Ana içeriğe atla
29 Şubat 2012 tarihinde ukikar tarafından gönderildi

Dikkat Göktaşı Geliyor!

Dünyayı ayağa kaldıran uyarı!

2013'te bir göktaşının Dünya’yı sıyırıp geçeceğini açıklandı!..

İspanyol astronomlar, 15 Şubat 2013 tarihinde, 50 metre çapındaki bir göktaşının Dünya’yı sıyırıp geçeceğini açıkladı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (nasa) internet sayfasında yer alan açıklamaya göre İspanyol gök bilimciler, “2012 Da14” adını verdikleri göktaşının 15 Şubat 2013 tarihinde saat 19.25’te Dünya’ya uyduların yörüngesinden daha yakın bir mesafeden, yaklaşık 35 bin km uzaklıktan geçeceğini hesapladı. 
İspanyol bilim adamları, bu gözlemi 23 Şubat’ta İspanya’nın güneyindeki saga gözlemevi’nde yaptı. gözlem, Fransız, İtalyan ve amerikalı astronomlar tarafından da doğrulandı.

 

Yorumlar

Kimse yok mu? Millet nerdesiniz yav? Muzaffer, Barış nereye kayboldunuz ya? Arkadaş yoksa siz buralardasınız da ben mi size ulaşamıyorum? Alo ses verin. Stars bu duruma bir çözüm bulalım. Kimse kalmadı mı buralarda arkadaş? Yoksa haberde bahsedilen göktaşı vaktinden önce gelip bizim siteye mi çarptı?

Paylaşım için çok teşekkürler sayın ukikar.2013 te bir göktaşının dunyaya yakın geçeğini mi düşünelim,yoksa 2012 yi mi düşünelim bilmiyorum :) Dünya her zamanki gibi tehlike sevmeye devam edecek gibi görünüyor.Bu bir gerçek.Her an her şey olabilir.Bilim adamları zaten dünyanın geleceğine pek iyi bakmıyorlar.Aslında bunun için bilime ve bilim adamlarının söylediklerine de gerek yok gibi.İnsan olarak zaten dünyanın pek az bir zamanının kaldığını seziyor ve görebiliyoruz.Sona doğru hızla gidiyoruz bakalım ne olacak.

Ayrıca kimse yokmu ? derken açıkçası biraz duygulandım.Aynı sıkıntıdan bende  rahatsızlık duyuyorum.Ama her zaman buralardayız ve buralarda olmaya da devam edeceğiz.Ben burayı seviyorum.Benim yerim burası diye düşünüyorum.Başka forumdaşlarımızın da büyük ihtimalle aynı şeyleri hissettiklerini  de anlıyorum.Laf lafı açar diye bir söz vardır.Tıpkı şu an yaptığımız gibi.Siz yazdınız bende yazdım.Belki de bizden sonra başka bir kişi yazacak.Ama genelde bir hareketsizliğin olduğu belli.Bilemiyorum fakat daha önce de dediğim gibi belkide konu sıkıntısı çekiliyor olabilir.Konu sıkıntısı olunca diyaloglar da haliyle daha az oluyor.Siteyi devamlı olarak takip ediyorum.Yeni bir şeyler olsa da yazsak diye düşünüyorum.

Neyse fazla uzatmayayım.Ama dediğim gibi hep buradayız.Çünkü burası gerçekten ilk göz ağrımız.Yeni konulara ve yazmaya devam :)

Muzaffer kardeşim nasılsın? Seni görmek çok güzel bir duygu. O eski günleri özlemişim yav.
Bu felaket gündemiyle ilgili olarak bakın ne diyorum. Acaba dünya bazılarının söylediği gibi Ekim 2012 demi yok olacak yoksa 21 Aralık 2012'de mi? Ya da yukarıdaki haberde bahsedildiği gibi 2013 yılını da görebilecek miyiz? Ne dersin? Bu konu ile ilgili herkes düşüncesini bildirirse sevinirim. Keşke bir anket yapabilsek. Acaba 2012 felaketimi söz konusu 2013 felaketi mi? Yada 2015 yılında çıkacak bir 3. Dünya Savaşı mı? Yoksa hiç biri mi? Ne dersiniz Stars böyle bir felaket anketi yapabilir miyiz? Bakalım site üyeleri bu konuda neler düşünüyor? Tabi Nibirru-Marduk geçişi de bu ankete dahil edilmeli. Bakalım anket sonucu ne çıkacak?

