Ana içeriğe atla
23 Ekim 2011 tarihinde rood tarafından gönderildi

Ufoloji.net' in ilk zamanki halini özledim =))

Yaklaşık 2 sene önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile izlemeye başladığım ufoloji.net' in eski tasarımını çok özledim. İlk sayfada açılan online sohbet bölümü, anlık bilgi, veri girişleri ve devamlı bilgi girişi yapan arkadaşlar, sohbetler... =) admin sitenin tasarımını yenilemeyi düşünür mü, bilemem; fakat bildiğim bir durum var, ufoloji.net zamanında o kadar aktifti ki Meksikalı dünyaca nlü ufo araştırmacısı Jaime Maussan ufoloji.net'i kaynak gösterek Meksika'da haber yapmıştı. Hatta www.siriusufo.org sitesi bizim siteden benim çevirilerini yaptığım haberleri alarak kendi sitesine koymuştu. Siteyi yeniden online hale getirsek çok güzel olacak. Admin sıcak samimi bir eleştiri olarak gör bu yazdıklarımı, lütfen yanlış anlama. =)) Herkese çok selam... 

Rood

Yorumlar

bende kim gelip böyle bir konu açıcak diye merak ediyordum. gerçekten eskiden bu forum çok aktifti, günde en az 5 konu açılırdı, sohbetler tadından yenmezdi. Ama şimdi bakıyorum da haftada bir konu açılırsa iyi. Bu sitenin kalitesini en çok düşüren şey sitenin tasarımının değiştirilmesiydi. Böyle bir konu açtığın için çok saol ROOD :) 

Türkiyede şu anda var olan ufoloji konulu sitelerin içinde öne çıkan bir siteyiz ve benzer sitelerin buradan esinlendiğini ve direkt olmasa da benzer kopya yaptıklarını da rahatlıkla söylemek istiyorum.Üye alımı hakkında ve sitenin kalite seviyesini arttırmaya yönelik olarak ise, üyelerin yaptıkları yorumlara ve gönderdikleri konulara sıkı bir denetimin olması gerektiğini savunuyorum.

Sevgili Rood, Konu başlığın için teşekkür ederim üstadım, iznin ile altına bende naçizen bir iki satır yazmak isterim...

Uzun zamandır kapıyı aralayıp bakmıyordum, şu geç saate kapıyı bi tıklatarak bakmak istedim, hatta içeri girebilmek için şifremi tekrar hatırlamak durumunda kaldım, neyse ki başardım... Sevgili Rood öncelikle satırlarına  virgülüne-noktasına kadar katılıyorum, uzun zamandır da his ettiklerime tercüman olduğun için teşekkür ediyorum... Bir zamanlar Ufoloji.net benim için bir OKUL bir SINIF edasındaydı,  hergün siz çok kaliteli Arkadaşlarımdan yeni birşeyler öğrenmekteydim, ve ellimden geldiği kadarıyla araştırıp öğrendiklerimi tabiri caiz ise sınıf tahtasına yazmaktan çok mutlu oluyordum... Hayatımdaki en düzeyli en saygın tartışmaları yine burada yapmıştım:)... özellikle son dönemlerde bu güzel düşünülmüş platforma her girdiğimde O eski sıcaklığı malesef bulamadım, ve yabancı bir şehirde gezen turist gibi hisettim ve zaman akışı içinde aradığım değerleri bulamayınca malesef biraz soğudum..., ama göründüğü üzere kürkçü dükkanı misali dönüp dolaşıp uğruyoruz yine...)

Özellikle site yöneticilerinin bir çok arkadaşımız tarafından dillendirilen bu hayıflanmaları göz önünde bulundurarak, az bir çalışma ile Bu güzel sitenin eski günlerine döneceğine inanıyorum...

ve son olarak, bu sitenin kuruluşundan ve yönetiminden sorumlu tüm değerlere teşekkür etmek isterim, Sizlerin sayesinde çok şey öğrendim çok şey paylaştım, burada tanıştığım ve özelde görüştüğüm çok değerli dostluklar edindim...

herbirinize sonsuz tşk ederim,...

