Ana içeriğe atla
7 Haziran 2011 tarihinde SiriusB tarafından gönderildi

İnsanlık Dünyaya nereden yayıldı?

İnsanoğlunun dünyaya nereden yayıldığını gösteren yeni arkeolojik bulgular elde edildi.

İlk insanların dünyaya yayılmasının Afrika-Avrasya arasında çift yönlü olduğunu, Avrasya’dan da Afrika’ya göçler olmuş olabileceğini gösteren bulgular elde edildi.

Gürcistan’ın güneyinde dağlık bir bölgede bulunan Dmanisi’de yıllardır devam eden kazılarda elde edilen bulgular, insanların Avrupa ve Asya kıtalarına sanıldığından daha erken, 1,85 milyon yıl önce yayılmış olduğunu gösteriyor. Daha önce insanların 1,7 milyon yıl önce yayılmış olduğu düşünülüyordu.

Proceedings of the National Academy of Sciences’ın yeni sayısında yer alan araştırmaya göre; ilk Homoerectus insanların kullandığı taş aletler bulundu. Bu aletlerin, Homoerectus’un (dik yürüyen insan) Avrasya’nın çeşitli noktalarında kullandığı aletlerden çok daha eski olduğu anlaşıldı. Bu bulgu da, Homoerectus’un Avrasya’da geliştiği, muhtemelen sonra Afrika’ya göç ettiği fikrinin ortaya atılmasına yol açtı. Ancak bu fikrin kanıtlanması için bir çok çalışmanın daha yapılması gerekecek.

North Texas Üniversitesi’nden Reid Ferring ve Gürcistan Ulusal Müzesi’nden David Lordkipanidze’nin başında bulunduğu ekibin sürdürdüğü arkeolojik çalışmalara ilişkin raporda, "Keşifler, Homoerectus’un Afrika’nın doğu kesiminde yayılmasından daha önce değilse bile, en azından burasıyla aynı dönemde Dmanisi bölgesinde de yayılmış olduğunu gösteriyor" denildi. Dmanisi’nin, Homoerectus’un Afrika dışındaki ilk yerleşimlerinden birini gösterdiği kaydedildi.

Bölgede, kazı yapılan derin katmanlarda 100’den fazla taş alet bulundu. Bu yeni bulgular Kafkasya bölgesinin geçici kolonilerce değil, daimi olarak burada yaşayan bir nüfusça işgal edilmiş olduğunu gösterdi.

Lordkipanidze, "Dmanisi’deki ilk insanların, sonraki bütün Homoerectus’ların tümünün ilk ataları olabileceğini" belirtti. Bir başka teori ise, Homoerectus’un Afrika kökenli olabileceği, Dmanisi ise bunların Afrika dışındaki ilk yerleşimleri olabileceği.

 

 

Yorumlar

Cennet'in mecaz bir anlatım olabilme ihtimali aklına gelmiyor mu? Kuran indirildiği dönemde herkes kolayca anlayabilsin diye olaylar mecazi ve basit bir şekilde anlatılmıştır. Ve günümüze geldikçe bazı sırları ve anlamları daha yeni yeni anlaşılmıştır. Cenneti betimlerken akan ırmaklar, yeşil vadiler, ovalar anlatılır. Niye anlatılır? İnsanlar daha kolay anlasın daha iyi hayal edebilsin diye. Halbuki cennet hayalimizin çok ötesindedir. Herşeyi olduğu gibi kabul etmek yanlış bir düşüncedir bence. Hepimiz evrenin bir parçasıyız ve öldüğümüz zaman atomlarımız yine evrene karışacak. Bu da bir bakış açısı yaradılana dönmekse maksat.

1.Bu sitede dinin konuşulmaması gerekir.Siz kim oluyorsunuz da benim dini bilgimi sorguluyorsunuz?Dinimi sorguluyorsunuz?Bu resmen inançlara tecavüzdür.Burada herkesin kendine ağit inanış biçimi, kendi dini vardır, sizin yaptığınız beni şartlamak! Tamam, ben de sizinle aynı dine inanıyor olabilirim ama ya inanmasaydım, işte o zaman suçlu olurdunuz.
Bir de utanmadan bana cahil demişsiniz.Asıl cahil sizsiniz.Saygılı davransaydınız, herkesin fikrine saygılı davranıp, bu yerçekimi kanunuymuş gibi benim yorumumun üstüne oturtmazdınız.2011 yılındayız ve ufoloji.net gibi bir sitede bile bana söylediğiniz şeye bakın.Cahilsiniz, bir tek sizin inancınız doğru da bana öğreticeksiniz sanırım.Buradaki hiçbirşeyin bir kesinliği yoktur, herşey fikirden ibarettir.Bu yüzden de böyle bir yargıyla beni sakın sorgulamaya kalkmayın lütfen.Bunu da size sataşma, hakaret olarak algılamayın, sadece sizi uyardım.

2.Bence, insanlığın kökeni tanrıdır, ama kökeni dünyadan değildir.

2.

Cennet 10. boyuttadır,karıncalar 9.boyuttadır,3 harfliler 5. boyuttadır,Biz 3.boyuttayız,3.dünya savaşında 3 harflilerde savaşta olucak Mehdi A.S geldiğinde 5.boyutta olucaz,maddenin ardındaki sır açığa çıktığı zaman daha iyi anlarsınız...İnsanların doğa üstü güçleri vardır tabi bu gücü elde etmek allah dostları ile görüşülmesi gerek,ruhunuzu bedenden ayırıp heryere gidebiliriz,kabirdeki insanları görebiliriz kabir azabını bile göre biliriz,ama bunlar çok derin konular.........Zaten bu anlattıklarımı mantıksız bulur dinsizler ama sonunda onlarda şaşıracaklar,neden güzel Allahıma inanmak istemiyorlar anlamıyorum...Kalplerinden şu şekilde düşünseler ya gerçekten inançlılar doğru söylüyorsalar,tabiyki doğru söylüyoruzda....Ne kaybedersiniz....Ama yinede inanmak istemiyorlarsa,ölüm gelip çattığı zaman sorgu melekleri toprağı yırta yırta gelip yanına geldimi ne söyliyeceklerini merak ediyorum.....

