Ana içeriğe atla
31 Temmuz 2011 tarihinde Efestoros tarafından gönderildi

George LUCAS

George LUCAS, hepimiz tarafından tanınan ünlü, karizmatik, neşe dolu bir insan. Ve tabiki bunların dışında en önemlisi, tüm dünyada büyük bir ilgi ve hayranlık uyandıran, günümüzde fanatik olarak tabir ettiğimiz insanlar topluluğuna ulaşan, büyük bir kitleye ulaşan ve hiç yok olmayacak bir filmin kurucusu; STARWARS. Bildiğiniz üzere, bu film çok ama çok mantıklı. İnsanların yapabileceği şeyler bunlar veyahut ileride böyle bir şeyin olma olasılığının bir hayli yüksek olması.. Bunların hepsinin realitesi gerçekleşebilecek düzeyde. Klasik bir insan, uzaylı ve güç ilişkisi. Bir başyapıt. Şimdi gelelim George LUCAS'a.. İçimizde uzaylılar var deniliyor. Yarı uzaylı yarı insan veya. İnsan kılığına bürünmüş kişiler. Tamamen kendini insan olarak gösteren uzaylılar. Bazılarımız inanmasada bu mümkün birşey. Yanımızda, tiyatroda koltukta oturan bir kişi bile uzaylı olabilir. Herkes olabilir. Belki siz bile uzaylısınız. Ama beynininzden bu bilgi silinmiş olabilir. Belki günün birinde bu bilgi tekrar size hatırlatılacak ve yine günün birinde görevinizin ne olduğunu hatırlayacaksınız. İnsan kılığına bürünmüş uzaylılar kendilerini asla belli etmezler. İstediğiniz kadar DNA testi, kan analizleri yapın ama yine birşey bulamazsınız. O uzaylı yine kendini insan gibi gösterecektir. Fakat George LUCAS'ın da üzerinde durduğu ve filmde sürekli bahsedilen birşey var. GÜÇ! Bütün bilimsel bulgular bile cevap veremiyorsa birşeye, hislerinize güvenip olasıklar yaratabilirsiniz. Şahsen ben hislerime güveniyorum. George LUCAS'ın cidden bir uzaylı olduğuna inanıyorum. Yani bize bağzı şeyleri göstermek istiyor. İnsanları birşeye hazırlıyor gibi sanki. Filmde tek insanlar yok. Diğer yaratıklarda var ve onlar insanlarla beraber yaşıyor. İnsanların beyni bir takım şeylere hazır. Mesela, Jedi eğitiminde bir elmayı veyahut bir bardağı havaya kaldırma, fizik kurallarına aykırı gelme öğretiliyor. Bu şuan mümkün değil; fakat ileride insanlar sanki bir LEVEL atlayacak ve bu tip güçleri kullanabilmeyi öğrenebilecek gibime geliyor. Neyse daha konuşacak çok şey var, ben sadece bir DÜŞÜNCE ortaya attım. Lütfen bu düşüncem hakkındaki yorumlarınızı esirgemeyin. Güç sizinle olsun..

Yorumlar

Ben bu konuya biraz farklı bir açıdan bakmak istiyorum..İçimizde uzaylılar varmı bunu henüz tam olarak bilemiyoruz,eğer içimizde gerçekten de insan kılığına girmiş uzaylı canlılar var ise bu durumda neden kendilerini insan kılığına soktukları yani amaçlarının ne olduğunu bilemeyiz..Eğer insan kılığına girmeleri yeryüzündeki canlı hayatı tanımak ise bunu şimdiye kadar yapmış olmaları gerekir..

İnsan kılığına girip dünyada araştırmalar yapmak uzaylıların çoktan aştığı bir durum olmalı.George Lucas a gelince bunu çok yetenekli bir yapımcı olarak görmemiz lazım..Eğer George Lucas ın imkanlarını marifetli bir kişiye sunsanız o marifetli kişi de pekala çok enteresan filimler ortaya çıkarabilir..

Bunun yanında ayrıca tarihte bazı çok önemli olaylarda ortaya çıkan kurtarıcılar,yardım ediciler olduğunu biliyoruz.Kutsala göre bunların adı melek ve melek olmayan görevlendirilmiş varlıklar..Bir uzaylı canlı eğer bir insan kılığına girebiliyor ise bu uzaylı canlı olamaz..Bu ancak uzaylı diye tabir ettiğimiz varlıklardan daha başka, yani bir melek veya melek benzeri bir varlık olmalı..Çok uzak bir gezegende canlı hayatı olacak ve bu canlılar bir şekilde dünyamıza gelecekler,buraya kadar olabilir fakat dünyaya gelip insan kılığına dönüşmeleri olası bir yetenek olamaz,bu canlı yapısına tamamen ters..