Sanırım Ufoloji.net in Organik bir site oluşunu şu anda artık bu sitede düşünce ve yorumlarını göremediğimiz bazı arkadaşlar sağlıyordu,Muzaffer arkadaşta onları biliyor,hatta bir arkadaş epey bir sitemle ayrılmıştı bu siteden.Onların konuları geniş ufuklu ve araştırmacılığa dayanıyordu aynı zamanda anlatımlarıda herkes tarafından ciddiyetle takip ediliyordu,Galiba eksik olan onlar..Burada aklıma gelen bir kaç ismi yazıp eğer okumuşlarsa bu yazımı selamlarımla birlikte varsa toplanmış bilgileri tekrar burada paylaşabilirlerse herkes buna sevinirdi. RA,BEKO34,THALİONDİLFATİH,UKİKAR,DİABOLİCA,GALAKTİK,FORHELL41,MUZAFFER le birlikte en son tartışma grubu içinde 3-4 kişi daha vardı.Sevgiler.

Aleykümselam kardeşim. Birkaç şey söylemem gerekirse bu sitenin şu anki hali benimde içimi acıtıyor. Site'nin karanlık hali içimi karartıyor. Ama esas olarak canlı tartışma platformu'nun durmuş olması beni üzüyor. Burası öncelikle bir ufoloji sitesi ama her ne hikmetse üzerinde durup tartışabileceğimiz görüntüler gelmiyor eskisi gibi.  Elbette moderatör arkadaşlar bu konu üzerine kafa yoruyorlardır. Mesela bir Lord arkadaşımız vardı ona ne oldu? Şimdi nerde bilmiyorum. Fikirlerine her ne kadar katılmasam da bazı konularda bilgiler ediniyorduk ondan. Buradaki konuları götüren kaç arkadaşımız var ki? Mesela ben Barış'ın verdiği o güzel animasyonları, bilgileri özledim. Umarım sitemiz eski canlı halie geri döner.

Sayın mcedemir..Yaptığım bazı araştırmalara göre sitemiz görselliği tartışılabilir ama içerik olarak gerçekten de çok güzel bir site.Benzer sitelere baktığımızda ve kıyaslama yapınca bunu zaten herkes kesinlikle görüyordur.Yani benim bunu hatırlatmama gerek kalmıyor.Nette biraz araştırma yapan herkes bunu pekala görecektir.Ama sanıyorum ki site üyelerimiz biraz alınganlığı ön plana çıkartıp kişisel diyaloglara kendilerini kaptırıp siteye karşı bir arka dönme bir tür darılma uyguluyor gibi..

İddia ederek söylüyorum ki alanında önde giden bir siteyiz.Fakat bizler yani üyeler bunun farkında olamıyoruz.Burada bu sitede ağırlıklı olarak ufoloji ve dalları ile ilgili bilgiler yazılırken yani orijinallik korunurken en azından korunmaya çalışılırken benzer sitelerde konu dışı olan ufolojiden çok alakasız konular yazılıp çiziliyor.Bu bakımdan da şanslı olduğumuzu söyleyebilirim.

Bir diğer konu da yöneticilerin üye diyaloglarına karışmaması.Şahsi fikrim olarak yöneticilerinde zaman zaman aramızda olmalarını,konulara yorum yapmalarını istiyorum.Bu site içindeki dayanışmayı ve yakınlaşmayı artıracak inancındayım.