10.boyutu göremiyoruz,5.boyutuda.Karıncalardan kastettiğin bildiğimiz karıncalar ise ve biz 3.boyutta yaşıyor isek o zaman biz aynı zamanda 9.boyutta da olmalıyız.Biraz mantık dışı olmamışmı?İnsanları inançlı ve inançsız diye ayırmakta çok doğru değil.Birgün çok güvendiğin inançların derinden sarsılabilir bunun sonucunda herşey değişebilir

Boyut meselesini çok olmadık yerlere çekmeye hiç gerek yok..Yaşadığımız yeryüzü hepimizin bildiği üzere üç boyuttan ibaret olup birinci boyutta bütün canlılar yani görünür bütün yaşayan insanlar hayvanlar ve bitkiler vs bulunur..Birinci boyutta yaşayan bazı hayvanları ayırarak onları başka bir boyutun içinde göremeyiz..

İkinci boyutta ise bizlerin yani birinci boyutun göremediği fakat bizim yaşadığımız dünyada var olan bizimle beraber yaşayan varlıklar bulunur..Üçüncü boyutta ise bizlerin yani birinci boyutun ve ikinci boyuttakilerin göremediği ve bilemediği bir hayat ve varlıklar vardır ve bulunduğu yer belli değildir..Ayrıca uzaydaki bir başka gezegende eğer canlı hayatı var ise buda başka bir boyut sayılmaz..

Bu bizim inancımızla ilgili bir durum da değildir..Başka boyuttaki varlıklara inanmak için mutlaka bir dine mensub olmanız gerekmiyor..Yani burada inanç olayı bu olaydan tamamen ayrı bir haldir..Daha doğrusu ister inançlı,ister inançsız olsun dünyanın bir düzeni var ve bu düzen içinde olması gereken bir sıralama bulunuyor..Ama bir tesadüf olarak görülsün ama bir varlığın kurduğu düzen olarak algılansın..

Nasıl ve ne şekilde idrak edilirse edilsin yaşadığımız dünya bu şekilde oluşmuş..Buna isteyen yaratılışın gerçeği desin,isteyen big bang ın bir düzeni desin,isteyen sadece tesadüf desin..Tıpkı insan misali,insanın fiziki yapısı birinci boyuttur,aklı yani düşünme hissi ile ruhsal durumu ikinci boyuttur ve cansızlıktan sonraki durumuda üçüncü boyuttur..Yani insan ile yeryüzünün halleri bire bir aynıdır..

Karıncaların 9. boyutta olduğunu ben kendi kafamdan uydurmadım,bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır,bilimle ilgili belgesel izleyenler bilir...Karıncaların kendinden kaç kat büyük yiyecekleri nasıl taşıdığını hiç görmedinizmi,biz insanlarında cennette 100 insan gücü olucaktır, 3. dünya şavaşı olucak,dünyanın 3 te 2 si yok olucak,yahudiler müslümanları öldürecek,tabi müslümanların silaharı yetersiz,nükleer bombada dinimizde haram olduğu için iran kullanmayacak,müslümanlar mehdi a.s mı kaldıracak,dünya nakura en yakın seviyeye gelecek,dünyanın etrafını foton saracak,maddenin ardındaki sır açığa çıkacak,maddede değişiklik olucak,barut ateş almıycak,yahudilerin silahları çalışmaz hale gelecek,uyduları çökecek,elektrik santraller infilak olucak,fabrikalar çalışmayacak,arabalar gitmeyecek,taş devrine dönecek,dünyada kaos olucak,yoksa müslümanlar yahudileri bu şartlarda yenemez,Allah c.c mehdi a.s ma güç verecek oda onunla beraber savaşmak isteyen insalara cennette olduğu gibi her bir askerine yüz insan gücü verecek,İsa a.s 1. kat semadan inecek ve hıristiyalara haçı kırdıracak ve müslüman olun Muhammed s.a.s yolundan gidin diyecek gidenler olucak gitmeyenler Deccale uyacak,Deccal tek gözlüdür alnında Arapça Kafir yazar,eğer senin gözü önünde birini öldürürse,sonra geri diriltirse,sende birdaha öldür ve dirilt demelisin çünkü bir daha yapamıycaktır, önüne çıkan insanlara kapı açacaktır eğer onun açtığı kapıdaki cennete aldanıp gidersen birdaha cenneti göremezsin,eğer ona uymaz cehennemine gidersen işte o zaman Allahu teala seni cennetle mükefatlandıracaktır...Yanında cennet ve cehennemle gezer,Hz İsa VE Hz Mehdi onu kıstırıp öldürecektir,40 yıl dünyada huzur olucak,40 yıl sonra dünya ters dönmeye başlıycak,tövbe kapısı kapanacak,tövbe edememişler dünyada kalıcak tövbe etmişler sonsuz aleme yönelmiş olucak,tövbe edemeyenler sonradan kuduracak daha fena terbiyesizlikler yapıcak işte o zaman kıyamet onların üstüne kopacak..................SAYGILAR.............