Ana içeriğe atla
23 Aralık 2011 tarihinde Dormantboy tarafından gönderildi

Uzaydan "düşen gizemli top"

Kimsenin ne olduğunu anlayamadığı bu gizemli topun tıpkı bilimkurgu filmlerinde olduğu gibi "uzaydan geldiği" iddia ediliyor milliyet.com.tr Namibya'nın kuzeyindeki ıssız bir bölgede bulunan top şeklindeki metal obje herkesi hayrete düşürdü. Yaklaşık 35 santimlik çapı ve 6 kiloyu bulan ağırlığı ile şimdiden internette büyük yankı uyandıran cismin nereden geldiğiyle ilgili spekülasyonlar bitmek bilmiyor. Düştüğü noktada 30 santim derinliğinde ve 2 metre genişliğinde bir krater oluşturan metal topun, ilk düştüğü noktanın metrelerce uzağında bulunduğu açıklandı. Bölge sakinleri, metal top bir çiftçi tarafından farkedilmeden bir gece önce patlama sesleri duyduklarını belirtiyorlar. Kimileri bu topun UFO'ların varlığına dair bir kanıt olduğunu söylerken, bazıları da uydularda kullanılan hidrazin tanklarına benzediğini iddia ediyor. Cismin uzay araçlarında kullanılana benzer bir metalden yapılmış olduğuna dikkat çekilirken, konunun ancak NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'nca yapılacak incelemelerin ardından açıklık kazanması bekleniyor.

Yorumlar

Demek ki bilmediğimiz bir çok alet cihaz vs var.Bu da uzay araçlarını tanımadığımızdan mı kaynaklanıyor bilemem.Fakat bu haberi verenlerin hiç birinin bunun hidrazin tankı olduğunu bilmemeside ayrıca garip.Başka bir gün daha başka bir parça düşerse oda spekülasyona yol açacaktır.Bu arada hidrazin nedir acaba :)

Keşke bugüne kadar gördüğümüz ve ufo diye adlandırılmış objelerde bu kadar net ve inandırıcı olabilselerdi..resimden çok resimle ilgili yazılar üzerinden yorumlarla insanları meşgul ettiler hep.Ayrıca bugün fotoğraf ve vidyo çekim araçları nedense hep amatörlerin elinde ve hep onlar iş başında,Nasa kaynaklı görüntülerde inadına net olmaması için çekiliyor gibi,Bugün işlevini bitirmiş Hubble teleskopu bile doğru dürüst birşey çekemeden hurdaya ayrıldı.(Görevi her ne olursa olsun hiç mi bir net görüntü olmadı)Avrupanın Herscheli Hubble kadar bile duyulmadı.Özet olarak şu düşen uydu parçası gibi net olmadıkça üzerinden yorum yapmaya bile değmeyecek bir sürü çöplük resim dolaşıp duruyor ortalıkta,Hele youtube da önüne gelen çoluk çocuk ellerine ne geçerse yüklüyor.

Aynı anda benzer yorumlar yazdık Sn.mcedemir.Sizin belirttiğiniz gibi hubble teleskobunun hiç bir şey yakalamamış olması ilginç.Yalnız evrenin şimdiye kadar görüntülenmemiş yerlerini görüntülediğini biliyoruz,fakat bu kadar uzağı görüntüleyen bir teleskopun objektiflerine hiç bir uzay aracının yakalanmamış olması da bizlere göre üzücü.Belki bazı ilginç görüntüler yakalamış olabilirler fakat bunları da sanıyorum ki dünya insanlarından gizli tutma gereği duyuyor olabilirler.

Evet Sn.Muzaffer,biraz öncede şu url deki haber gözüme çarptı,Gökten adeta Mesih beklenir gibi bir moda girilmiş sanki varı yoğu çekip internete koyup insanları gereksiz oyalıyorlar.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1073577&Date=25.12.2011&CategoryID=81

Aklıma ilginç bir şey geliyor,Bizim kullanamadığımız Beynimizin diğer bölümleri bizim kullanımımıza açılmadıkça(en azından bizlerin kuşağına)sanırım bize Ufo lar görünsede kontakt kurmayacaklar.Evet çok insanın onlarla bağlantı içinde olduklarını söyleyenler var bunlardan biriside Haktan bey ama bu gizem içinde konuyu hapsetmek nereye kadar??Özetle biz İnsanlık şu aşamada Marsa ve güneş sistemi dışına araç gönderecek beyin olgunluğuna eriştik ama bizlerden çok ilerde olanlarında bu beyinlerimizle bize hitap edeceklerini sanmıyorum.Küçümsemek anlamında söylemiyorum tabiki,Ama onlarla karşılaşmamız ortak bir paydada olacaksa eğer bu bizim şimdiki beynimize sahip olan halimiz değildir heralde.Bilmiyorum bu benim düşüncem sadece.