Sevgili ukikar.Bu söylediklerini şu anda bütün dünya merak ediyor.Soru çok zor olmuş :) 2012 yılı insanların üzerinde o kadar etki yaptı ki,özellikle bu tarz konulara hassas insanlar devamlı olarak 2012 yılını merak ediyor.Hiç kaale almayanlar da var tabii.Ama ister önemsensin ister önemsenmesin aslında herkesin aklında 2012 de ne olacak,ne olabilir şeklinde düşünceler olduğu kesin görünüyor.2012 yılı o kadar çok konuşulup gündemde tutuldu ki,duyarlı olanların önemsememesi mümkün değil.Şu anda neyin ne olacağı konusunda bir fikir yürütmek oldukça zor görünüyor.Tahminler daha çok 2012 nin aralık ayına işaret ediyor.21 Aralık 2012.

Eğer 2012 de her hangi bir olay olmazsa o zaman belki de birileri tarafından yeni senaryolar yazılacak.Belki de bu tarih bazı nedenlerden dolayı biraz daha uzatılacak.Bunu bilemiyoruz.Eğer bir şeyler olmazsa o zaman Mayaların neden yanlış yaptığı veya Mayaların bunu demek istemedikleri mi konuşulacak bakalım.Seninde belirttiğin gibi belki de eğer bir şey olmazsa 2012 den sonra 3.dünya savaşı çıkacak şeklinde dedikodular da yayılmaya başlayacaktır.Dünya şu anda sanki patlamaya hazır bir bomba gibi duruyor.Hem siyasal anlamda hem de küresel olarak.

Benim kişisel tahminim ise 2012 de her hangi küresel bir olayın olmayacağı şeklinde.Hiç bir şey olmayınca da dediğim gibi yeni felaket senaryoları düşünülüp yazılmaya başlanacaktır.Bunun nedeni ise gerçekten de dünya iyiye doğru değil de,kötüye doğru gidiyor olmasındandır.Yani iyilik senaryolarını fikir ve düşüncelerini dünya bundan sonra asla görmeyecek görünüyor.Zaten dünya eskiden bu yana hep felaketlerle çalkalandığı için felaket beklemek artık bir gelenek ve vazgeçilmez bir düşünce sistemi olmuştur.

2012 den sonra sular yine pek durulacağa benzemiyor.Özellikle ortadoğuda bir şeyler olacak gibi duruyor.Patladı patlayacak misali.Nibiru için de ayrıca her hangi bir fikir yürütemiyorum.Aslında tamamen bu gezegenin var olduğunu bilsek,daha sonra dünya ile olan ilişkisinin nasıl olacağı konusunda fikirler yürütülebilir.Fakat yine bilemiyoruz,böyle bir gezegen gerçekten de varmıdır.Son olarak ise,2012 de maya takvimi konusunda bir şeyler olacağa pek benzemiyor.Göktaşlarının dünyaya çarpma olasılığı konusunda ise bunun hiç bir garantisi olmaz diyorum.Her an nereden ne geleceği belli değildir.Nedeni ise evren çok büyük.Milyarlarca galaksinin,yıldız ve gezegenlerin olduğu bir evrende küçücük bir kum tanesi gibi duran dünyanın bu kadar maddenin olduğu bir evrende sağlam bir garantisi olamaz.Biraz tesadüf,biraz maddenin evrendeki ahenkli sıralanışı ve birbirleri ile olan harika uyumu dünyayı rahatlatmaktadır.Ama her an her şeyin de olabileceğini de göz ardı etmemek gerekir diyorum.Yani özet olarak,2012 de küresel bir olumsuzluk beklemiyorum.Ancak siyasal bazı olaylar olabilir demek istiyorum.Saygılar.