Ancak bunu yapabilmek için bir varlığın emrinde olmanız ve bu ilahi varlığın sizi değiştirmesi,yani insan kılığına veya başka bir canlı kılığına sokması gerekir..Bu geçmişte ve günümüzde hep bu şekilde olmuştur,ve olmaya da devam etmektedir..Bunun haricinde bilimsel ve teknolojik olarak bu şekilde format değiştirmek tamamen imkansızdır..Yani ister uzaylı olsun ister dünya insanı olsun bu beceriye sahip değildir..

Konuda geçen bir elmayı veya bardağı havaya kaldırma olayı zaten günümüzde insan tarafından yapılıyor..Bunun için de ayrıca düşünme duyunuzun ve hislerinizin mükemmel ötesi olması gerekiyor,ve yine bunuda insan sadece kendini kullanarak yapamıyor..Arada mutlaka yardım edicilerin olması şart..Şimdilik bu kadar..Teşekkürler..

George Lucas,Stanley Cubric hatta Dünyalar savaşına kadar çok beğendiğim dahi çocuk dedikleri yönetmen Spielberg vb.Bunlar gerçekten akıllıca kurgulanmış hatta kullanılan objelerde bu mantığa uygun görüntülerle(gerçek hissi veren) donatılmış filmler yapan kişiler ama sonuçta büyük bütçe ve kapsadıkları olanaklarla çalışıyorlar.Böyle olunca bu kişileride olduğundan daha farklı kişilikler giydirmeyede gerek yok bence.Muzaffer arkadaşın yaradılış ve değişimle ilgili düşünceleri benimde aynı şekilde düşündüğümdür.İlahi Yaratan evreni ve içindekileri yaratmışsa bu yaradılışın kuralları bütün yaradılanlar içinde geçerli.Bir an için böyle olmadığını düşünürsek matematiksel boyutun ve bilmediğimiz boyutlarında zaten buna izin vermiyeceğinide hemen düşünmemiz gerekiyor.Benim nedenini bilmediğim,hatta bir sürü şey aklıma getiripte hiç birisinin tatmin edici olmadığı şu ki Yüce yaradan bizim o varlıklarla yolumuzun kesiştiğinde onlarla aynı yolda gitmemizi istemediği,Yani farklı türlerin bir birleri ile karşılaşsa bile,birbirleriyle karışmasını istemediği.(Yaradanın yarattığı orjinalliğin bozulmaması olabilir.)Klonlama ve İnsan geni haritası ve gen teknolojisi sonuçları hakkında herkesin yorumu kendinde saklı kalsın.Hangi ayette hangi surede geçiyor hatırlamıyorum ama böyle bir durum var.Kuranla ilgili hocalar böyle diyor yorum değil böyle yazıyormuş.Bu nedenle nerdeyse hiç onlarla karşılaşamıyacağız gibi geliyor bana..Belki çok farklı bir şeyler olur onu bilemem ama böyle bir farklılığada benim kapı ve pencerem hatta çatı bile açık (teleskopsuz)herzaman.Bizim yüce kitabımızın rehberliği ile bilimin bunları ispatlayan doğrultuda ilerlemesi ile gerçeklerden uzaklaşacağımızı sanmıyorum.Sadece yaşadığımız devire göre uyumlu olduğumuzdan bu uyumdan farklılıklarla çok sıradışı insanlar gerek bilim alanında gerek sanat gerek yönetici olarak karşımıza çıkabilir ama bunuda uzaylı yapmamızın anlamı yok.Bukelemun bile sadece renklerle ilgili sanatını gösterbiliyor komple vücudunu değiştiripte ağaç kılığına girmiyor.Şuda varki Onlara gidin oraya size insan kılığına girebilme özelliği verdim gibi bir şey olabileceğini benim mantığım almıyor.Kendimizde biliyoruz ki fosil yakıta dayalı içten yanmalı motoru icat ettiğimizden buyana sadece kaporta ve konforunu geliştirebildiğimiz teknolojimiz ile biz güneş sistemi dışına dahi gidemiyoruz daha (insanlı yolculuk diyorum-insansız gönderildi bir iki tane),ama onlar içten yanmalı motoru icat etmeyipte (en fazla güneş sistemi turu yapılabiliyor bu düzenekle) :-),başka bir yol bularak buraya gelecek teknolojik evrim geçirmiş olabilirler bundan ötesi (yaradılışla ilgili)onlar için bile bilimkurgu olurdu..Sevgiler.