Karşılaşmanın olması için her iki tarafın beyninin ortak noktalarda buluşması gerekir.Yani uzaylıların bizlerin,bizlerinde uzaylıların beyin gücünün ne seviyede olduğunun bilinmesi gerekli,fakat henüz tam karşılaşma olmadığı için (Şimdiye kadar olduğu söylenilen karşılaşmaların sihhatli olduğunu sanmıyorum) her iki tarafta beyin güçlerinin farkında değil.Devamlı olarak zeki oldukları söylenir ve bunun gereği olarakta dünyamıza kadar gelebildiklerine göre zekidirler fikri öne atılır.Kanımca evet çok zeki olabilirler fakat çok zeki olmaları mutlaka dünyaya kadar gelebilirler anlamı taşımaz.Belki dünya gezegeninin farkında dahi değillerdir.Ayrıca zeki olmalarının yanında zeki olmamaları durumuda vardır ve buda muhtemelen kuvvetli bir gerçekte olabilir.Ve hani meşhur bir söz vardır,bizimle temas kurmaları için gelişmemizi bekliyorlar şeklinde.Bu sözün tam ters durumuda geçerli olabilir.Yani uzaylılar ilkel olabilir ve ilkel oldukları için onlarla temas kurabilmek için bizlerin çok gelişmiş olmamız gerekir,kendi gelişmemizi kendimiz beklemek gibi..

Evet satırlarınıza aynen katılmakla birlikte ilave olarak şunuda diyebilirimki Bizim onlarla aracısız(bir tercüman yerine geçecek araç vb)olmaksızın  telepati vb yollarla saçma bir bağlantı olabileceği beni tatmin etmiyor.kısaca iki farklı beyin arasında iletişim kurmaya yarayacak bir çevirici araç vb gerekli,iki taraf bunu kendileri ortak paydaya getirip yapamazlar,dil zaten başlıbaşına bir olay,bizim beynimizi biz biliyoruz buna göre uygarlığımızı yaratmışız ,ama onlarla ilgili sadece eğer Dünyaya araçları geliyorsa ki doğrudan veya sanal olarak onları akıllı zannedebiliyoruz.Bunları düşünüp öngörebilmek illada ufo uzmanı olmayı gerektirmiyor,ki onlarında zaten labaratuar ortamı gibi deneyimleri(nesnel verilerle yapılmış) yok.Şunuda ilave etmeden geçemiyeceğim ufo diye tanımladığımız araçların ki gerçekten ziyaret ettiklerini kabul ediyorum ama onların bile çoğunluğunun bir nevi halografik görüntüleride olabilir diyorum.Bazı haraketleri hiçte kütlesi olan bir araca uygun gibi görünmüyor, fotoğraflarınında çoğu gerçek hissi vermediği gibi.(Billy Maier)Dünya insanı nesnel objeler olmadan gidilen bir yolda onlarla karşılaşıp tanışacağını sanıyorsa tam bir bilimkurgu olur bu.Oturduğu yerden telepati ile görüşen bir sürü insan varmış güya ben buna hiç bir zaman inanmadım zaten,Sirus site sahibi-Haktan beyin böyle dediğinede inanamıyorum zaten.Telepatiyide sığınılacak gerçek bir dil gibi gösteriyorlar.Sanırım Microsoft geliştirme aşamasında eğer yaparlarsa artık klavye ve mouse a gerek kalmadan pc ile bağlantı kurulup oyun oynanacak o bile insanla pc arasında kablo bağlantısı gerektiriyor henüz.Bu gibi nesnel yollar varken hemen şak diye telepatiyi ortaya atıveriyorlar.sevgiler.

Telepati yolu ile uzaylılarla iletişim kurulabileceğine ben de inanmıyorum.Burada yine sanki,hani normal iletişimi kuramıyoruz bari telepatiyi denediğimizi söyleyelim nasıl olsa bunun böyle olamayacağını kimse bilemez veya ıspat edemez düşüncesi var.Kaldı ki,telepati yöntemini uzaylıların bildiğini veya yapabileceğini de henüz bilen yok.O halde soru şu olmalı,madem telepati ile iletişim kuruyorsunuz o halde yapın bir bant kaydı da halka bunu gösterin ve neler gördüğünüzü neler konuştuğunuzu daha doğrusu iletişimin nasıl sağlandığını halka açıklayın.

Billy maier'in uzaylılar ile irtibatının olduğunu sanmıyorum.Sadece bu olayı hobi aşamasında yapan bir insan.Çiftliğinde oyalanmak için bu yola başvurmuş :)

Ufo'ların Holografik olabileceklerine bende inanıyorum ve bunu destekleyenlerdenim.Fakat holografik olmaları hepsi için geçerli olmayabilir.Gerçek araçlarından önce dünyaya holografik görüntülerini yansıtıyor olabilirler ki bu da gayet makul ve mantıklı.Holografik olmalarını da aniden kaybolma ve çok hızlı hareket etmelerine bağlamak istiyorum...

