Ana içeriğe atla
29 Nisan 2011 tarihinde SiriusB tarafından gönderildi

Uzaylı arama projesi (SETI) son buldu!

SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence-Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması) projesi, parasızlıktan faaliyetlerini durdurdu.

ABD'de yayımlanan Oakland Tribune gazetesinin haberine göre, SETI, maddi kaynak yetersizliğinden, Jodie Foster'ın "Temas" filmindekiler gibi, ünlü çanaklarını kapatmak zorunda kaldı.

Mountain View enstitüsünden SETI Direktörü Jill Tartar, yaşam izi bulunabilecek yeni gezegenler keşfedildiği sırada mali sorunlardan ötürü faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Bu büyük bir ironi.  Bir sürü yeni gezegen keşfettiğimiz bir sırada, bunları dinleyecek kaynağı bulamadığımızdan çanakları çalıştıramıyoruz" dedi.

ABD’li bilim insanı, "Aslında herkes vergi beyanından fazladan 3 sent verse, antenleri yeniden yukarı çevirebiliriz" diye konuştu.

SETI enstitüsü, evrende yaşamın kökeni, doğası ve yaygınlığını keşfetmeyi hedefliyor.

DEV ÇANAK UZAYLI ARAMAYACAK

SETI programı kapsamında kullanılan ve dünyanın en büyük çanağına sahip olan Arecibo Gözlemevi, artık uzaylı hayatı aramayacak. Böylece, 1974’ten beri uzaya gönderdiği radyo dalgalarıyla evrende canlı olup olmadığını araştıran dev çanak, 37 yıl sonra bu faaliyetini durduracak.

Arecibo’nun 305 metre genişliğindeki dev çanağı, radyo dalgalarıyla uzaya ilk mesajını 16 Kasım 1974’te göndermişti.

Arecibo Gözlemevi, inşa edildiği 1963 yılından bu yana büyük keşifler yapılmasını sağladı. Örneğin, 1968 yılında Merkür gezegeninin dönme hızının ilk hesaplandığı gibi 88 değil, 59 gün olduğunu tespit etti.

 

 

Yorumlar

tabi ki ..) Amerika böyle bir iyiliği zaten yapmaz şaka olsun diye söylüyorum.Buna asla izin vermezler.Avrupa birliğinin acımasız kotaları yüzünden   Türkiye'de şeker pancarı ve pamuk dahi üretemez olduk.Yapay tatlandırıcı ve gdo lar ile çoktan bizi köle yaptılar.Malesef para insanlara tatlı geliyor ama yakında o paranın tadının yapay olduğunu kendi ülkemizde 2.sınıf vatandaş olduğumuzda anlayacağız.Çok yazık...

benim babam köyde epey bir sulu arazisi var önce eker biçerdi pamuk buğday mısır falan şimdi acaba tarlalara düşen paraları nezaman verecek diye hesap yapıyor azda değil 350 dönüm sulu adam eksen biter bizde şimdigelecek tarla paralarına bakıyorlar ekse biçse önemli değil şimdi ovada pamukda hububatta azaldı bide önceden pamuk hasatında çiğit ayrılırdı tohumluk olarak şimdi çiğidi tohumluk olarak kullanamıyorlar mısırı buğdayı hasat ederlerdi tohumluk ayırırlardı şimdi ise ayıramıyorlar tohum olarak kullanamıyorlar tek kullanımlık aha sana gdo lu ürün bikere tohumunda başlıyor bırak hasat edileni

ABD’li bilim insanı, "Aslında herkes vergi beyanından fazladan 3 sent verse, antenleri yeniden yukarı çevirebiliriz" diye konuştu.

_________________________________________________________________________________

bizde nasıl TRT payı toplulorlarsa (koyun) vatandaştan !! onlarda toplasınlar seti antenlerini çalıştırmak için.. ama yooo onların vatandaşı koyun değilki