ukikar kardeşim dünyanın ne ekim 2012  ne de 21 aralık 2012 de yok olacağına inanmıyorum çünkü kıyamet zamanına sadece Allah bilir.Kuran'da "kıyamet saati"nin geleceği haberinin yanı sıra, o zaman yaşanacak olaylar da tüm aşamalarıyla tasvir edilmiştir: "Gök yarılıp-parçalandığı zaman" (Hakka Suresi, 16), "Denizler tutuşturulduğu zaman" (Tekvir Suresi, 6), "Dağlar kökünden sökülüp savrulduğu zaman" (Mürselat Suresi, 10), "Güneş köreltildiği zaman" (Tekvir Suresi, 1)…

İnsanların bu olağanüstü durum karşısındaki korkuları, panikleri ve şaşkınlıkları da ayetlerde detaylı olarak anlatılmış, kaçacak veya saklanacak herhangi bir yer bulamayacakları, hiç kimsenin onları bu azaptan koruyamayacağı bildirilmiştir. Kainatın sonunun nasıl olacağının tarih boyunca hep merak uyandırdığı Kuran ayetlerinden anlaşılmaktadır. Ayetlerde bildirildiğine göre, insanlar Peygamberimiz (sav)'e kıyamet saatinin ne zaman geleceğini sormuşlardır:

``Saatin (kıyametin) ne zaman demir atacağını (gerçekleşeceğini) sorarlar.`` (Araf Suresi, 187)

Rabbimiz, Peygamberimiz (sav)'e bu soruya "Onun ilmi yalnızca Rabbimin Katındadır." (Araf Suresi, 187) şeklinde cevap vermesini emretmiş, böylece kıyametin zamanını sadece Kendisi`nin bildiğini haber vermiştir. Kuran'da kıyametin ne zaman kopacağı ile ilgili bir tarih bildirilmez, ancak kıyamet öncesinde ortaya çıkacak alametler haber verilir

"ABD'nin Nevada ve California eyaletleri arasındaki bölgeye göktaşı düştüğü bildirildi. Olaydan sonra çok kuvvetli bir patlamanın duyulduğu ve evlerin sallandığı belirtildi.

Astronomlar, Nevada ve California eyaletleri boyunca uzanan geniş bir şeritte bir göktaşının neden olması ihtimali kuvvetli bir patlama sesi duyulduğunu belirtti. Yerel saatle 08.00'deki patlamanın duyulmasının ardından emniyet kuruluşlarına iki eyalete yayılmış durumdaki Sierra Nevada sıradağlarının her iki yakasından telefonlar yağmaya başladığı kaydedildi. Patlama, Nevada eyaletindeki Reno kentinden Winnemucca kentine ve California eyaletindeki Sacramento kentinden Bakersfield kentine kadar uzanan bölgelerde bulunan evlerin sallanmasına neden oldu. Her iki eyaletten patlama olduğu sırada gökyüzünde büyük bir ateş topu izi görüldüğüne ilişkin bilgiler geldiği bildirildi. Reno kentindeki Nevada Üniversitesi'ne ait Fleischman Planetaryumu'nda görevli Dan Ruby, gelen bilgilerin göktaşının Sierra sıradağlarının Reno kentinin güneybatısındaki kısmı üzerindeyken gökyüzünde parçalandığına işaret ettiğini söyledi. Olay olduğu sırada bölgede deprem meydana gelmediği kaydedildi"

Alıntıdır..

Bu bir ön izleme olabilir mi bilemem.Yada hazırlıklı olun mesajı mı.Olay 23 nisan 2012 de olmuş..