Yaptığım bir tesbit ise,her hangi bir konu yorumlanırken tartışılırken eğer taraflardan her hangi birine hafifte olsa bir hakaret olduğunda,istenmeyen bir kelime kullanıldığında yönetimin anında bu duruma tepki vermemesi veya az tepkili olması.Eğer kişiler arasındaki diyaloglarda yönetim her hangi istenmeyen bir durum sezerse bu duruma uyarı verilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Eğer yönetim bu müdahaleyi o anda yapabilir ise o zaman konunun kişiselleştirilmesi ve dağıtılması da önlenmiş olacaktır.Peki yönetim hiç mi uyarı yapmıyor sorusunu düşünürsek,hayır yönetim gerektiği yerlerde uyarılarını tabi yapıyor fakat yetersiz oluyor.Dahası yönetimin konu gidişatını yakinen takip etmesi-kontrol altına alması ve kişilerin birbirlerine kırılıp bunu siteye yansıtmalarını uyarılar vererek önlemeye çalışması uygun olacaktır..

Ayrı bir tesbitim ise son zamanlarda üyelerin gönderecek konu bulmada zorlanıyor olmaları.Bu durumu diğer sitelerde de görüyorum.Onlarda tıpkı bizim gibi önemli konuları göndermiş ve yazacaklarını yazmışlar ve aynı şekilde konu sıkıntısı çekiyorlar.Hal böyle olunca ufolojiden başka hiç bir alakası olmayan konular sitelere gönderilip tartışılmaya açılıyor.Örneğin müzik-oyunlar-benim için ne düşünüyorsun-Falanca üye için ne düşünüyorsunuz-ve bunlara benzer çok çok alakasız konular gönderilip tartışılıyor.

Bir zamanlar çok faal bir siteydik,şimdi neden bu faaliyet azaldı diye sorulan soruların cevabı olarak dediğim gibi,başta belki de ben olmak üzere birbirimizle gereğinden fazla şahsi diyaloglara girdik ve bu durumu maalesef siteye mal ettik.Yani değerini bilemedik.

Umarım sitenin değerini ilk zamanlarında anladığımız gibi yine idrak ederiz ve eskisi gibi tekrar canlanırız.Bunun yanında sitenin değerini çok iyi bilenlerde vardı fakat dediğim gibi bizlerin gereksiz atışmaları ve nazlanmaları siteye değer verenleri ve faal olanlarıda üzmüş oldu..Herkesin tekrar faal olması ve eski düzenin yeniden sağlanması umudu ile herkese sonsuz sevgilerimi sunarım..

Sayın Muzaffer,Site hakkındaki düşünceleriniz, Üyeler hakkındaki yorumlarınız ile birlikte  gerçekten içten ve benimde katıldığım isabetli tesbitler,Asıl benim öne çıkarmak istediğim şey ise ki sizde değinmişsiniz Konu açılmaması,yada yeni konuların ortaya çıkamaması buda sanırım site yöneticilerini ilgilendiriyor,tabi onlarada haksızlık etmek niyetinde değilim,birşey yoksa yoktur.Geçmişte içeriği zengin konu başlıklarına heyecanla dalıp, Gerek okuma gerek tartışmalar içinde buluyorduk kendimizi. Şimdi Dünyadada bir sessizlik var galiba,diğer sitelerde benzer durumlarda.Eğer bu konuda haraketlenme olursa elbette kendi yorumcularınıda doğal olarak hemen bulur.Dileyelim bu sessizlik yeni ve şaşırtıcı bilgilere doğru bir neden olsun.CERN bile sessiz.Asparagas haber ve videolar hep yüksek perdeden devam ediyor bu arada.Sevgiler.

İşin gerçeği, itiraf etmem gerekirse bende eski halini özlemiyor değilim. Çoluk çocuk kısmına katılmıyorum. her platformdan her kesimden kişinin düşüncesine saygı göstermek zorundayız. başka varlıkların izlerini araştırırken, fikir yürütürken, beyn jimnastiği yaparken, bizden yaşça ufak olan kendi türümüze katlanamamak burada bulunan hiçbir bireye bence yakışmıyor. İşki saygısızlık seviyesizlik argo küfür vs olumsuz tavır ve ifadeler olmasın.  

