulmak mümkün. ilk aşmamız gereken problem oraya nasıl ulaşacağız ? veya oraya o gezegenlere ulaşmamıza izin verilecekmi ? Ulaştığımızda bizi bekleyen sevimli, tatlı şirin organik veya inorganik yaşam formlarımı ? yoksa alien'larmı bizi karşılayacak ? veya düşman olarak mı adledileceğiz ? bizim için yok edilmesi diğer hastalıklara göre basit olan grip veya nezleye neden olan virüsler akıllı yaşam formları için öldürücü olacakmı ? veya kendi yaşam alanlarını bizimle paylaşmak isteyeceklermi ? biz benimseyip kabul edeceklermi ? belkide gittiğimiz gezegen işgal altında olacak ve biz yoldayken oraya varmadan saldırıya maaruz kaacağız ? belkide İspanyolların latin amerikada yaptığı, amerikalıların kızılderililere, fransızların kuzey afrikalılara, almanların yahudilere yaptığı katliamları gezegende bol miktarda bulunan petrol, elmas, maden, uranyum vb yataklar için tekrar mı yapacağız ?

Ürüyoruz, üredikçe yaşam alanımız daralıyor. Üredikçe kaynaklarımız azalıyor. Kendi evmizi uzun yıllardır pisletmeye, yok etmeye devam ediyoruz. Çatımızı deodorant, egzos ve fabrika bacaları ile deldik, kutuplar sayemizde erimeye ormanlarda katledilmeye devam ediyor. katledilen sadece ormanlarmı ? bu dünyanın en eski sahipleri olan hayvanlarada saygımız yok. yok olan binlerce türün doğanın dengesi için olan önemini layıkıyla kavrayamadık.

sonuç ? sonuç mu ? başka bir yere gidersek gittiğimiz yeride kurutup, tüketip yok etmek kaçınılmaz olacaktır.

Biz ne zaman adam olur, sadece insana değil, başka yaşam formlarına, dünyamıza, hak ettiği değeri önemi sevgiyi ve saygıyı verir gösterirsek o zaman kendimize ödül olarak uzun bir seyahati verebiliriz. Aksi, ya bizim yada yeni ev sahipleri için yakın zamanda iki dünya savaşı yaşamış insanlar için vahim olur.

 

 

 

 

 

Evrende yalnız olduğumuzu düşünmek sadece bu dünyanın geri kalmışlığı ile ilintilidir. Bence bir temas durumunda tüm dünyanın bu cahil topluluğu bir şok yaşayacağına teknolojisini ve aklını birazda bu konular üzerine yoğunlaştırıp anlamaya çalışması daha iyi olacaktır. Böylelikle yaşam politikamızı biraz daha düzeltebiliriz.