Ana içeriğe atla
12 Mart 2012 tarihinde Dormantboy tarafından gönderildi

Maya kıyameti tartışmalarına NASA son noktayı koydu

NASA'nın Jet Gücü Laboratuvarı (NASA/JPL), 21 Aralık 2012'de dünyanın sonunun geleceğini öne süren "Maya kıyameti" iddialarına yanıt vermek için bir video yayınladı. Videoda, NASA/JPL bünyesindeki Dünyaya Yakın Cisimler Programı Dairesi'nin başkanı Don Yeomans, Maya kıyametiyle ilgili en yaygın iddialara tek tek yanıt veriyor. Maya uygarlığının kullandığı takvimin Aralık 2012'de aniden sona ereceği ve bu tarihte dünyanın sonunun geleceği inancının hatalı olduğunu belirten Yeomans, "21 Aralık 2012 tarihinde takvim sona ermiyor. Bu tarihte sadece bir çevrim bitiyor ve yeni bir çevrim başlıyor. Tıpkı bizi takvimimizin 31 Aralık'ta bir çevrimi tamamlaması ve 1 Ocak'ta yeni bir takvimin başlaması gibi" diyor. Yeomans, bu tarihte uzak bir galaksiden kopup gelecek ve dünyaya çarpacak Nibiru isimli gezegenle ilgili söylenenlerin de yanlış olduğunu belirtiyor. Videoda, Yeomans, "Bu dev gezegenin dünyaya doğru geliyor olması lazım ama öyle bir şey olsa bunu çoktan görürdük. Bir şekilde görünmez olsa bile bu gezegenin diğer gezegenler üzerindeki çekim gücünü fark ederdik. Sürekli olarak gökyüzünü tarayan binlerce astronom böyle bir şey görmedi" diye konuşuyor. NASA'nın böyle bir durumu ört bas ettiği iddialarına da yanıt veren Yeomans, "Sürekli olan gökyüzünü inceleyen binlerce astronomun böyle bir şeyi yıllar boyunca kamuoyundan gizleyebileceğine inanabiliyor musunuz?" diyor. GÜNEŞ FIRTINALARI OLAĞAN Son dönemde sık sık yaşanan güneş fırtınalarının da konuyla bir ilgisi olmadığına, bunun güneşin 11 yıllık doğal döngüsünün bir parçası olduğuna dikkat çeken Yeomans, 21 Aralık 2012'de gezegenlerin bir sıraya dizileceği ve bunun deniz seviyelerini etkileyeceği iddialarına ise şu yanıtı veriyor: "Birincisi 2012'nin aralığında herhangi bir dizilme durumu olmayacak. Olsa bile bunun dünya üzerinde bir etkisi olamaz. Güneş sisteminde Dünya'daki deniz seviyesi üzerinde etkili olabilecek iki gökcismi Güney ve Ay'dır. Diğer gezegenlerin dünya üzerindeki etkisi göz ardı edilecek kadar küçüktür" diyen Yeomans, iddia edildiği gibi dünyanın ekseninin kaymasının da mümkün olmadığını belirtiyor. Yeomans, "Farz edelim ki kaydı. Böyle bir durumun yaratacağı tek sorun, pusulalarımızı yeniden ayarlama zorunluluğumuz olur" diye konuşuyor. (hürriyetplanet)

Yorumlar

Nasa'nın merak edilenlere verdiği cevaplar gerçekten tatmin edici görünüyor.Daha önce de bunun gibi merak edilenlere yine Nasa'dan yanıt gelmişti..Sanki Nasa bu ve buna benzer iddialara adeta gülüp geçiyor gibi.Yani hiç bir ihtimal vermiyorlar.Sonra,eğer bu iddialar gerçek veya gerçeğe biraz yakın olsalar,o halde Nasa neden bunları kabullenip gerçekçi bir açıklama yapmasın...Dünyanın en populer bilim kuruluşunun gerçekleri ört bas edip saklayacağına ve bunlar yalandır diyeceğini hiç sanmıyorum..Gerçeklere gerçek diyecek kadar ciddi bir yer olduğuna göre...

