Ana içeriğe atla
9 Ocak 2012 tarihinde ukikar tarafından gönderildi

Yoksa Terminatör Gerçek mi oluyor?

Arkadaşlar internette okuduğum bir haber beni bir yandan heyecanlandırdı, diğer yandan endişelendirdi. Bazı şirketler robotların sahipleri vasıtasıyla girip bir nevi sosyalleşebilecekleri face book benzeri bir sanal ortam oluşturmaya başlamışlar. Tabi şu an bu siteye sahiplerinin açacağı bir hesap üzerinden ulaşabilecekler. Ancak teknolojinin ilerleme hızına bakılırsa yakında kendilerinin bu sitelere ulaşıp üye olması işten bile değil. Robotların kendi sanal dünyaları, kendi arkadaşları olabilecek...Isaac Asimov bu günleri görseydi ne derdi acaba? Neyse bu onuda yorumlarınız bekliyorum.

 

Robotlar insanlara özendi!
Artık onların da Facebook'u var!

Buzdolabından elektrik süpürgesine kadar, yüzlerce ürünü internete bağlayınca, elektronik devreler de kendi sanal dünyasını kurdu.

Kanada'nın Quebec eyaletinde "RobotShop" adlı firmanın geliştirdiği sosyal paylaşım sitesi "MyRobots" sadece robotlar ve insanlar arasında değil, robotların kendi arasında da etkileşim kurabilmesini sağlıyor. Şimdiden "RobotlarınFacebook'u" olarak adlandırılmaya başlayan ağla kullanıcılar (insanlar), robotlarını internet üzerinden izleyip kontrol edebiliyor. Ağa bünyelerinde bulunan kablosuz ağ (Wireless) aracılığıyla bağlanan robotlar da kişisel hesapları üzerinden "Çöp kutum doldu", "Aşırı ısındım, dinlenmeye ihtiyacım var", "Sıkıştım" (iki mobilya arasına) veya "Yoluma kedi çıktı" gibi durum güncellemeleri yapabiliyor.

AKILLI CİHAZLAR AĞI
Robotların sadece sosyal paylaşım sitesindeki kullanıcılarla değil, birbiriyle de iletişim kurabilmesine olanak sağlayan MyRobots'tarobotların sosyalleşmesi için ihtiyaç duyduğu tek şey, sahipleri tarafından açılan hesap ve bu hesaba yine sahipleri tarafından kaydettirilmeleri. Şimdilik API (uygulama programlama arayüzü) uyumlu kişisel robotlarla çalışan ağ, internet bağlantısı olan tüm akıllı cihazları destekleyecek şekilde geliştiriliyor. Yakında robotlar için Apple'ın "Apps Store" benzeri bir uygulama dükkkanı da açılacak. Üstelik bu alanda MyRobots tek de değil. İsviçreli bilim insanları da robotların kendi internetlerine sahip olmalarını ve bu ağ üzerinden haberleşmelerini sağlayacak RoboEarthteknoloji ağı üzerinde çalışıyor.

Ya tanışıp buluşurlarsa!
2011'in son günlerinde açılan ve henüz birinci ayını doldurmayan "Robotların Facebook'u"nun çıkış noktası Robotshop.com'un ürünlerini pazarlama ihityacına dayansa da, 8 yıl sonra (2020) dünyada 50 milyar cihazın internete bağlananağı ve birbirleriyle iletişim kurabileceği öngörülüyor. Bu durum hesaba katıldığında, Facebook'un pabucunun dama atılacağı ve böyle giderse. 10 yıl içinde robotların her şeyi ve yeri istila edeceği kesin. Bu sosyal ağ üzerinden tanışıp, buluşmak isteyen robotların önüne nasıl geçileceği için henüz bilinmemesine karşın; bu karmaşık duruma bir de evlenmek istemeleri eklenince ortaya çıkacak olan tartışmalar hukukçuları da oldukça zorlayacak gibi görünüyor.