Cep telefonunu örneğin ingilizceye ayarlayıp sesli olarak mesela elma dediğinizde size karşılığında apple yazıyor.Bunu cep telefonu sizin elma kelimesinden anlayabiliyor.Bu anlamda uzaylılar ile iletişimde örn,nasılsınız dediğinizde sizin bu söylediğiniz kelimeyi uzaylılar hangi dile çevirme gereği duyacaklar.İngilizce diyeceğim ama uzaylıların ingilizce diye bir şey bildiklerini de sanmıyorum :)  eğer bir dil kullanıyorlar ise o halde kendi dillerinde iyiyiz diyecekler ve biz bunu anlayabilecekmiyiz.Yani sizinde belirttiğiniz gibi uzayda ortak kullanılabilen bir şifre veya benzer bir sistemin geliştirilmiş olması gerekir ki,iletişim sağlamak için ve iletişim esnasında kullanılabilsin.

Buna benzer bazı şifreli mesajlar uzaya gönderilmiş ve gönderilmeye devam ediliyor fakat önemli olan bu mesajların uzaylılar tarafından çözülüp çözülemeyeceği.Ya da bizlere şifreli bir sinyal gönderdiklerinde bunun nasıl çözülebileceğide ayrıca başka bir olay.Bekleyelim ve görelim bakalım...

Sayın ukikar arkadaşımız da sinyal konusunda forumda bir konu paylaşmıştı ve konuda yazılanlar..

Buda gösteriyor ki evet bazı sinyaller alınmış fakat çözülememiş.

 

Seti projesi ile uzayın ve yıldızların dinlendiğini biliyoruz. Hatta ben Seti@home projesi ile bilgisyarımı bu işe ayırdım. Peki bu güne kadar hiç yıldızlardan mesaj alındı mı? Bu konu hakkında neler biliyoruz? İşte internette yaptığım kısa çalışmanın sonuçları:

1977 ile 1990 yılları arasında gök bilimciler çok değişik takım yıldızlardan bazı sinyaller aldılar. Bu sinyaller açıklanamadı ve aralarından hiçbiri de yenilenmedi. Şimdi tarihlerine göre sinyalleri incelemeye çalışalım:

15 Ağustos 1977. Yay Takımyıldızı:
Ohio Eyaleti radyo teleskopunda görevli bir araştırmacı “wow” sesi olarak tanımladığı bir sinyal aldı. Bu sinyal bir daha asla duyulmadı.

10 Ekim 1989.Yay Takımyıldızı:
Harvard META (Megachannel Extra Terrestrial Assay) radyo teleskopundan alınan 40 sinyalden biri kaydedildi.

14 Ağustos 1989.Başak takımyıldızı:
META tarafından bir başka sinyal daha kaydedildi. Dünya Dışı zekanın yayında olduğunu düşündüren türde bir sinyaldi.

16 Ağustos 1989.Balık Takımyıldızı:
Bu kez de META tarafından kaydedilen sinyal belirli aralıklarla tekrarlanıyordu. Kontrol edilme aşamasında kesildi.

15 Kasım 1989.Kasiope Takımyıldızı:
Bu META sinyali bir yıldızdan çok Dünya Dışı varlık tarafından veriliyormuş izlenimini yarattı.

9 mayıs 1990.Yılan Taşıyan Takımyıldızı:
Avustralya’da bulunan Parkes radyo teleskopu tarafından kaydedildi. Büyük bir olasılıkla Dünya Dışı zeka tarafından gönderildiği öne sürdü.

http://ufoloji.net/index.php?q=ufo-forum/1759/yildizlardan-gelen-mesaj

 

SETİ Projesi bildiğim kadarıyla son durumda ekonomik problemler nedeniyle durdurulmuştu sonra yeniden başlatıldımı pek emin değilim ama Ciddi anlamda Hayalden gerçeğe giden en güzel çabalardan biriydi,ben her ne kadar benzeşen ortak noktası olmasada CERN den de bu yönde ortaya çıkabilecek olanaklar elde edilebilir belki diye düşünüyorum özellikle zaman mekan  bağlamında olmadık bir buluş ortaya çıkabilir.Hatta sanal gerçekçilik işe yarayan açılımlarla evrene insan yansımalarını gönderebilir,alabilir yani farklı birşeylerin ortaya çıkmasının zamanı gelmiştir belkide,buna neden olabilir bu proje kim bilir.Ama bu sadece aklıma gelenler.Gerçekler için mutlaka herşeyin kendi zamanında ortaya çıkmasını beklememiz gerekiyor.Keşke Gelecekten bir delik açılabilsydi günümüzden sıçranabilecek.Paylaşımlarınız için teşekkürler,Bu arada RA gibi bir kaç arkadaş vardı,güzel ve heyecan verici paylaşımlarını okumak zevkliydi ,Onlarada buradan sizin aracılığınızla selamlar.