Bencede herhangi birşey olacağını sanmıyorum daha geçenlerde neredeyse gelmiş geçmiş en büyük güneş patlaması gerçekleşti ama şiddetli bir etki görülmedi evet küresel olarak bir çok farklılıklar var değişimler yaşanıyor ama bunun bir günlük bir süreç olmayacağı aşikar yani bana göre 21 Aralıkta beklenti içinde olanlar için bir hüsran olabilir. Hiç bir şey olmazsa biliyorum şunu diyecekler bilmem nerede deprem oldu ama eğer araştırırsanız  hergün dünyanın çeşitli aktif bölgelerinde en az bir tane 5 in üstündeki bir şiddette deprem oluyor hemen aldanmayın derim. Onun dışın da iklim değişiklikleri küresel ısınma kutuplarda buzların giderek azalması bunlar zaten bir süreç ama 2012 ile açık bir alakası yok. Zaten insanların beklentisi bunların çok üstünde bir doğa olayı veya dünya dışı olay tabi ki her an her şey olabilir ama sizcede biraz uzak değil mi bu beklentiler...

Hep bir şey olmayacak deyip duruyoruz.Belki de korktuğumuzdan dolayı olabilir.Hani bir deprem olacak diyenlere allah korusun deriz ya.Buna benzer olarak maya kehaneti için de aynı korkuyu yaşamamak için kendimizi kandırıyor da olabiliriz.Ama öyle veya böyle.Ya maya kehaneti tutarsa ne olacak.Belki bu kehanet hakkında konuşacak yorum yapacak zamanımız bile olmayacak.Ya da mayaların kehaneti gerçek olduğunda maya kehanetini destekleyenler neler söyleyecek.Veya maya kehaneti gerçekleştikten sonra insanların önlerine bir başka kehanet daha çıkarılır ise ne olacak.O zaman herkes koşulsuz ve yorumsuz olarak inanmak zorunda kalacaktır.Buna da her halde psikolojik dünya savaşları diyeceğiz.Ayrıca eğer bir şeyler olursa o zaman Nasa'nın itibarı da söz konusu olacak.

Muzaffer doğru çıkabilir dediğin gibi ancak dünya geneline bakmamız gerektiğini düşünüyorum yani bu işin bir de diğer boyutları var oda şunlar dediğimiz gibi saklı bir gerçek varsa ortada bunun bilgisine büyük gelirli kesimler ve bazı ideolojik kesimler sahip olmalı ve yine her zaman olduğu gibi sızıntılarda olmalı fakat bu zamana kadar herhangi bir sızıntı olmadı dünya genelinde de ciddi bir siyasi politika değiśikliği yok şirketler rekabete devam ediyor kar güdüsü devam ediyor devletler de dünyayı kurtarma çabası da yok. Ayrıca eğer açık bir tehlike olsaydı büyük devletlerin dünyayı biz kurtaracağız en güçlü biziz yarışına gireceğinden ya da ortak bir çalışma yapalım cinsinden bir ortak paydaya tutuşacaklarından eminim çünkü bu sonuçta savaşlar gibi ekonomik ve sosyal bir durum ancak çok daha büyük boyutlu olacak yani bu işten hiç kimse savaşlar gibi karlı çıkamazdı. Öyle değil mi? Çünkü savaşlardan her zaman bir kesim karlı çıkar özellikle inşaat şirketleri fakat küresel bir yıkımı hiçbir şirket kaldıramaz.

Ama söz konusu olan dünyadaki ekonomik bir kaos değil.Veya küre ile ilgili gözle görülür bir şeyler yok ortada.Söz konusu olan Mayaların bir kehaneti.Daha doğrusu esrarengiz bir takvim olayı var.Yani böyle olunca ekonomik anlamda dünyadaki büyük gelirli şirketlerin veya popüler insanların görüşleri ve siyasi anlamda da devletlerin bu olaya bakış açısında bir önlem alma olayı olmayacaktır.Çünkü kehanete nasıl bir önlem alınabilir.Ancak beklemekten başka yapılabilecek bir şeyler olmayacaktır..