Ana içeriğe atla
30 Aralık 2011 tarihinde muzaffer tarafından gönderildi

Big Bang ve Öncesi..

 

Bulunduğumuz evrenden geriye doğru gitmeye başladığımızda,en son gidebildiğimiz yer Big Bang a kadar olacaktır.Bilim Big Bang dan önceye gitmek ve bunu deneysel olarak yapmanın mümkün olmadığını ve anlamsızlığını söylüyor.O halde bilim sınırları dışına çıkmak ve Big Bang öncesinin durumu hakkında,yani hiç bir maddenin olmadığı durumdan ne anlamamız gerekiyor.Doğa kanunları yok,fizik kanunları yok,enerji yok,madde yok zaman yok.Yani ortada hiç bir şeyin asla olmadığı-olamayacağı sadece hiçlik denilen durum var.

Big Bang dan hemen önce var olduğunu düşünebileceğimiz hiç bir madde ve enerji olmadığına göre Big Bang nasıl oluşabilir.Big Bang ın doğa olayı olma ihtimali olmayacaktır çünkü henüz ortada doğa yok.Eğer Big Bang fizik kanunlarından kaynaklanan bir olay ise yine ortada fizik te yok,çünkü yine hiçlik ortamı var.Bazı düşüncelere göre Big Bang'ı uzay dokusunun katlanması veya dalgalanması ile oluşan bir tür enerjinin meydana getirdiği söylense de o halde yine hiçlik ortamında uzay dokusunun ve dalgalanmasının nasıl oluşabileceği de anlamsız kalacaktır.

Daha da önemlisi Big Bang öncesinde zaman da olmadığına ve ancak Big Bang ile ortaya çıktığına göre,yukarıda saydıklarımızın zamansız bir ortamda oluşma ihtimalleri de olmayacaktır.Madde ve zaman olmadan hiç bir enerji türünün ortaya çıkamayacağı gerçeğine göre o halde Big Bang nasıl oluştu ?..

 

Alıntı yapılmadı.

Yorumlar

çok duğru.bi teoride farklı boyutların birbirinin üstünde olduğunu okumuştum.mesela büyük ihtimalle bizim altımızdaki boyut 3. boyuttur.karadelikler alttaki boyuta açılan delikler olabilir diye düşünürsek içine çektiği cisimleri alttaki boyuta gönderiyor anlamına gelir.yani big bang de patlayan madde üstümüzdeki boyuttan bi tür geçitle düşmüş olabilir.bu benim teorim.ama böyle olsa bile bi sorun olurdu.çünkü zaman yok.zamanın olmadığı bi yerde hiç bi şey gerçekleşemez ilk önce zaman olması gerekir.ben bunun içinden çıkamadım siz çıkabiliyorsanız lütfen cevap verin.

Uzayın durmadan genişlediği ispatlandı. Bence tüm evrenimiz; karadeliklerin diğer paralel evrenlerden yutup bizim evrenimize büyük bir hızla püskürttüklerinden oluşuyor olabilir. Bu teori hem evrenin genislemesine aciklama getirirken hem de yaşını bildigimiz evrenimize ait herşeyin yaşlarının neden farklı olduğunada cevap verebiliyor. Mantıklı ilk bakışta. Bu doğru sayıldığında BİG BANG geçersiz sayılıyor.

Ortaya atılan tartışma konusu ile bu tartışmanın taraflarının öyle yada böyle karadelik içinde kaybolmadan,şu ana kadar inanırlığı kabul edilen ispatlanmış teoriler çerçevesinde kalarak fikirlerini ortaya koymaları bence geçerli mantık olmalı,Bigbang sonrası ortaya çıkmış ve tesadüfleri ortadan kaldıran, Bizim ilahi düzen,Mükemmel sistem olarak algıladığımız yaradılışın kavranmışlığı (kutsal kitaplarla insanlığa iletilen şekliyle)ile, Bigbank öncesini değerlendirme fikri mantıklı geliyor.Bigbank sonrası ortaya çıkan gerçek,Öncesinde birşey olmaması nedeniyle hiçliğe anlam kazandırmak içindi diyorum.Yani hiçliğin anlamlaştırılması için Bigbank oluştu yada oluşturuldu,tesadüfen olmayacağına göre oluşturuldu diyebilirim.Şimdi Bunu okuyan arkadaşlardan bazıları illahide birşeye dayandırıp açıklama gayreti diye düşünecek, o zaman anlam denilen kavramın anlamı nedir ve nasıl algılanması gerekiyor? Bigbank öncesi bir saniyenin anlamı hiçlikse,Şimdi kabul gören gerçekte bu olduğuna göre doğal olarak bir saniye sonrası zaman ve madde başlangıcıdır diyebiliriz.O aradaki bir saniye boşluğuda karadelik kadar çekici bir düşünce boşluğu olmalı...ve ne olduysa o anda oldu hemen ardındanda Bigbank tabiki.Nedense aklıma Kaptan Jacques-Yves Cousteau geliyor...Birde evrende bir saniyenin hesabının nasıl yapıldığının bilinmesi, bana bizi çok aşan birşey olduğunu söylüyor.

öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşeküürler.

 Bing Bang teorisi hakkında günümüz bilim adamlarının yaygın görüşü, evet bing bang oldu. 'Fakat' evren bundan 18 milyar önce milyarlarca çeşit kozmokolik değişimler sonucu özelikle kütle ve ışığın bir birini çekmesi sonucu tek nokta halinde birleşti. artık kendi kendini çekecek madde bulamadığında bir batlama gerçekleşti. bu patlam ile evren bildiğimiz üzere bir balon gibi genişlemeye başladı. işte bilim adamları burada evrenin bir plak gibi başa sarıp terarlar sonucu oluştuğundan bir başlangıcının yani zamanın var olup olmadığı hakkında şüpheleri var. Evet, evren bir patama sonucu kendi adına başlangıç kabul edildi. Ya daha önceden bu patlama tekrar rekrar gerçekleşti ise? Parelel Evren dediğimiz kavramın buradan geldiğine inan bilim adamları sayısı yabana atılacak cinsten değil.

 

Evet,Ya daha öncedende olduysa?Paralel evren konusunu dahada genişletip şu zamandaki bilgi seviyesindende ne yanıt bulunabilir nede yok sayılabilir,Şimdiki zamanda yaşayan Bizim Dünya insanlarına uygun soru-yanıt değil gibi görünüyor.Yani Gerçekçilikten uzaklaşmadan böyle düşünülür heralde.Bu alanda yazılmış çizilmiş çeşitli bilimsel verilerle destekleniş pekte fazla eser(bizim dilde yazılmış)olmamasıda ayrı bir konu.Boşluğa açılmış kapıdan bakıyosunuz sağa sola sadece boşluk görünüyor.Maalesef bizim nesil insanların var böyle boşluğa açılan kapıları buda onlardan birisi.