 

Yorumlar

Bizim siteyi de ele geçirmesinler sakın :) Robotların çok akıllı olabilecekleri bir zaman gelir mi bilemem ama robotların insanlar gibi düşünebileceği kendi kendilerini imal edebilecekleri de düşünülüyor ve bundan da korkuluyor.Hep dünya dışı zeki yaşam deriz fakat dünya dışı zeki yaşamın bilgi boyutunu tam anlamış ta değiliz. başka bir gezegende robotlardan oluşan ordular da olabilir.Gidip göremediğimize göre ya varsa ?..

son zamanlarda bir sessizlik var ne bir ufo olayı yaşanıyor ne bir kayıt yapılıyor(gerçek olan) ne bir açıklama var ne bir tv programı hergün kanal kanal gezen haktan akdoğan bile bir sessizlik içinde içinde neden acaba anlamıyorum yoksa gerçekten kandırıldıkmı amerika dünya işlerinin peşine düştü anlarsınız ortadoğu ufo olayları bitti nedersiniz 

Evet son zamanlarda her tarafta sular duruldu gibi.Macera severler yeni maceralar arar durumda.Belgeselciler artık cazip belgeseller bulup çekemiyor,siyasetçiler yeni projeler üretip,yapacağız edeceğiz diyemiyor.Obama dan şu aralar ses yok,ben öncekiler gibi olmayacağım mı demek istiyor belli değil.Orta doğuda yeni ayaklanmalar da yok ve bu ayaklanmalar esnasında yeni ufolar da yok haliyle.Marduk geldi gelecek derken marduk tan da yine çıt yok.Artık bir sürpriz mi yapacak ne..Haa sakın 2012 nin etkileri olmasın bunlar.Yani 2012 ye girince ortaliğin durulup insanların yeni bir ruh haline girmeleri meselesi..Buna bağlı olarak ya maya takvimi gerçekleşirse.Valla inanacağım gelmiyor da değil.Aman allahım,adamlarla hep dalga geçildi ama ya takvimleri doğru çıkarsa ne yapacağız.Her halde herkes mayalardan utanacak.Tabi utanacak zaman kalırsa,hani kıyamet falan...Yahu bu aralar bu durgunluk forumlarda da kendini göstermiyor değil.Bütün türkiye genelinde forumlarda durgunluk yaşanıyor.Ufo alakalı forumlarda da aynı.Hani yeni olaylar olmayınca bizim forumlarda olur böyle durgunluklar.Neden,çünkü bu tarz forumlar daha farklı,yani evren ,uzay, gökyüzü olayları,ufo olayları,diğer yaşam formları,vs olaylar gelişecek ki canlılık devam etsin.Yoksa burası olsa fıkra sitesi ,hani komedi sever bir milletiz ya yazar çizer çok olur o zaman.Ama boşverin biz ciddi takılıp ciddi olalım.Sanırım en iyisi bu..Az ama öz olma durumu,az ama etkili olma durumu..Her zaman iyidir ve kazanmıştır.Bizim forumdaki çocuklar da bu aralar hep beraber uzaya tatile mi gittiler ne.Mekik cevap ver burası houston bir problem mi var,acilen dünyaya dönüş yapmanız gerekiyor :))

Dur bakim bugün yeni bir haber varmı yoksa hakikaten bu ne sessizlik diye yaziim çıkayım dedmiştim,ama benden önce davranan olmuş bile...mevsimi değilmi bunların,neden kimse bir şey çekemiyor,bulanık ta olsa bir görüntü vb??Aslında bir şeyler olyor tabi,hepten sessiz değil dünya,Bir döneme damgasını vuran liderleri Tabiat ortadan kaldırdı bile(Ama bunlar gerçekten yaşadıkları toprakların uzun süren kaderleriydiler hatta..İşte bunlar çekildiler sahneden..Önce perde inecek sahne bitecek yeni perdenin açılıp sahneye oyuncuların tekrar gelebilmesi için.Önümüzdeki on sene ülkeler adına yeni dönemlere girilecek,En erken girenler Yunanistan oldu gerçi ama peşisıra gelecekler var,işte böyle yavaştanta olsa köklü yenilikler için yer açılıyor,Tam bu sırada Muzaffer arkadaşın dediği 2012 kehaneti ortaya çıkarsa zaten canı gönülden istediğim tek şey,umut ettiğim tek şey,yani suya sabuna dokunulmadan çat bir düğmeye biri basacak hadeee 2012 ye geldik beyler inen yokmu diyecekler..olsun ben yinede inanmak istiyorum,Hiç bir şey kalmadı takip edilecek,bakın holywood bile senaryo sıkıntısı çekiyor,onlarda tırnaklarını yemekle meşgul..gerisini siz anlayın artık..sonuç olarak Dünya kendi zorunluluğundan dolayı yapması gerekenleri zaten yapıyor sadece seyredeceğiz arkadan dünyayı itip hızlandıramıyacağımıza göre??..Ama olsun konu sıkıntısı korkunç can sıkıcı...

