Ana içeriğe atla
13 Mayıs 2011 tarihinde SiriusB tarafından gönderildi

Dünya'nın etrafında dönen garip küre!

35 yıldır etrafımızda dönen bir garip küre...

Bu garip küre tam 35 yıldır Dünya'nın etrafında dönüp duruyor. Görevi ise oldukça ilginç...

Özellikle kara yoluyla yaptığınız yolculuklarda bir şehir sınırından içeri girerken o şehrin nüfusu, rakımı gibi bilgilerinin tabelalarda yer aldığını görmüşsünüzdür. Peki böyle bir tabelanın Dünya'mız için de olduğunu biliyor muydunuz?

Resimde görmüş olduğunuz silisli cam ergiyiğinden yapılmış 426 adet küp köşeli yansıtıcıdan oluşan kürenin adı LAGEOS. 1976 yılında beri Dünya'nın yörüngesinde dönen LAGEOS'un içerisinde yer küre hakkında birçok bilgi bulunuyor.

LAGEOS'un içerisinde paslanmaz çelikten yapılmış iki adet 4 x 7 inç'lik plakalar bulunuyor. Bu plakalarda Dünya hakkında bilgiler anlatılıyor. Kürenin yukarısında 1'den 10'a kadar sayılar bulunurken, sağ tarafa doğru Güneş'in etrafında dönen Dünya'nın çizimi bulunuyor ve bunun bir yıla tekabül ettiği gösteriliyor. Plakaların geri kalan kısmında ise Dünya'nın bundan 268 milyon yıl önceki hali ve kıtaların dizilimiyle beraber bugün nasıl göründüğü gösteriliyor.

 

 

Yorumlar

buna benzer bir kürenin atlantislilerde olabileceği düşünüyorum. çünkü atlantislelerin elinde çok güçlü anlatılmaz bir maddenin olduğunu ve atlantis kıtası denize gömüldüğü zaman bu maddenin denizin altında kaldığı söyleniyor. çok yoğun enerji ve manyetik alanın çok kuvvetli olduğundan bahsediliyor eğer bu küre gerçekten varsa bermuda şeytan üçgenin içinde aranmasının çok mantıklı olabileceğini düşünüyorum.