2 seneden beri söylüyorum yinede talebimi yineleyeceğim.

ufo, yıldız, kuyrukluyıldız, gezegen gözlemi yapanlar için uyduların dünya üzerindeki konum ve yerlerini gösteren bir bölüm açılsa ki böyle bir site mevcut mesela ne kadar şık olur ve ses getirir değilmi ? bu talebimizide burada bir kez daha tekrarlamış olalım

 

Bu Taleplerinize ilave olarak uzayla ilgili çalışmalar yapılan ve bu çalışmaları bu tür blog veya sitelerde Dünya ile paylaşan bir Pencere açılsa  burdan..yada herkesin yabancı dil bilme mecburiyeti olmıyacağı için çevirilerde yayınlansa,aktif yorumlarda çoğalabilir.Geçen yıl ne kada güzel,elle tutulur,takibi heyecanlı yorumlar vardı,ne oldu en sonunda bir polemiğe girildi,içinden çıkılamadan konular darmadağın olup bazı iyi yorumcular çekildi siteden,bunları sizde bilirsiniz RA olarak ve tabi bir çok yazıları ile Muzaffer de.Şimdi o lezzeti yeniden arıyoruzda...yada onun peşindeyiz..

Söz konusu bilinmeyenler olduğunda site yorumcularının görüşleri çok farklı noktalarda olabiliyor.Neticede sitenin ana amacı UFO lar ve daha çok bilinmeyen açıklığa kavuşturulmayı bekleyen gizemli konular olduğundan dolayı yer yer karşıt fikirlerin olması ve ısrarla savunulması gayet doğaldır.Çünkü bu tarz konular herkesin hemfikir olduğu çok açık konular değildir.Yani ansiklopedik bilgilere dayanarak yorum yapmanın yanında daha çok kişilerin kendi kişisel görüşlerine göre yorum yapılabilecek konulardır.Örneğin dünya dışı yaşamın nasıl olduğu konusunda kimsenin önünde neyin nasıl olduğuna dair yeterli bilgileri barındıran bir kaynak bulamazsınız.Bu durumda tek kaynak kişinin kendi düşüncesi olacaktır.Bu anlamda kişisel görüşlerin çokça olduğu bir platform ile karşılaşmış olacağız.Dünyanın şeklinin nasıl olduğu konusunda hiç kimse karedir veya düzdür şeklinde fikir yürütebilecek bir lüxe sahip olamaz.Yani bu konunun ne olduğu nasıl olduğu ortadadır.Fakat dünya dışında canlılar varmıdır,varsa neye benziyorlar denildiğinde konuya çok farklı,ilgili ve ilgisiz doğru veya doğruya yakın veya absürt fikirlerin olması çok doğal olacaktır.Neticede bu tarz sitelerin böyle bir zorluğu da var.Yine bu tarz sitelerde zaman zaman hararetli tartışmalar çıkma sebebi yukarıda belirttiğim gibi,konuların değişik görüşlere çok açık olmasından kaynaklanmaktadır.Tıpkı din konularında olduğu gibi.Yani UFO' sitelerinde yazmak zor zanaat :) Ama bu zorluğun yaşanması halinde,kişinin kendini kenara çekmek yerine,mantık çerçevesi dahilinde yazmanın gerekli olduğu,yazmaya devam etmenin gerekli olduğu, bilincinde olmamak,bazı arkadaşlarımızı rencide edebiliyor.Umarım bir daha böyle olaylar hiç yaşanmasın.Sevgiler..

Evet,Kişi kendini kenara çekmemeli,heleki içi dolu şeylerden bahsediyorlarsa bunun bilincinde en başta kendileri olmalılar.Katılıyorum size.Şimdi vereceğim adreste şöyle bir başlık altında ilginç ve bazılarımızın buna aşinalığı olsada yinede görülmeye değer olması ile buraya taşımayı düşündüm.Başlık şu:

Eğer siz başka bir gezegenden bir alien olsaydınız aşağıdaki bir ve sıfırlardan meydana gelmiş mesajda ne söylenilmeye çalışıldığını anlardınız?

MESAJ: http://seti.berkeley.edu/sites/default/files/BASF_Arecibo_Message_Worksheet.pdf