Harbiden ya, amma çok sessiz kaldık değil mi? Arkadaş uzaylılarda görünmüyor ki konuşalım. Neyse herhalde 21 Aralık 2012'yi bekliyorlar. 2011 Kasımında savaş çıkacak diye bekledik ama olmadı. Hani Baba Vanga demişti ya.. Belki çıkmıştır. Artık savaşlar öyle topla tüfekle yapılmıyor pek biliyorsunuz arkadaşlar....

 

Bu sessizliğin içindeyken acaba Sirius/Haktan Beyin sitesine göz atıp ordadamı aynı sessizlik var derken meğer tam yerine bakmışım ki şu alıntı gözüme çarptı. ''

'Biz dünyada çalışmak, üslerimizi işletmek ve görevlerimizi tamamlamak için, beşer gözünün göremeyeceği birçok yeri kullanıyoruz. Bu yerlerin varlığını sürdürebilmek için, oralara sürekli olarak bir hayli kargo götürmemiz gerekiyor. Bizim, ayrıca; AY’da üç üssümüz var ama bu bölgeye artık çok kargo taşımıyoruz.”

Biz, Dünyanın üzerindeki ve içindeki bir çok noktayı enerjilendirmenin sürekli bir görev olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı, yeni kristal yapılar programlamayı ve yaratmayı sürdürmek zorundayız. Bu kristaller, misyonumuzun çeşitli iletişim vehçeleri için kullanılır. Sık sık devasa kristal yataklarını gezegende seçilmiş yerlere ekmemiz gerekir. Bunu yapmamız gerektiğinde, o noktalarda bir hayli UFO etkinliği görülür. Bunun nedeni, bu noktaların iletişim üsleri haline gelmeleridir ve bizim alınan bilgi ve veriyi elde etmek için, bu yerlere sık sık gitmemiz gerekir. Eğer şimdi yaptığımız gibi, kristal yapıları üretip programlamasaydık; Dünya, bilinç devriminde bu kadar ileri gidemezdi.”

”Dünyanın Yeni Çağ’a geçişine yardımcı olmak için, sürekli olarak dünyaya ışık frekansları akını yönlendirilmektedir. Halen, dünya beşeriyetinin bilinçlerini daha yüksek bir düzeye çıkarmalarına yardımcı olmak için, bu frekanslarla bir hayli bilgi de aktarıyoruz. Dünya bu bilgiyi elektronik enerjilerin vorteks bölgeleri aracılığıyla alıyor ve bu güçleri gezegene ley hatları ve ızgara şeklindeki güç alanları aracılığıyla dağıtıyor. Biz bunları; beşer bilincinin Yeni Çağ’da taleb edeceği yüksek titreşim frekanslarına yavaş yavaş ayarlanması gerektiği için yapıyoruz.”

”Burada bulunuş amacımız, Dünyalılar’ın yüksek bir bilinç geliştirmelerine yardımcı olmaktan başka bir şey değildir ki, bu, bizim türümüzede yardımcı olacaktır.” Bu alıntı ARKTURUS Mesajları başlığı altında ve http://www.siriusufo.org/tr/yakin_temas_arkturus_temas.asp adresinden görülebilir.Diyorumki galiba ortam sessizliği bu ddv ların çalışmalarına ara vermeleri yada tatile çıkmalarından kaynaklanmışmı olabilir?

Yoruma gelince, Herkesin kendi yorumudur,Benimki buydu.Ben sadece sessizliği dinlemeye çalışıyorum sağdan soldan..Maya takvimi içinde birşeyler yapıyorlar görünüşe göre.Yeni çağa geçişide onlar ayarlıyormış meğer.